Sök
Toshiba 42RV635

Toshiba 42RV635

Lcd för tv-tittande

2009-09-11

Testarna menar att Toshiba 42RV635 kommer med ovanligt många inställningsmöjligheter i denna prisklass. Den är snygg och bildkvaliteten med standardsignaler blir riktigt bra. Svagheten är att hd-bilder saknar lite skärpa på grund av låg kontrast samt att densamma försvinner märkbart när skärmen betraktas från sidan.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 74/100 "Sehr viele Bildregler"
What video 4/5 "Does a very good job with SD sources"
Av review 8/10 "Terrific standard definition pictures"

Vad tycker testarna?

För att vara en budget lcd så menar testarna att Toshiba 42RV635 erbjuder ovanligt många inställningsmöjligheter och att den kommer i ett mycket snyggt utförande. Det blir också beröm för den strömsnåla ekopanelen som inte bara är vänligare för miljön utan som också producerar djupare svärta. Anslutbarheten uppges genomgående som mycket god tack vare de fyra hdmi-ingångarna och usb-porten. Ljudet som produceras är klart men saknar lite tryck i basen. Bildmässigt är alla imponerade av hur väl skärmen återger standardupplösta källor som blir skarpa och detaljerade. Även hd funkar fint men skärmen uppges sakna lite av detaljeringen som finns hos andra produkter och kontrasten är inte heller optimal. Men ett större problem anses kanske vara förlusten i kontrast när skärmen betraktas från sidan.

Audiovision

"Sehr viele Bildregler"

Att en tv för det här priset kommer med så många möjligheter till bildinställning och en utmärkt förinställning för filmtittande hör enligt Audiovision inte till vanligheterna. Testaren menar att detta möjliggör optimala bildförhållanden och att Toshiba 42RV635 är ett typexempel på vad andra tillverkare bör ta till sig när det gäller prissegmentet. Hd-signaler återges med mycket god detaljering och linjedubblering av 1080i ger inte upphov till störande flimmer. Färger återges mycket bra men kontrasten är något låg vilket gör att djupet inte blir optimalt. Testaren skriver också att 24p läget inte fungerar vidare bra då det helt enkelt gör om inkommande 24Hz signaler till 60Hz. Standardupplösta källor gör sig riktigt bra men kan behöva en del småjusteringar för bästa resultat. Ljudet är klart och tydligt men som så ofta med plattskärmar så saknas tyngd i basen. Audiovision testar åtta olika full-hd apparater och placerar däribland produkten på delad femteplats. Bäst i test blir Sony KDL-40W5500.

Källa: Audiovision (DE) nr 6 2009

What video

"Does a very good job with SD sources"

What video är mycket glada att se att panelen som sitter i Toshiba 42RV635 är en ekopanel med låg strömförbrukning och att tillverkaren lagt in sin hela flora av bildbehandlingsfärdigheter. Anslutbarheten anses också den vara mycket bra och skärmen upplevs som flexibel tack vare de många möjligheterna att justera olika bildparametrar. Testaren skriver att den är ett fynd inte bara tack vare sina många funktioner utan också tack vare bildkvaliteten som får standardupplöst material att återges skarpt, detaljerat och utan störande brus. Hd hanteras minst lika bra och ekopanelen anses kunna producera djupare svärtor tack vare sin sänkta strömförbrukning. Lite blåaktiga toner finns men inget som nämnvärt stör. Det som däremot kan störa är att skärmen snabbt tappar färg och kontrast när den betraktas från sidan.

Källa: What video (GB) nr 349

Av review

"Terrific standard definition pictures"

Det som får Toshibas lcd att stå ut är enligt Av review två saker. Dels kommer den med en ekopanel och dels är det ovanligt att en tv i den här prisklassen har full hd upplösning. Dessutom upplevs den som snygg och erbjuder goda anslutningsmöjligheter med sina fyra hdmi-ingångar. Bildbehandlingstekniken Resolution+ uppges göra underverk med standardsändningar som blir skarpare och med mindre brus jämfört med andra lcd-skärmar. Svärtan får också beröm då den gör mörka scener trovärdiga och detaljerade. Att 100 Hz teknik saknas gör inte så mycket då rörelser hanteras utmärkt. Också färgåtergivningen beröms och anses vara behagligt naturlig. Nackdelen med ekopanelen uppges vara att den inte är lika ljusstark som vanliga paneler efter kalibrering och att den inte kan producera lika skarpa bilder med hd. Dessutom förloras kontrast om man tittar på skärmen från sidan. Testaren tittar även på JVC LT-42DV1 och Panasonic TX-P42S10B som får samma slutpoäng som produkten samt Samsung LE40B651 som kniper en poäng mer och blir testvinnare.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta:

Toshiba 42RV635
Typ: Lcd
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 50000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar: 4xhdmi, komponent, hörlurar, vga, scart, s-video, usb
Elförbrukning: Iu
Övrigt: Dvb-t, 5 ms responstid, bildspel från usb
Mått: 1009x94x649 mm
Vikt: 19,7 kg

Tillverkare: Toshiba