Sök
Toshiba 40XF355D

Toshiba 40XF355D

Tunn tv med fet bild

2008-05-09

En riktigt tunn full hd-lcd som dock inte enbart lever på sitt utseende, utan även ståtar med en respektabel radda av anslutningar och funktioner. Bildkvaliteten spelar också i den högsta ligan.
Testkälla Betyg Kommentar
Hdtv.org 90/100 "Not relying on its stunning profile"
What hifi 5/5 "A real consideration"
T3 4/5 "An orgy of vivid detail"
What video 5/5 "It's an extravagant set"

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade av hur tunn 40XF355D är. Att dimensionerna på den omgivande ramen har hållits nere uppges göra att bilden framträder tydligare. Bildegenskaperna anses rakt igenom vara av mycket bra klass, speciellt med blu-ray och hd-dvd. En testare tycker dock att sd-signaler kunde hanterats bättre. Ljudet är något basfattigt men duger gott och väl till tv-tittande. Testarna menar också att anslutningsmöjligheterna är goda med tre hdmi-ingångar jämsides med den standardmässiga uppsättningen av analoga anslutningar.

Hdtv.org

"Not relying on its stunning profile"

En riktigt tunn lcd-tv som är generös när det gäller anslutningsmöjligheter, så beskriver Hdtv.org Toshiba 40XF355D. Bildegenskaperna har inte lidit av det tunna utförandet utan skärpan och klarheten är bland klassens bästa när teven ansluts till en hd-källa. Färger beskrivs som djupa och levande oavsett om scenerna är mörka eller ljusa. Snabba actionscener och sportsändningar visas utan rörelseartefakter. Testaren skriver till och med att snabba scener har den naturligaste återgivningen som de sett på en lcd. Standarupplösta tv-sändningar blir också bra men färger tenderar att bli något övermättade och spår av brus finns. Det finns bättre skärmar för sd-sändningar men det tunna utförandet och den utmärkta bilden med hd-material gör ett visuellt intryck som varar, avslutar Hdtv.org.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

What hifi

"A real consideration"

What hifi skriver att 40XF355D imponerar redan innan den slås på. Det tunna utförandet och den smala ramen drar ner utrymmet som krävs för att få plats med teven samtidigt som det är mycket stilrent. Med stöd för 24p och tre hdmi-ingångar så är specifikationerna också bra. Bildkvaliteten med digitalsänd tv imponerar. Testaren skriver att kantskärpan är bra, detaljrikedomen hög och färgerna realistiska. Med dvd-film så märks också att svärtan är bra. Stegas signalen upp till full-hd så blir intrycket ännu bättre och testaren skriver att skärmen presterar utmärkt svärta och fungerar bra med både ljusa och mörka scener. Högtalarna producerar ett klart och direkt ljud men behöver lite mer tyngd i basen. Detta är en skärm där prissättning, utförande och prestation gör att den förtjänar fem stjärnor fullt ut skriver What hifi. Testaren tittar på ytterligare sex lcd-skärmar med full hd-upplösning och anser att Panasonic TX-37LZD70 producerar bäst bild bland dessa. Toshiba 40XF355D kommer väldigt nära och det gör också Sony KDL-W3000.

Källa: What hifi (GB) april 2008

T3

"An orgy of vivid detail"

T3 skriver att Toshiba prickat in det mesta när det gäller specifikationerna för 40XF355D och att det enda som saknas i listan är återgivning i 100 hz för att återge rörelser smidigare. Bildkvaliteten är utav toppklass med utmärkt svärta för lcd, naturlig återgivning av färger och mycket bra detaljframställning. Ljudet är tillräckligt för tv-tittande men alldeles för tunt för att ge ordentligt med liv till filmer. Med bildegenskaper i topp och ett riktigt slimmat utförande så är detta en skärm som starkt rekommenderas av T3.

Källa: T3 (GB) februari 2008

What video

"It's an extravagant set"

What video uppskattar också utseendet, men menar att tv:n har en insida som motsvarar det yttre även om 100 Hz-teknik saknas. Fjärrkontrollen får beröm, då den har stora knappar med vettig placering. Skärmmenyn är också vettig och gör installationsprocessen lätthanterlig. Bilden får beröm, oavsett om den kommer från dvd, hd dvd eller vanlig tv-sändning. Den enda kritiken rör hudtoner som återges med lite rödstick vilket måste justeras i menyerna. Testaren anser att prislappen är ganska hög och att man nog får betala lite extra för designen.

Källa: What video (GB) nr 328

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Toshiba 40XF355D är en 40 tums lcd med upplösningen 1920x1080 pixlar med bildformatet 16:9. Den dynamiska kontrasten är 10000:1 och ljusstyrkan 500 cd/m². Skärmen stöder bland annat 1080/24p och har inbyggd digitalmottagare. Anslutningar omfattar tre hdmi-ingångar, komposit, komponent, dubbla scart, s-video och vga. Dessutom finns optisk ljudutgång. Väger 22,5 kg utan ställ och har måtten 934x578x130 mm.

Tillverkare: Toshiba