Sök
Toshiba 37XV505

Toshiba 37XV505

Full hd i budgetvariant

2008-10-06

Toshiba 37XV505 är en lågt prissatt full hd-tv som erbjuder goda anslutningsmöjligheter. Testarna menar att den är helt ok men att det finns bättre alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Hd review 4/5 "Hd set ripe for gamers"
What video 4/5 "A decent value set"
Cnet 8/10 "The weakest area is sound"
Trusted reviews 7/10 "We’d rather save up"
Pocket lint 6/10 "A basic tv"

Vad tycker testarna?

Alla testare menar att detta är en mycket billig tv med full hd-upplösning. Den anses bjuda på god anslutbarhet men har en design som inte går hem hos alla. Att återgivningen av standardupplöst material dras med brus och kantflimmer kan testarna enas om och likaså att bilden med hd-material är något mjukare än hos andra tillverkares produkter. Slutomdömet för prestation i hd varierar mellan testarna. Vissa menar att den mjuka bilden tillsammans med god svärta och livliga färger ger ett njutbart slutresultat medan andra menar på att panelen också dras med färgbandning, brus och rörelseoskärpa vilka påverkar slutresultatet alltför mycket.

Hd review

"Hd set ripe for gamers"

Enligt Hd review så är detta en skärm som lämpar sig mycket väl för spel via Xbox360 eller PS3 tack vare den höga upplösningen och ett bildläge för spel som snabbar upp responstiden för att eliminera rörelseoskärpa och laggande bilder. Med blu-ray och hd-sändningar så blir resultatet också mycket bra men skärmen tenderar att mjuka upp bilden något. Detaljer och djupet behålls dock tillräckligt bra för att det ska bli en njutbar bild. Standardmaterial hanteras inte fullt lika bra och även om den inbyggda digitalmottagaren används så upplever testaren att bilden dras med brus och känns allmänt ostabil. För priset är det dock en mer än väl godkänd prestation och anslutningsmöjligheterna lämnar lite att önska.

Källa: Hd review (GB) nr 10 2008

What video

"A decent value set"

What video skriver att detta är en tv som har mycket at erbjuda med tanke på det låga priset. Anslutningsmöjligheterna är goda, upplösningen hög och de inbyggda bildbehandlingsteknikerna många. Det är en relativ lättanvänd produkt då menyerna är både snygga och logiskt utförda men fjärrkontrollen är inte den lättaste att använda med sitt klickhjul och knappar i minsta laget. 37 tum brukar vara gränsen där standardmaterial börjar se torftigt ut skriver testaren och Toshiba 37XV505 är inget undantag. Det som främst ställer till det uppges vara brus som kryper över alla objekt i rörelse. Med blu ray så blir intrycket ett helt annat. Färgerna blir intensiva och svärtan hög samtidigt som skärmen får fram det mesta i detaljväg ur formatet. Men det är inte någon referensprodukt då produkten inte lyckas sammanfoga subtila nyanser utan istället uppvisar tydliga band där liknande färger möts. Dessutom så förekommer även här en del brus, men övriga lcd-relaterade problem förekommer inte, skriver What video. Trots att skärmen inte är det bästa exemplet på bildkvalitet med full-hd så bjuder den ändå på en mer än godkänd filmupplevelse när det låga priset vävs in i ekvationen.

Källa: What video (GB) nr 338 2008

Cnet

"The weakest area is sound"

Brittiska Cnet anser att Toshiba 37XV505 har en fräsch och modern design. Tillverkaren uppges ha varit mån om att tillhanda en god anslutbarhet och bra funktioner. Det testaren gillar allra bäst är att det finns en riktig avstängningsknapp på framsidan, ett tilltag som anses vara mycket viktigt med tanke på dagens pågående miljödebatt. Det är en enkel tv att komma igång med då den automatiskt sniffar fram alla tillgängliga kanaler första gången den körs igång. Dessutom är den inbyggda elektroniska programguiden enkel att förstå sig på och använda. Bilden från digitalmottagaren uppges bli ganska bra men det krävs lite pillande med inställningar, skriver Cnet. Med hd-material så blir bildresultatet färgfyllt, skarpt och detaljerat. Att 1080p24 hanteras är viktigt och 37XV505 gör det dessutom riktigt bra. Testaren konstaterar att brus undertrycks ganska bra när bildreduceringen är påslagen. Det speciella spelläget innebär också en klar förbättring när en PS3 ansluts. Den enda riktiga besvikelsen uppges vara ljudet. Basen är väldigt kraftfattig vilket gör att allt ljud låter tunt och stramt.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

"We’d rather save up"

Trusted reviews delar inte ut några poäng för designen hos Toshiba 37XV505 som anses ha ett intetsägande utförande. Pluspoäng blir det däremot för anslutbarheten som anses vara riktigt bra för prisklassen. Högtalarna är i klenaste laget och ljudet blir därefter. Bildmässigt så uppges tv:n vara riktigt bra på att hantera rörelseoskärpa och hd-sändningar är relativt befriade från brus samtidigt som färgerna återges naturligt. Men färgåtergivningen är inte perfekt och ibland så blir färgtonerna fel i vissa delar av bilden och återges som allt annat än naturliga. Dessutom så är skärpan något återhållsam vilket ger ett mjukt intryck i bilden och samtidigt så blir inte de mörkaste delarna i bilden helt svarta utan lite gråaktiga vilket gör att djup går förlorat. Standardupplöst material dras dessutom med brus och kantflimmer, skriver testaren. Med sina brister så utnyttjar Toshiba 37XV505 inte alls den fulla potentialen hos sin full-hd panel och Trusted reviews rekommenderar därför potentiella köpare att spara ihop ytterligare någon tusing och köpa något mer sofistikerat.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pocket lint

"A basic tv"

Även Pocket lint testar det speciella spelläget hos Toshiba 37XV505 och menar på att det faktiskt reducerar rörelseoskärpa. Men detta görs på bekostnad av andra bildparametrar och testaren upptäcker ökat flimmer samt en liten förlust av detaljupplösning under sitt spelande. Med blu ray så är detaljrikedomen hög även om panelen inte innehåller lika mycket som konkurrerande produkter. När block av olika färger visas samtidigt så uppträder tydliga bandningar som indikerar att skärmen har problem med färggraderingen. Dessutom så förekommer rörelseoskärpa under snabba kamerapanoreringar vid filmtittande och objekt i rörelse är distinkt av lägre upplösning. Bakgrundsbrus finns och flimriga kanter likaså. Trots en hel del skavanker så blir slutresultaten ändå alltid sevärt tack vare den något mjuka bilden, den djupa svärtan och livliga färger. Priset är lågt, men testaren ställer sig frågande till om det är tillräckligt lågt med tanke på svagheterna i bilden.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cirkapris: 13500 kronor

Produktfakta: Toshiba 37XV505 är en 37 tums lcd-tv med full hd-upplösning. Den har analog och digital tv-mottagare och bland anslutningarna finns också tre hdmi, komponent, vga, s-video och scart. Betraktningsvinkeln är 178 grader, ljusstyrkan 500 cd/m2 och dynamisk kontrast 18000:1. Väger 16,1 kg och har måtten 902x590x92 mm.

Tillverkare: Toshiba