Sök
Toshiba 37X3030

Toshiba 37X3030

Utmärkt bild till bra pris

2007-12-10

Testarna är ense om att 37X3030 levererar mycket bra bild till ett högst rimligt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4,5/5 “Hugely outperforms its price point”
Audiovision 71/100 “Seine Stärken liegen in der guten Ausstattung und dem hohen Komfort“
Cnet 8/10 “High-definition performance is very good indeed”
Bild och ljud hemma 6/6 “Vi kan faktiskt inte klaga på någonting överhuvudtaget”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar både design och funktion hos 37X3030. Menyn är bra och användarvänligheten är hög. Bildkvaliteten är överlag mycket bra och testarna uppskattar den höga upplösningen. Då priset bedöms vara fullt rimligt, rekommenderas denna tv.

Home cinema choice

“Hugely outperforms its price point”

Home Cinema Choice tycker att denna tv är mycket prisvärd, även om några kompromisser har gjorts för att få ner priset. Design och konstruktion är bättre än förväntat i denna prisklass och det finns gott om bra anslutningsmöjligheter, testaren noterar de dubbla hdmi-anslutningarna. Att tv:n håller full hd-upplösning är inte så vanligt, i den här prisklassen. Såväl kontrast som färger är till belåtenhet, det enda man kommenterar är lite svikande svärta.

Källa: Home cinema choice (GB) november 2007

Audiovision

“Seine Stärken liegen in der guten Ausstattung und dem hohen Komfort“

Audiovisions testare uppskattar upplösningen och tycker att menyerna är bra strukturerade och de reagerar även snabbt. Svärtan lever tyvärr dock inte upp till samma nivåer som resten av bildkvaliteten. Skärpa och upplösning beskrivs som perfekt, medan kontrast och färger får omdömet genomsnittligt. Anslutningsmöjligheterna är dock mycket bra för en skärm i denna prisklass.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2007

Cnet

“High-definition performance is very good indeed”

Cnet gillar både pris och design hos 37X3030 och tror att den passar alla som vill ha en bra tv till bra pris, men som klarar sig utan de lyxigaste detaljerna. Skärmen är lite reflekterande, vilket stör en aning vid tv-tittande. Bildkvaliteten är dock utmärkt, både med hd dvd och uppskalad standardupplöst dvd, bild via rgb scart var aningen sämre men absolut acceptabel.

Källa: reviews.cnet.com (GB)

Bild och ljud hemma

“Vi kan faktiskt inte klaga på någonting överhuvudtaget”

Bild och ljud hemma anser att bildkvalitet och filmupplevelsen överlag är mycket bra. Bilderna blir naturtrogna tack vare den höga kontrasten och svärtan är inte längre ett problem hos lcd i jämförelse med plasmaskärmar. Det märks att Toshiba sparat in lite på anslutningar, bland annat finns det bara två hdmi-utgångar, men för den som inte lider av detta är denna modell ett riktigt bra köp. Resultatet blir bra, även med vanliga tv-signaler.

Källa: Bild och ljud hemma (SE) nr 9 2007

Cirkapris: 11500 kronor

Produktfakta: Toshiba 37X3030 är en 37 tums lcd-skärm med upplösning 1920x1080 och kontrast 3500:1. Ljusstyrkan är 500 (cd/m²) och ”dynamiska kontrasten” är 3200:1. Bland anslutningarna märks dubbla hdmi som kan leverera 1080p med 24 Hz. I övrigt återfinns komponent, dubbla scart, av-ingång samt anslutning till vga och hörlurar. Det finns inbyggd dvb-t mottagare. Måtten är 920x613x121 mm och vikten 16,8 kg.

Tillverkare: Toshiba