Sök
Toshiba 37wlt68

Toshiba 37wlt68

Funkar bäst med hd-källor

2007-06-13

Toshibas 37wlt68 ståtar med tre hdmi-ingångar. Med grym skärpa och hög bildkvalitet står den sig bra bland konkurrenterna.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 "Does its stuff well"
Trusted reviews 8/10 “Phenomenally vibrant colours”
Av review 8/10 "Great motion handling"
T3 5/5 "Excellent picture"

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras av de tre hdmi-ingångarna. Det mesta med denna lcd-tv är perfekt då alla är överens om att bildkvaliteten är riktigt bra, framförallt med hd-material. Alla gnäller på att Toshiba har missat att korrigera djupet i svärtan på flera nivåer men uppskattar att de mörkare partierna i bilderna innerhåller mer detaljer än brukligt. Ljudkvaliteten är okej men vissa anser att man bör ansluta ytterliggare en subwoofer.

Home cinema choice

"Does its stuff well"

Home cinema choice gillar designen på Toshiba 37wlt68 även om fjärrkontrollen är något obekväm och klumpig. När det kommer till prestationer är testaren nöjd med bildkvaliteten både för högupplöst och standardupplöst material. Bilden är näst intill perfekt och inga spår av grynighet är synliga. Högupplöst material får en bra skärpa och svåra färger som till exempel hudtoner återges på ett trovärdigt sätt. Vid vissa tillfällen kan dock svärtan se aningen gråaktig ut och vid vissa sändningar behöver även ljusstyrkan justeras kraftigt. Testaren råder actionfantasterna att skaffa ytterliggare högtalarsystem då ljudet i häftiga scener kan verka något platt.

Källa: Home cinema choice (GB) februari 2007

Trusted reviews

“Phenomenally vibrant colours”

Trusted reviews imponeras och menar att många funktioner är lite utöver det vanliga. Bland annat nämns funktionen M100 då den hjälper till vid snabba rörelser och bildpanoreringar. Med hd-material blir bilden detaljrik och med en utomordentlig kantskärpa upplevs bilden ibland som tredimensionell. Testaren berömmer Toshiba för att de lyckats bra med brusreduceringen. Färgerna är livliga och de mörka bildpartierna tidvis detaljerade. Missnöjet visar sig ändå när testaren inser att svärtan inte håller på alla nivåer och ibland tenderar att istället bli grå. Det blir även ett minus för att det krävs av användaren att denne justerar ljusstyrkan och kontrasten vid mpeg-kodade filmer.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Av review

"Great motion handling"

Av review har gjort ett jämförande test på fyra modeller och Toshiba kom på en delad andra plats med Samsung LE-37R74BD. Philips 37PF9631D blev testvinnare och sist hamnade Sharp LC-37GD8E. Testaren tycker att Toshibas 37wlt68 har en glamourös design. Hd-material ger fantastisk bildkvalitet och snabbt rörliga bilder återges med bra skärpa och tydliga, fina färger. Svärtan håller inte på alla nivåer vilket irriterar testaren något då skuggdetaljerna i de mörkare partierna av bilden är så pass bra. De tycker också att standardupplöst material blir något tafatt i jämförelse med hd. Testaren konstaterar också att modellen kostar en slant.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

T3

"Excellent picture"

T3 är mäkta imponerade. De är överförtjusta för att det finns tre hdmi-ingångar vilket ger stor valfrihet för användaren. Testaren ger höga omdömen för bildkvaliteten på hd-material men menar också att kvaliteten håller för såväl dvd- och tv-tittande. Ljudet når ut bra och är tydligt och klart. De är allt igenom nöjda med vad Toshibas lcd-tv presterar och den får därför full pott.

Källa: T3 (GB) april 2007

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: En lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar och ljusstyrkan 500 cd/m2 samt en kontrast på maximalt 3500:1. Det finns både en digital och analog tv-mottagare (modellen 37WL68 saknar digital mottagare). Tv:n är hd-kompatibel och hanterar upplösningar upp till 1080p från hdmi. Bland anslutningarna återfinns s-video, scart, komponent, 3xhdmi, 15-pin d-sub samt ingång för hörlurar. Ljudet behandlas av Nicam stereo med virtual dolby 2.1 och det finns även inbyggd subwoofer. Storleken är 916x676x298 millimeter och den väger 22,8 kg.

Tillverkare: Toshiba