Sök
Toshiba 37RV555

Toshiba 37RV555

Det riktiga mörkret saknas

2009-05-06

Toshiba 37RV555 är ett okej alternativ för sovrummet, men den är inte tillräckligt bra för att platsa som förstaalternativ. Bilderna framstår som oinspirerade och standardupplöst material blir inte riktigt bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 7/10 "Offers some nice specs for its money"
What video 3/5 "Impressively specified, but ultimately ininspiring"
Home cinema choice 3/5 "Aggressively priced"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Toshiba 37RV555 inte skiljer sig alltför mycket från konkurrenterna. Den har en hyfsat snygg, men tråkig design. Menyerna är lite för små, vilket gör dem svåravlästa. Bildkvaliteten är inte heller den allra bästa, tittar man på standardupplöst material så blir bilden mjuk och tappar en hel del detaljer. Med hd-material blir resultatet bättre så länge det inte är alltför mycket rörelse i bilderna. Testarna menar att svärtan inte är något vidare, dock kan detta till viss del avhjälpas genom att dra ner ljusstyrkan en hel del.

Trusted reviews

"Offers some nice specs for its money"

Trusted reviews konstaterar att Toshiba 37RV555 har en hyfsat snygg, om än något tråkig, design. Testaren gillar inte bildskärmsmenyerna då man måste sitta väldigt nära skärmen för att kunna avläsa dem. Man kan dock justera överraskande mycket vad gäller färger. Testaren är inte alltför imponerad av bildkvaliteten. Rörelser tenderar att bli suddiga och riktigt bra svärta uppnår man endast om man drar ner ljusstyrkan rejält. Standardupplöst material hanteras inte på allra bästa sätt, bilderna blir alltför mjuka. Hd-material ger bättre bild, detaljrikedomen är hög och färgerna naturliga. Testaren noterar dock att bilder med mycket rörelse inte återges perfekt.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What video

"Impressively specified, but ultimately ininspiring"

What video finner att tv:n är försedd med ett antal intressanta funktioner, bland annat spelläget. Detta minskar chansen att spelandet förstörs av eftersläpningar i bilden. Anslutningsmöjligheterna är godkända, inte mer. Bildkvaliteten skiljer sig inte nämnvärt från mängden. Svärtan imponerar inte, den har en dragning åt grått vilket gör bilderna matta och oinspirerande. Detta kan dock till viss del avhjälpas genom att dra ner ljusstyrkan. Standardupplösta bilder blir mjuka och tråkiga. Hd-material uppvisar dock minimala mängder brus och bra färgåtergivning.

Källa: www.techradar.com (GB)

Home cinema choice

"Aggressively priced"

Home cinema choice testar förutom Toshiba 37RV555 även Panasonic TX-37LZD800, Sony KDL-37V4000, LG 37LG6000 samt Sharp LC-37XL8E. Testvinnare är Panasonic TX-37LZD800 medan Toshiba 37RV555 hamnar på fjärdeplats. Testaren uppskattar de omfattande bildjusteringsmöjligheter på Toshiba men den har uppenbara problem med standardupplöst material. Detta gör att den möjligtvis platsar som en sovrums-tv, men i vardagsrummet vill man nog ha något annat. Standardupplöst material framstår som alltför mjukt och detaljåtergivningen är för dålig. Man får en bra bild om man tittar på hd-material, men även HCC klagar på återgivningen av bilder med mycket rörelse.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 167

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 37 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 18000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar, urval: 3xhdmi, komponentvideo, 2xscart (en rgb), kompositvideo, pc-ingång, optisk digitalaudio samt ingång för hörlurar.
Mått: 902x632x258 mm
Vikt: 20,5 kg

Tillverkare: Toshiba