Sök
Toshiba 32XV505

Toshiba 32XV505

Okej för hd

2008-10-07

Toshiba 32XV505 är en godkänd full hd-lcd. Priset är lågt och testarna framhåller framförallt återgivningen från högupplösta källor.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 “Nicely featured screen”
What hifi 4/5 “Easy to use”
Av review 7/10 “Extremely cheap”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Toshiba 32XV505 är en lätthanterlig, logisk och läcker tv som säljs till ett billigt pris. När det istället rör sig om bildkvaliteten skiljer sig åsikterna åt något. Alla nämner de att bilden är som sämst i lågupplösta källor då den tenderar att bli extremt brusig men två testare är mycket nöjd med bildens kvalitet via hd-källor. En tredje testare är mer skeptisk och lyfter fram konkurrerande apparater som bättre. Vill man ha en helt okej tv med full hd som dessutom är billig så kan man utan att tveka spana in Toshiba 32XV505.

What video

“Nicely featured screen”

Brittiska tidningen What video tycker att prestationen hos Toshibas 32-tummare är bra. Bildkvaliteten är inte perfekt men bilden anses vara imponerande naturlig, cinematisk och med fin färgåtergivning. Även svärtan får beröm, gråskalan är jämn och detaljerna är skarpa, men tv:n får minus för sitt gränssnitt. Den har bra anslutningsmöjligheter och den dynamiska kontrasten är god. Testaren gillar den logiska utformningen på fjärrkontrollen vilken gör installationsproceduren bekväm. Mycket tv för lite pengar, avslutar testaren.

Källa: What video (GB) issue 336

What hifi

“Easy to use”

Brittiska What hifi tycker att 32XV505 är så pass snygg och bra att den får fyra stjärnor, även om den inte kan mäta sig med toppklassapparaterna i samma storlek. I de flesta lägen är den lik sin släkting 32CV505D men den är bättre på en del områden. Som med alla Toshibas tv-apparater anses även XV505 vara enkel att installera och ställa in. Bildkvaliteten är okej men testaren har önskemål om fylligare och livligare färger. Svärtan får godkänt och tv:n hanterar rörelser bra. Tyvärr syns spår av brus på så väl tv, dvd och blu-ray men bilden får ändå anses som bäst via den sistnämnda, skriver testaren.

Källa: What hifi (GB) august 2008

Av review

“Extremely cheap”

Av review har testat ett flertal olika 32-tums modeller och även om betygen blir relativt höga för 32XV505 så har den vissa störningsmoment när det gäller bildkvaliteten. Genom högupplösta källor är bilden bra på många olika sätt men i lågupplösta källor beskrivs bilden som ivrigt fladdrande, vilket inte är behagligt. Utseendemässigt passar tv:n fint på tv-bänken och användarvänligheten är hög, men den räcker inte mycket längre än så menar testaren som placerar Toshibas 32 tummare sist bland konkurrenterna. Den är förvisso billig men det finns många konkurrenter som presterar snäppet bättre.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Toshiba 32XV505 är en lcd-tv med full hd-upplösning. Den dynamiska kontrasten är 30000:1, och den har ljusstyrkan 500 cd/m2. Svarstiden är 8 ms och betraktningsvinkeln är 178 grader. Bland anslutningarna finns 3xhdmi, komponent, 2xscart, s-video, kompositvideo, pc, optiskt ljud, uttag för hörlurar och uttag för subwoofer. Det finns både analog- och digitalmottagare. Den väger 12,4 kg och måtten är 786x525x84,5 mm, båda uppgifterna exklusive stativ.

Tillverkare: Toshiba