Sök
Toshiba 32WLT68

Toshiba 32WLT68

Lågt pris och bra prestation

2007-02-21

Toshibas 32-tummare blandar lågt pris med prestation i toppklass. Tre hdmi-ingångar imponerar och testarna menar att detta är en av de bästa lcd-modellerna.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "A budget lcd tv star"
Home cinema choice 4/5 "Highly accomplished"
What video 5/5 "Supremely featured and extremely capable"

Vad tycker testarna?

Testarna är klart imponerade av WLT68. I förhållande till priset anser man att det inte finns mycket på marknaden som kan bräcka den. Bilden får beröm och så även ljudet samt anslutningsmöjligheterna. Någon större kritik får inte Toshibas 32-tummare heller. En testare menar att det kanske finns ett par ännu bättre tv-apparater i samma prisklass. En annan påpekar att bildkvaliteten trots allt har ett par mindre svagheter om man jämför med dyrare produkter.

What hifi

"A budget lcd tv star"

Brittiska What hifi är imponerade av Toshibas 32-tummare. Testaren berömmer framför allt bilden med högupplöst material. Även ljudmässigt uppskattas tv:n. I jämförelse med dyrare konkurrenter så har den dock lite att ta igen. De tre hdmi-ingångarna uppskattas. Även designen och prisnivån ger pluspoäng. Testaren har överlag inte någon direkt negativ kritik. Det finns dock konkurrenter med än bättre prestationer till ett likvärdigt pris.

Källa: What hifi (GB) januari 2007

Home cinema choice

"Highly accomplished"

Toshibas 32-tummare jämförs i brittiska Home cinema choices test med Panasonic TX-32LXD600. De anses båda vara bra tv-apparater, men Panasonic vinner slutligen med en hårsmån tack vara dess något bättre bildkvalitet. WLT68 får beröm för de tre hdmi-ingångarna samt möjlighet att vidarekoppla digitalt ljud till en extern ljudenhet. Lågupplösta bildkällor och svärtan får dock svag kritik. Bildkvaliteten får 4/5 överlag och det blir även slutbetyget. Testaren menar att WLT68 är en mycket bra lcd-tv, speciellt satt i relation till priset.

Källa: Home cinema choice (GB) mars 2007

What video

"Supremely featured and extremely capable"

WLT68 är en utomordentlig lcd-tv menar brittiska What video. Den belönas också med utmärkelsen "Best buy" och får en hel del beröm. Bildkvaliteten är av högsta klass, och extra plus får stödet för 1080p. Lågupplösta källor bjuder inte på någon perfekt bild, men tillsammans med högupplöst material briljerar Toshiba. Överlag anses WLT68 även vara väldigt enkel att använda. Anslutningsmöjligheterna anses väldigt goda. Relativt till priset finns det inte många andra tv-apparater som kan konkurrera med WLT68. Testaren menar att Toshibas lcd-tv är ett av de bästa köpen marknaden har att erbjuda.

Källa: What video (GB) nr 317

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Toshiba 32WLT68 är en hd-ready lcd-tv på 32 tum. Kontrasten är 3500:1 och ljusstyrkan 500 cd/m2. WLT68 har en upplösning på 1366x768 pixlar, inbyggd digitaltv-mottagare och automatiskt backlight. Tre hdmi-ingångar, två rgb, komponent, komposit samt pc in och optisk ut är några av dess anslutningsmöjligheter. Vikten är 17,1 kg och inklusive stativ är måtten 794x599x298 mm. Modellbeteckning 32WL68 saknar digital tv-mottagare.

Tillverkare: Toshiba