Sök
Toshiba 32C3030DB

Toshiba 32C3030DB

En billig allround-tv

2007-07-30

Toshiba 32C3030DB är en billig lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar och två hdmi-ingångar. Testarna gillar bilden och utseendet på tv:n. Svärtan och betraktningsvinklarna anses vara svagheter.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Winning stuff"
What video 3/5 "A solid enough stab by Toshiba"
What home cinema 72/100 "Falls a little flat on its face"
Dvd times 7/10 "A bargain"
Pocket-lint 8/10 "A well-rounded offering"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker om utseendet och byggkvaliteten. Anslutningar får samfällt beröm och testarna uppskattar även den digitala mottagaren. Ljudet är godkänt. Bilden får fina omdömen och levererar fina färger samt skärpa och rörelsehantering av god kvalitet. Dock finns två klagomål som återkommer i nästan alla recensioner. Betraktningsvinkeln anses vara alldeles för snäv och det finns störningarna i svärtan som stjäl bilddjup. Priset anses bra och billigt.

What hifi

"Winning stuff"

What hifi tycker att 32C3030 är väldesignad och kvalitativt byggd. Anslutningarna är användbara och att det både finns analog och digital mottagare är bra. Tv-bilden är i sin helhet riktigt bra med stabilitet, realism och rörelsehantering som starka punkter. Det finns mycket lite störningar i bilden och bilden är nästan lika bra på dvd. Färgerna är rika men kontrollerade och skärpan anses hög. Det finns några småproblem, men i den här prisklassen är de ovidkommande. Testaren plussar för prislappen.

Källa: What hifi (GB) may 2007

What video

"A solid enough stab by Toshiba"

What video tycker att modellen gör ett bra första intryck med ett snyggt utseende och rätt anslutningar. Toshibas system Active Vision ger plus i kanten. Upplösningen är ganska bra och kontrasten imponerar. Själva prestationen sviker dock. Svärtan är ett stort problem med tydligt grått, vilket får bilden att se tom ut. Betraktningsvinkeln kunde också ha varit bättre. Högupplöst material ser bra ut och färgerna är naturliga. Rörelser hanteras väl. Ljudet är okej även om det saknas ordentlig bas. Priset uppskattas.

Källa: What video (GB) issue 321

What home cinema

"Falls a little flat on its face"

What home cinema anser att 32C3030 är ett försök till en enkel och grundläggande lcd-tv från Toshiba. Utseendet är snyggt och alla viktiga anslutningar finns. Testaren värdesätter den digitala mottagaren samt funktionen active vision som förbättrar bilden. Färgerna beskrivs som mycket klara och rörelser i bilden hanteras också bra, medan svärtan är riktigt dåligt med en blågrå ton i det svarta. Betraktningsvinkeln är också något av en besvikelse. Ljudet är mjukt och rent, men har inte den tillräckliga kraften för mer dramatiska filmer.

Källa: What home cinema (GB) june 2007

Dvd times

"A bargain"

Dvd times skriver att modellen är byggd på ett kostnadseffektivt sätt, men ändå har lyckats behålla ett trevligt utseende. Den är solid och anslutningarna är lättåtkomliga på baksidan. Menyerna är enkla och rena, men kan vara långsamma att ta sig fram genom. Bilden är bra och lider av mycket lite flimmer och andra störningar, men betraktningsvinkeln är modellens svaga punkt. Ljudet är inget särskilt, men dock på en fullt acceptabel nivå. Priset är mycket tilltalande och när det gäller kvalitet för pengarna är detta en utmärkt modell, anser Dvd times.

Källa: www.dvdtimes.co.uk (GB)

Pocket-lint

"A well-rounded offering"

Pocket-lint tycker att 32C3030 är en hyfsad allround-tv. I stort är bildkvaliteten bra och det finns också justeringsmöjligheter även om dessa kan vara en aning svåråtkomliga. Detsamma gäller för ljudet. Detta håller ganska hög kvalitet men är svårt att justera. I bilden är det största problem den svaga svärtan som saknar djup. Däremot är färgerna fina och rika. En annan styrka är de många anslutningsmöjligheterna och att det både finns analog och digital tv-mottagare. Priset bedöms vara resonabelt på dagens marknad.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Toshiba 32C3030DB är en 32-tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar och kontrasten 4000:1. Bland anslutningarna finns två scart, en komponentvideoingång och två hdmi-anslutningar. Ljusstyrkan är 500 cd/m2. Betraktningsvinkeln är på 178 grader och responstiden 8 ms. Högtalarna är 2x25 watt. Modellen mäter 800x545x116 mm och den väger cirka 15 kg.

Tillverkare: Toshiba