Sök
Thomson 37PB220S4

Thomson 37PB220S4

Ett fyrverkeri av anslutningar

2005-11-22

En 37-tums plasma-TV som är fylld med anslutningsmöjligheter och levereras med en programmerbar fjärrkontroll. Modellen är HD-Ready vilket är bra men testarna är inte helt nöjda med bildens kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Digital Home Magazine 2/5 “It’s good value”
What Video & Widescreen TV 3/5 ”Good with ordinary TV”
Video 65/100 “Beste Ausstattung im Test”
Audiovision 59/100 “Sattes Schwarz; knackiges HD-Bild”

Vad tycker testarna?

Det som imponerar mest på testarna är fjärrkontrollen med sin programmerbarhet och alla anslutningsmöjligheter som Thomson 37PB220S4 erbjuder. Testarna är alla missnöjda med bildkvaliteten men är oeniga kring huruvida den är sämst vid högupplöst eller standardmaterial.

Digital Home Magazine

“It’s good value”

Digital Home Magazine jämför tio stycken apparater, plasma, LCD och DLP. Thomson 37PB220S4 står sig inte bra mot resten av de testade apparaterna och hamnar bara på en niondeplats. Toshiba 52WM48 (DLP) vann testet. Testaren tycker att Thomson är en tung, stor och inte särskilt snygg TV. Däremot har den många anslutningsmöjligheter, bl.a. DVI. Fjärrkontrollen som är fullt 6-i-1 programmerbar och den text-tv baserade programguiden, gillas av testarna. Bilden imponerar inte, färgerna är glanslösa i jämförelse med andra i testet och de svarta nyanserna är mer gråa än bläcksvarta.

Källa: Digital Home Magazin, juni 2005

What Video & Widescreen TV

”Good with ordinary TV”

Thomson 37PB220S4 vitWhat Video & Widescreen är väldigt positiva till alla anslutningsmöjligheter som Thomson 37PB220S4 bjuder på. Apparaten är kompatibel med alla nödvändiga format och testaren tycker att det är en av de få TV-apparaterna just nu som verkligen är redo för HD. Man tycker också att bildmenyerna är enastående och att fjärrkontrollen är bra. När det gäller bilden är testarna till en början nöjda med en bild som bjuder på klarhet och tilltalande färger. Även de svarta färgerna och gråskalan imponerar. Dock menar testarna att svagheten hos apparaten ligger i dess bildbrus. Detta uppträder mest vid HD-material och liknas av testarna vid en invasion av småflugor. Vid PAL-sändningar är det mycket bättre men fortfarande är det störande.

Källa: What Video & Widescreen TV, augusti 2005

Video

“Beste Ausstattung im Test”

Video testade sex olika platta modeller. Vinnaren i testet var Panasonic TH-37 PH50, Thomson 37PB220S4 hamnade på delad tredjeplats. Testarna benämner apparatens alla anslutningsmöjligheter som ett utrustningsfyrverkeri. Som enda TV i testet erbjuder Thomson bild-i-bild. Fjärrkontrollen är mångsidig och det är positivt att man kan programmera den. Testarna var mycket positiva till ljudet, apparaten levererade det bästa basljudet i testet. Däremot var testarna inte positiva till bilden. Den överdrivna skärpan leder till tydliga dubbelkonturer, och bilderna var ofta ”kalla” p.g.a. den blå färgtonen. Med HD gjorde Thomson ett bättre jobb, tillsammans med DVD-spelare från Panasonic visades excellent skärpa. Minus fick apparaten för sin höga strömförbrukning.

Källa: Video, nr 9 2005

Audiovision

“Sattes Schwarz; knackiges HD-Bild”

Audiovision jämför sju olika platta TV-apparater. Thomson hamnar på jumboplats i testet och vinnaren är Toshiba 32WL58P. Testarna är missnöjda med apparatens PAL-funktion, men positiva till bildkvaliteten vid HD-material. Då bjuder TV:n på precisa konturer och fina kontraster, medan det vid vanligt lågupplöst material dyker upp horisontella färgslöjor och märkliga konturer. 37PB220S4 åstadkommer en djup klang när det kommer till ljud och har även Virtual Dolby möjlighet. Testarna är nöjda med fjärrkontrollen, den enda i testet som är programmerbar. TV:n är också den enda i testet som kan visa bild-i-bild.

Källa: Audiovision, nr 11 2005

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Thomson 37PB220S4 är en plasma-TV med formatet 16:9. Upplösningen är 1024x1024 och kontrasten 1000:1 medan ljusstyrkan är 1100 cd/m2. Betraktningsvinkeln är 160 grader både horisontellt och vertikalt. Tillgängliga anslutningar: DVI/HDCP in PC in/ut, S-Video in, kompositvideo in, subwoofer ut, tre scart (två RGB) och audio in/ut. Dimensionerna är 1128(b)x597(h)x119(d) mm och vikten är 32 kg.

Modell: Thomson 37PB220S4