Sök
Sony KZ-42TS1

Sony KZ-42TS1

Se, men inte höra

2002-08-26

Sony KZ-42TS1 är en 42 tums plasma-TV med högtalare och text-TV samt dimensionerna 1056x764x124 mm. Den kan monteras upp på väggen men väger mer än konkurrenterna.
Testkälla Kommentar
Home Theater "A good concept"
T3 "Well built and well featured"
Home Cinema Choice "The picture produced is actually very good"
Plasma TV Buying Guide "Will not take a computer signal"

Vad tycker testarna?

Det övergripande omdömet är att bildkvaliteten är god. Testarna är nöjda med de många inställningsmöjligheterna som är så många att man ibland kan krångla till det. Testarna är även nöjda med anslutningsmöjligheterna för högtalare och DVD-spelare. Det är däremot ett minus att man inte kan koppla skärmen till en dator. Ljudkvaliteten är inte till belåtenhet då högtalarna är för små och sitter för tätt ihop för att producera ett riktigt stereoljud.

Home Theater

"A good concept"

Home Theater menar att skärmen har fler mjukvarufunktioner än någon storbilds-TV man sett på länge, bl.a. alla nödvändiga kontakter för hemmabiosystemet. Högtalarna sitter endast 4 tum ifrån varandra och erbjuder inte mycket till stereo. Inställningarna för filmläge är det testaren föredrar för DVD och CineMotion skapar en utmärkt mjuk bild. Med alla möjligheter att ställa in mjukvaran är det lätt att bli förvirrad. Som tur är har Sony inkluderat en självdiagnosfunktion som hjälper till att reda ut trasslet om man har programmerat fel. I bilden kan märkas en del blå och röda fläckar i sällsynta fall. Vad gäller bilden har skärmen tuff konkurrens i sin prisklass och modellen fungerar bättre med widescreen från DVD än TV-program och filmer via kabel.

Källa: Home Theater juli 2002
T3 augusti 2002
Home Cinema Choice augusti 2002
Till Plasma TV Buying Guides hemsida

T3

"Well built and well featured"

T3 menar att Sony gav sig in i plasmabranschen sent. Dock visar denna produkt att företaget inte hade för avsikt att stanna bakom sina konkurrenter. Detta är både det enklaste och snyggaste sättet att uppgradera från en bildrörs-TV till en platt dito. Skärmen väger 7 kg mer än de flesta i samma storlek vilket spelar roll om du har tänkt montera den på väggen. Den är också något tjockare än andra apparater men den har en snygg ram. Att koppla in den är lika enkelt som att packa upp den ur boxen. Bra bild, men inte bra nog att motsvara förväntningarna från utseendet. Färgerna är mycket bra, ljusa och verklighetstrogna. De befintliga högtalarna brister men det finns möjlighet att koppla in subwoofer och extra högtalare om man så önskar.

Home Cinema Choice

"The picture produced is actually very good"

Home Cinema Choice anser att Sonys nya modell är den första som efterhärmat det konventionella TV-konceptet med både mottagare och högtalare inbyggda. Positivt är att det finns text-TV, inte alltid en självklarhet på plasmaskärmar. Inkopplingsmöjligheterna är utmärkta men de flesta kommer att vilja använda fjärrkontrollen då Sony har placerat knapparna på toppen av TV:n. Det är annars alltför lätt att komma åt knapparna då de inte är nedsänkta. Bilden är väldigt bra och geometrin är i stort sett perfekt. Färger återges mycket bra och detaljrikedomen är utmärkt. Gråskalor får endast godkänt eftersom svart inte hanteras så bra. Ljudet är detaljerat och fungerar. Det finns dock möjlighet att koppla till en subwoofer.

Plasma TV Buying Guide

"Will not take a computer signal"

Plasma TV Buying Guide noterar att Sony inkluderar ett par mindre högtalare och en TV-mottagare i skärmen. Nackdelen är att högtalarna är för små och gör inte skärmen rättvisa. Designen är snygg men skärmen passar inte riktigt för att monteras på väggen och kan inte kopplas till en dator. KZ-42TS1 är ämnad för konsumentmarknaden och jämförs med Sony PFM42B1U som får 89 av 100 poäng mot 86 av 100. Skillnaderna är att PFM42B1U är tunnare och klarar av att kopplas mot dator men har varken tuner eller högtalare inbyggda i skärmen.

Cirkapris: 105000 kronor

Produktfakta: Sony KZ-42TS1 är en 42 tums (107 cm) plasma-TV med dimensionerna 1056x764x124 mm och en upplösning på 1024x1024 bildpunkter. Vikten är 37 kg och skärmen har 160 graders reflektionsvinkel och 2x9 W högtalare med surroundljud. Anslutningar är analog audioutgång, utgång för subwoofer, S-video, composite video samt component video. Skärmen har inbyggd TV-tuner samt text-TV. Det är möjligt att köpa tillbehör för väggmontering.

Modell: Sony KZ-42TS1