Sök
Sony KZ-32TS1E

Sony KZ-32TS1E

Surrande elegant

2002-10-17

En sensuellt utformad, lättanvänd plasmaskärm med förträfflig bild och bra ljud som tyvärr också kommer med en envist surrande och irriterande fläkt.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4/5 "Sonically the 32TS1E is a class act"
Home Cinema Choice 4/5 "It's a very pretty unit"
Ljud & Bild "Saknar datoringång"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att Sonys designavdelning lyckats ta fram en av de smidigaste och elegantaste 32 tums plasmaskärmarna, men också en av de mest användarvänliga. Eniga är man också då det gäller bilden som får väl godkänt. På ljudsidan tyckte två av testarna att kvaliteten var riktigt bra medan en tredje är mer tveksam. I alla tre fall noterades den surrande och ganska irriterande fläkten.

What Video & TV

"Sonically the 32TS1E is a class act"

What Video & TV skriver att KZ-32TS1E är en vacker skapelse med en sexig linje längs underkanten som anses förgylla rummet. Prestandamässigt imponerar KZ-32TS1E och speciellt det stora kontrastomfånget ger bilden ett stort djup. Färgerna är levande och rena utan synligt brus. Ljudbilden är magnifik med mycket detaljer, basen är hygglig men man rekommenderar en separat subwoofer trots allt. Trots det duktiga ljudet kan man ibland höra ett svagt surrande från plasmaskärmens fläkt vilket kan bli irriterande. Operativsystemet anses smart och lättanvänt och den medföljande fjärrkontrollen likaså.

Källa: What Video & TV Sept, 2002
Home Cinema Choice Sept, 2002
Ljud & Bild Nr 9, 2002

Home Cinema Choice

"It's a very pretty unit"

Home Cinema Choice skriver att Sonys KZ-32TS1E har blivit designad med hemmaanvändaren och inte företagsnissen i åtanke. Designen anses ljuvligt stylad på ett sällsynt sätt. Kontrasterna är utmärkta och tillåter färgerna att komma till sin rätt. Bilden är klar och skarp med väldigt lite störningar, menar HCC. På ljudfronten återfinns bra bas och mycket detaljer i diskanten, men även här noteras ett svagt surr från fläkten. I ett jämförande test "krossar" Sonys skärm konkurrenten POP32 från Sanyo prestandamässigt, men också baserat på användarvänlighet.

Ljud & Bild

"Saknar datoringång"

Ljud & Bild menar i likhet med övriga testare att den största nackdelen med skärmen är den inbyggda fläkten. Den bullrar inte våldsamt men hörs alltid, vilket sänker filmupplevelsen. En annan nackdel är att det inte går att använda skärmen som datorskärm, såvida datorns grafikkort inte har en speciell videoutgång skriver testaren. Ett par saker som uppskattas är skärmens storlek då högtalarna och all elektronik sitter invändigt samt den utmärkta bilden.

Cirkapris: 70000 kronor

Produktfakta: Sony KZ-32TS1E är en 32 tums plasmaskärm med formatet 16:9 och upplösning på 852x1024 pixels. Till skillnad från många andra plasmaskärmar sitter all elektronik samt högtalarna under skärmen och inte i en separat låda vilket gör att enheten inte tar upp så mycket plats. Då det gäller in- och utgångar finns bland annat tre scart-kontakter, kompositvideo och S-video, två in- och utgångar för stereo samt utgång för subwoofer. Vikten är 25 kg, mått 856x627x132 mm.

Modell: Sony KZ-32TS1E