Sök
Sony KV-36FS76

Sony KV-36FS76

Utmärkt digital kvalitet

2003-07-29

En 36 tum stor widescreen på 90 kg som passar utmärkt i hemmabiosystemet, men bildkvaliteten i analoga sammanhang oroar vissa testare.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 5/5 "A storming performer – with DVD"
HemmaBio 42/50 "Grym DVD-monitor, bra TV-bild"
Home Cinema Choice 4/5 "Perfect centrepiece"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om Sony KV-36FS76 duglighet. Designen upplevs som ordinär men en hel del värdeskapande egenskaper ingår, t.ex. de fyra scartingångarna och bild-i-bild funktionen. Bildkvaliteten är exceptionell, så länge digitala medier används. Analoga källor som vanlig TV ger ett bristfälligt intryck. Testarna noterar även att ljudet inte riktigt håller önskvärd klass.

What Video & TV

"A storming performer – with DVD"

What Video & TV anser att KV-36FS76 saknar en del hänförande funktioner, men konstaterar att det nödvändigtvis inte är dåligt. En del köpare uppskattar säkert möjligheten att köpa en fullfjädrad 36 tummare utan att behöva betala för flashig design och nydanande funktioner. Testaren sätter värde på den uppgraderade DRC-MF funktionen som förbättrar bilden och ger ett intryck av högre upplösning. En annan finess som får guldstjärna är bild-i-bild funktionen. Vidare finner testaren att TV:n är lätt att handskas med. Fjärrkontrollen är användarvänlig och menyerna lätta att följa. Men ikonerna är förbryllande och navigationen kunde varit enklare. Positivt är även att kanalerna ställs in automatiskt. Vid uppspelning av digitala medier som DVD är bildkvaliteten förträfflig. Däremot är kvaliteten bristfällig för analoga ändamål. Kanterna är långt från skarpa och färgerna svaga. Högtalarna är inte tillräckligt kraftfulla för att bära upp ljudet.

Källa: What Video & TV mars 2003
HemmaBio nr 4 2003
Home Cinema Choice juni 2003

HemmaBio

"Grym DVD-monitor, bra TV-bild"

HemmaBio testar Sony KV-36FS76 mot Grundig MFW92, Thomson 36WX87E och Panasonic TX- 36PL30F. Testaren tycker att Sony har tappat en del i slagkraft, modellen är varken snygg eller ful, bara vanlig. Det anpassade stället är svindyrt men känns nödvändigt för helhetsintrycket. Manualen är tacksamt nog på svenska, men ganska jobbig att gå igenom. HemmaBio uppskattar den stora mängden scartingångar om man vill koppla in tv-spel, DVD etc. Testaren anser att den nya fjärrkontrollen är vacker och funktionell, men TV:ns totala vikt på 90 kg ger en bock i kanten. Minus även för att den automatiska kanalinställningen tar hela 7-8 minuter. Skärpan uppges dock vara den bästa av de fyra och färgåtergivningen är klanderfri men Grundig vinner.

Home Cinema Choice

"Perfect centrepiece"

Home Cinema Choice tycker att Sony KV-36FS76 håller mycket hög kvalitet med robust design och läcker form. Även här lovordas de fyra scartingångarna och bild-i-bild funktionen. Testaren uppskattar Sonys strävan att göra det så enkelt som möjligt för användaren. Den automatiska inställningen av kanalerna är enkel och flexibel precis som menysystemen. Home Cinema Choice berömmer precis som övriga testare den exceptionella bildkvaliteten i samband med uppspelning av digitala medier. Däremot är inte kvaliteten lika god när en analog källa används. Kritik framförs även när det gäller ljudet som uppges vara lite svagt.

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Sony KV-36FS76 är en 36 tums Widescreen TV med 100 Hz bildfrekvens. Förstärkaren ligger på 2x10 watt med subwoofer på 15 watt. Det finns fyra scartuttag och anslutningar för komposit- och S-video, stereoljud samt hörlurar. Sony KV-36FS76 mäter 972x614x591 mm och väger 90 kg. Som tillbehör finns bl.a. TV-bänken SU-36FS76. TV:n är utrustad med bild-i-bild funktion med ena kanalljudet i högtalarna och det andra i hörlurarna. Kanalerna ställs in med hjälp av det automatiska inställningsprogrammet.

Modell: Sony KV-36FS76