Sök
Sony KV-32FX66E

Sony KV-32FX66E

En stor succé

2003-03-07

Om du behöver en duktig widescreen-TV på 32 tum är kanske Sony KV-32FX66E något att titta närmare på, med tanke på testarnas beröm vad gäller bildkvalitet, ljud och design.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "Stabil och flimmerfri bild"
What Video & TV 4,5/5 "A spectacular success"
Home Cinema Choice 4,5/5 "What more could you want?"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Sony KV-32FX66E är en fullkomligt lysande widescreen-TV som drar blickarna till sig både när det gäller design och bildkvalitet. Till och med fjärrkontrollen får beröm för design från samtliga. Någon önskar lite mer bildinställningsmöjligheter men i övrigt anses bilden dynamisk med fin skärpa, upplösning och livliga färger. Även ljudet får beröm från flera håll även om volymen är begränsad. En testare saknar Progressive Scan.

M3

"Stabil och flimmerfri bild"

I M3 får Sony KV-32FX66E både omnämnandet Bästa köp och Bästa produkt, mycket för att bilden är så stabil, att det finns många smarta funktioner och att TV:n är enkel att använda. Dessutom anses den vara mycket prisvärd och av hög kvalitet. Designen är snygg och stilren. Manualen som medföljer är lättförståelig. Fjärrkontrollen är väluppbyggd och snygg. Bildkvaliteten håller mycket hög klass. Färgerna är fantastiska liksom skärpan och apparaten klarar hög kontrast. Att få fjärrkontrollen att pipa för att hitta den är smart. Menysystemet är lätt att förstå och använda men mer avancerade bildinställningsmöjligheter efterlyses. Bildformaten fungerar fint liksom den automatiska inställningen. Det hade inte varit dumt med Progressive Scan men bilden är fin i alla fall. M3 testar även Philips 32PW8807, JVC AV32X25EUS, LG RE-32FZ10PX, Grundig Xentia 82 Flat och Thomson 32WZ610S.

Källa: M3, nr 10 2002
What Video & TV, dec 2002
Home Cinema Choice, mars 2003

What Video & TV

"A spectacular success"

What Video & TV menar att designen hos Sony KV-32FX66E är snygg och stilren men den ser ändå hållbar ut. Även fjärrkontrollen får beröm. Att kunna få den att pipa är en enkel men användbar funktion. Testaren blir mycket imponerad av anslutningsmöjligheterna. Onscreen menyn är dock ganska krånglig och inte det minsta snygg. Men bildkvaliteten är en succé med hög upplösning, fina detaljer och mycket imponerande skärpa. Vid analog mottagning blir dock bilden inte lika bra. Färgerna är rika och livliga. Däremot kan det röda bli lite väl starkt. Ljudet är också riktigt bra även om volymmöjligheterna är begränsade och basen inte så stark. En fantastisk TV på alla sätt menar testaren, som ger Sony KV-32FX66E pris för Bästa köp.

Home Cinema Choice

"What more could you want?"

Home Cinema Choice säger att Sony KV-32FX66E är en produkt som inte direkt har några nackdelar. Bilden är fantastisk, designen snygg och fjärrkontrollen ergonomisk med bra knappar. Funktioner och anslutningsmöjligheter får mycket beröm. Bilden anses dessutom så bra att den drar ögonen till sig med sina livliga färger. Bilden ser naturlig och ljusstark ut med superb skärpa och fin kontrast. Dock kan man känna att vissa färger ibland tar överhanden vilket egentligen är den enda nackdelen. Ljudet är begränsat vad gäller volym men samtidigt är basen riktigt bra.

Cirkapris: 12900 kronor

Produktfakta: Sony KV-32FX66E är en 32 tum stor widescreen Nicam TV med plant bildrör av typen FD Triniton Wide. Bildfrekvensen ligger på 100 Hz och det finns flera bildformat att välja bland, bland annat 4:3, 16:9 och 14:9. Färgsystem som finnes är Pal, Secam och NTSC. Ljudsystemet består av Nicam Stereo med 2 högtalare på 20 W vardera och subwoofer på 30 W med Virtual Dolby Surround. Anslutningar är tre SCART varav 2 RGB, kompositvideo, S-video liksom hörlursutgång. Bild-i-bildfunktion, insomningstimer, automatisk ljudnivåreglering. Bildinställningar är ljusstyrka, kontrast, färg, skärpa samt brusreduceringsfilter. Andra finesser är NexTView och Smartlink. Sony KV-32FX66E väger 63 kilo och har måtten 882x567x562 mm.

Modell: Sony KV-32FX66E