Sök
Sony KV-32FX65E

Sony KV-32FX65E

Kompakt med god skärpa

2002-03-15

Sony KV-32FX65E är en 32-tums widescreen-TV med mycket funktioner, som tillhör Sonys senaste Wega-serie.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "God bild, som dock överträffas"
Råd & Rön "Den är rejält dyr"
EyeFi "Japansk Sumo"

Vad tycker testarna?

Alla testare har provat flera konkurrerande TV-apparater med liknande specifikationer. Sony KV-32FX65E har inte vunnit testarnas hjärtan trots att de är imponerade av ljudet. Sonyn presterar i allmänhet jämna kurvor i labbet, men överraskar inte. Det är dock ingen av de aktuella 100 Hz-apparaterna som får ett riktigt toppbetyg. En testare saknar ett digitalt kamfilter medan en annan anser att denna 32-tummare är en godbit. Den får lite minuspoäng för att den är ganska dyr och väger så pass mycket som 7-10 kg mer än konkurrenterna.

Ljud & Bild

"God bild, som dock överträffas"

Ljud & Bild har testat sex Widescreen-TV:n och finner dem ”lika som bär”. Sony har bestyckat sin KV-32FX65E med ett speciellt bildrör. Men bildröret verkar bara resultera i att TV-apparaten är tyngre än de andra i testet. Bildkvaliteten är visserligen bra men inte bäst i test, vilket sannolikt beror på att apparaten saknar ett så kallat digitalt kamfilter. Denna skall bidra till en bättre bild vid sämre överföring från antennkabeln. Uppdateringsfrekvensen på 100 Hz är mer än nödvändig för att eliminera flimmer. Ljudet anses vara på topp i jämförelse med de andra testade apparaterna då Sony bättre klarar av de lägre frekvenserna. Övriga apparater i testet är Grundig MFW 82-430/8, JVC AV32X10, Luxor TZ82X6, Panasonic TX-32PL30F och Philips 32PW8807/12. Utmärkelsen ”Bäst bild” erhöll Panasonic.

Källa: Ljud & Bild, nr 11 2001
Råd och Rön, nr 10 2001
EyeFi, nr 2 2002

Råd & Rön

"Den är rejält dyr"

Råd och Rön anser att Sony KV-32FX65E är en bra Widescreen-TV. Sony och ytterligare fem likartade apparater har testats i 32-tumsklassen. Mottagningen är formidabel hos Sony och det finns ingen risk att en så kallad fantombild uppstår. Hanterbarheten, bild- och ljudkvaliteten får väl godkänt. Funktionerna för Text-TV bedömer man som mycket bra och det baseras främst på att det går fort att bläddra. De tre scart-kontakterna och den särskilda anslutningen för stereo är bra initiativ, menar testaren. Sony får inget riktigt toppbetyg, men det får inte heller konkurrenterna som består av Samsung WS-28W8vHE, Grundig Elegance 82, Panasonic TX-32PK25F, Loewe Vitros 6381ZW och Philips 32PW9536/12R. Testaren har utsett två favoriter av de testade, nämligen apparaterna från Grundig och Philips.

EyeFi

"Japansk Sumo"

EyeFi menar att Sony överraskade världen när de introducerade slimmade TV-apparater, av typen flat-bed, med låg reflektion. KV-32FX65E, som tillhör Sonys nya Wega-modeller har en modern design, där skärmenheten på chassit är en smula utfasad från den huvudsakliga lådan. I höger- och vänsterkanterna ryms stereohögtalarna. Baktill på ovandelen finns en subwoofer vars ändamål är att minimera distortion av diskant och mellanregister. Elektronkanonen, FD Trinitron, gör ett bra jobb för bildkvaliteten. Skärpan står sig ända ut i hörnen, menar testaren, som också imponeras av att Sony presterar skarpa detaljer i en mjuk helhet. Man menar att bilden stämmer fint överens med verkligheten. Sony testades mot Finlux 82F110 som erhöll 80 av 100 i betyg.    

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Sony KV-32FX65E är 32-tums Widescreen-TV med bildformatet 16:9 Flatscreen. Bildröret är ett FD Trinitron (32 tum). Den digitala linjeinterpoleringen tillhandahåller 576 aktiva bildlinjer. Apparaten har en snabb bilduppdateringsintervall via ett system som kallas för Advanced 100 Hz Digital Plus. Apparaten har tre scart-kontakter på baksidan och två phono-in för stereoljud. Högtalarsystemet har tre kanaler och består av två Dual Drive bredbandselement som avlastas av en 30W subwoofer. Musikeffekten uppgår till 2X20 W. TV:n är utrustad med ett antal extra in- och utgångar, bland annat hörlursutgång och kameraingång. På sidan finner man styrknapparna. TV-apparaten mäter 880x570x560 mm och väger 64 kg.

Modell: Sony KV-32FX65E