Sök
Sony KLV-V40A10E

Sony KLV-V40A10E

Kompakt och läcker

2006-03-28

KLV-V40A10E är en kompakt och elegant lcd-tv på 40 tum. Skärmen har överlag bra bildkvalitet men ger inte helt optimal bild från en dator, skriver testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Allt om digitaltv 16/20 "Skarpa och bra bilder"
Ljud & bild (SE) - "Saknar normal datoranslutning"
DVD & hjemmekino (NO) 16/20 "Ikke optimalt med pc"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar designen på både skärmen och fjärrkontrollen. Framförallt är skärmen väldigt kompakt, trots sin stora bildyta. Bildkvaliteten får överlag bra omdömen, även om det finns en del småsaker testarna anmärker på. Positivt är framförallt bra kontrast och hög skärpa. Anslutningsmöjligheterna är överlag bra, men testarna saknar vga-anslutning. Kopplar man enheten till en dator via hdmi identifieras den som en tv, vilket gör att man inte kan utnyttja skärmens maximala upplösning. Sammanfattningsvis en kompakt och läcker lcd som har bra bildkvalitet, men som inte är helt optimal för datoranvändning.

Allt om digitaltv

"Skarpa och bra bilder"

Allt om digitaltv har testat sju platta tv-apparater med plasma- eller lcd-teknik. Testaren anser att KLV-V40A10E är både kompakt och elegant. Fjärrkontrollen är smakfullt utformad men är relativt liten, vilket gör att den kanske inte passar alla åldrar. Bildkvaliteten är överlag bra och framförallt har bilden bra skärpa. Färgbalansen går åt magentahållet men kontrasten är utmärkt med djup svärta. Detaljåtergivningen är också bra även om små karakteristiska detaljer visas lite sämre jämfört med en plasma. Skärmen har stöd för hdmi men saknar vga-anslutning. Man får därför inte den bästa bilden när man kopplar skärmen till en dator. KLV-V40A10E hamnar på en delad sjätteplats. Vinnare blev TH-42PV500 från Panasonic.

Källa: Allt om digitaltv (SE), nr 1 2006

Ljud & bild (SE)

"Saknar normal datoranslutning"

Ljud & bild gillar att KLV-V40A10E har många inställningsmöjligheter. Man kan ställa skärpan väldigt noggrant. Detta är speciellt användbart om man har en mindre god insignal. Det går också att ställa skärmens ljushet för att anpassa bilden till rummet eller för att spara energi. Bildkvaliteten är överlag bra, men skärmen har lite problem med att återge mörka nivåer i rörelse. Hdtv ger klart bättre bild än en vanlig tv-signal, men bilden är ändå inte lika bra som hos de bästa skärmarna. Det är också ett minus att KLV-V40A10E inte har datoranslutning. Det går att ansluta en dator via komponentvideo men kvaliteten blir inte optimal avslutar testaren.

Källa: Ljud & bild (SE), nr 11 2005

DVD & hjemmekino (NO)

"Ikke optimalt med pc"

Dvd & hjemmekino har testat åtta plasma- och lcd-skärmar. KLV-V40A10E är en kompakt och mångsidig tv med bra bildkvalitet och användbara funktioner. Anslutningsmöjligheterna är överlag bra, men även denna testare saknar en datoranslutning. Använder man hdmi identifieras skärmen som en tv i Windows. Detta gör att man inte kan utnyttja skärmens fulla upplösning. Vid test av filmuppspelning med media center blev ändå bildkvaliteten från datorn klart godkänd. Philips 37PF9830 är testets bästa lcd, men Sony KLV-V40A10E är näst bäst vid sidan av konkurrenten från Samsung.

Källa: Dvd & hjemmekino (NO), nr 10 2005

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Sony KLV-V40A10E är en lcd-tv på 40 tum med en upplösning på 1366x768 pixlar. Luminansen är 500 cd/m2 och kontrasten ligger på 1000:1. Skärmen är hd-kompatibel och har stöd för virtual surround via prologic II och bbe digital. Text-tv med minne för 250 sidor. Anslutningar för såväl scart, som komponentvideo och hdmi. För ljud finns rca samt hörlursutgång. Högtalare på 2x10 watt. Måtten är 1014(b)x683(h)x125(d) mm och vikten är 27,5 kg. Modellen med beteckningen KLV-W40A10 har bland annat mer exklusiv design samt inbyggd subwoofer.

Modell: Sony KLV-V40A10E