Sök
Sony KLV-21SG2

Sony KLV-21SG2

Kompromisslös LCD-TV

2005-01-18

Testarna är eniga om förträffligheten med Sonys KLV-21SG2 LCD-TV. Bild och ljudkvaliteten är mycket bra men det märks även på priset.
Testkälla Betyg Kommentar
PC World 4/5 ”One of the best midsize LCD TV”
HemmaBio 32/40 ”Snygg och med bra anslutningsmöjligheter”
M3 8/10 “Visar en naturlig fallenhet för actionfilmer”

Vad tycker testarna?

Testarna finner få nackdelar med Sony KLV-21SG2. TV:n erbjuder mycket bra bildkvalitet, bland det bästa i klassen, och parar det med bra ljud. Att den har många bild- och ljudförbättrande funktioner ses också som positivt. KLV-21SG2 passar bra för den som tittar mycket på TV, även om det fungerar bra med DVD-filmer också. Fjärrkontrollen får kritik för att vara rörig. Även priset får kritik men sammanfattningsvis tycker testarna att KLV-21SG2 är en mycket bra TV.

PC World

”One of the best midsize LCD TV”

KLV-21SG2SPC World finner Sony KLV-21SG2 vara utmärkt för dem som tittar mycket på TV i och med sitt 4:3 format. Det är den enklaste TV:n att ställa in i testet med 5 likvärdiga modeller. Möjligheten att ställa olika värden för olika ingångar uppskattas. Även ljudet får bra betyg och funktionen SRS WOW gör att ljudet låter fylligare i musik och actionscener. Fjärrkontrollen upplevs dock som svår att hantera. Det är svårt att hitta rätt knapp men det enkla menysystemet väger upp en del av kritiken. PC World tycker det är synd att modellen endast hanterar Sonys egna memorystick. Det är annars en användbar funktion som nu blir värdelös för användare av andra digitalkameror än Sony.

Källa: Till PC World's startsida
Hemmabio, nr 6 2004
M3, nr 6 2004

HemmaBio

”Snygg och med bra anslutningsmöjligheter”

Hemmabio tycker det är befriande att Sonys TV är i 4:3 format i denna tid när de flesta är i 16:9. Sonys TV är lätt att ställa in och har ett snyggt och genomarbetat operativsystem. Testarna uppskattar de många anslutningsmöjligheterna som dessutom är snyggt placerade. Bildkvaliteten är mycket bra för både TV och DVD. Testarna hittar inga detaljer att klaga på, utan tycker att det levereras en detaljerad, stabil bild fri från brus. Att det inte krävdes mer än några minuters inställningar för att få fram en bra bild ses som mycket positivt. Bildkvaliteten blir bra oavsett ingång, även om progressiv komponentingång ger bäst resultat. Sammanfattningsvis tycker testarna att KLV-21SG2 skapar ett litet enmans hemmabiosystem med bra ljud och utmärkt bild.

M3

“Visar en naturlig fallenhet för actionfilmer”

M3 tycker att Sony KLV-21SG2 briljerar med sin bildkvalitet och testarna tycker att TV:n passar speciellt bra för actionfilmer, med sin förmåga att visa snabba scener. Sony har lagt in en del funktioner för bildförbättring som testarna finner gör sitt jobb bra. Till exempel finns läget dynamisk bild som förbättrar kontrasten. Vid installationen sker kanalinställningen blixtsnabbt och testarna fann det lätt att ändra kanalinställningen i efterhand. Som slutsats tycker M3 att Sonys TV är dyr, mycket dyr till och med, men levererar bra bildkvalitet. I ett jämförande test utnämndes KLV-21SG2 till bästa produkt. Som bästa köp utsågs däremot Ilyama Prolite C510T.

Cirkapris: 16500 kronor

Produktfakta: Sony KLV-21SG2 är en 21-tums LCD-TV i 4:3 format. TV:n är silverfärgad och utrustad med fot. Bildpanelen är på 1024x768 pixlar och ljusstyrkan är på 450cd/m2, kontrast uppges inte. Det finns 2 scart (en RGB, en s-video), antenningång, AV-ingång, komponentvideoingång med progressive scan och stereoljud ut. Det finns även en ingång för memorystick för att kunna göra bildspel från en Sony digitalkamera. Storleken är 630x461x242 mm och vikten 11,3 kg.

Modell: Sony KLV-21SG2