Sök
Sony KDS-55A2000

Sony KDS-55A2000

Rejäl och prisvärd biomöbel

2007-04-04

Testarna är eniga om att denna bakprojektions-tv är extremt prisvärd och erbjuder full-hd, till ett mycket konkurrenskraftigt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 80/100 "Viele Einstellmöglichkeiten"
Audiovision 73/100 "Licht- und kontraststark"
Hjemmekino "Rike og gode farger"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket positivt inställda till KDS-55A2000 och menar att dess största fördel är att den är oerhört prisvärd, mycket bra bild för pengarna. Direkt ur boxen är bilden inte riktigt bra justerad så man får lägga en del tid på inställningar, men å andra sidan belönas man med ett utmärkt resultat. Såväl färger som kontrast är bra, dessutom anses svärtan vara utmärkt. En testare tycker dock att en del brus uppkommer vid halvdunkla scener. Utbudet av anslutningar är utmärkt. Ljudkvaliteten är helt ok för vanliga tv-sändningar, men någon surroundeffekt kommer man aldrig åt. Har man pengar att spendera och letar efter en rejält tilltagen bild med hög upplösning kan KDS-55A2000 vara ett intressant val.

Video

"Viele Einstellmöglichkeiten"

Sony KDS-55A2000 framVideo menar att tv:n utmärker sig genom att tillhandahålla ett stort antal pixlar till ett förhållandevis lågt pris. Anslutningsmässigt finns ingenting övrigt att önska, man har tillgång till såväl hdmi- som vanliga scartanslutningar. Riktiga hemmabioentusiaster bör finna sitt lystmäte i de talrika inställningsmöjligheter som man har till förfogande. Testaren menar att bildkvaliteten inte är helt hundraprocentig, en violett ton kan upptäckas i bilden och vita motiv blir något övertecknade. Dock utgör dessa fel inte några större störningsmoment. Skärpan är bra och fina detaljer kommer till sin rätt. Upplösningen beskrivs vara mycket bra och inte ens på en meters avstånd ser man några specifika bildpunkter, utan bilden ger ett homogent intryck. Testaren menar att modellen är extremt prisvärd och absolut en produkt man bör titta närmare på.

Källa: Video (DE) nr 9 2006

Audiovision

"Licht- und kontraststark"

Sony KDS-55A2000 sidanAudiovision anser att man har tillgång till alla de anslutningsmöjligheter man kan tänkas behöva. Bildkvaliteten bedöms vara riktigt bra, ljusstark samtidigt som svärtan är god och tillför ett extra djup. I halvdunkla scener kan en del orenheter i bilden upptäckas men i övrigt är bilden både klar och skarp. Modellen hanterar såväl analoga tv-sändningar som högupplösta signaler utmärkta och det till ett uppseendeväckande bra pris. Ett minus är att betraktningsvinkeln kunde ha varit betydligt generösare. Dessutom är de förinställda inställningarna inte särskilt bra, så man får lägga en del tid på att ställa in bildkvaliteten för att den skall bli så bra som önskat.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2007

Hjemmekino

"Rike og gode farger"

Hjemmekino påpekar att man har tillgång till en hel del inställningsmöjligheter, vilket är bra. Bland annat har man möjlighet att använda sig av brusreduktion för att "rensa" bilden när man tittar på vanliga tv-sändningar. Högtalarna sitter för tätt tillsammans för att man skall få någon skaplig surroundeffekt, men de duger bra till vanliga tv-sändningar. Testaren är mycket imponerad av bildkvaliteten som beskrivs vara slående bra. Bilden är berömmer svärtan. Testaren menar att modellen är mycket prisvärd.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 2 2007

Cirkapris: 27000 kronor

Produktfakta: Sony KDS-55A2000 är en 55 tums tv med upplösningen 1920x1080 pixlar. Högtalarna utgörs av 2x12 watt. Ljudmässigt finns virtual dolby med digital bbe. Tv:n är kompatibel med videosignalerna 480p, 576i/p, 720p samt 1080i/p. Bland anslutningarna återfinns dubbla hdmi, vga, dubbla scart med rgb och s-video. Dimensionerna är 1292(b)x913(h)x480(d) mm och vikten är 39 kg.

Tillverkare: Sony