Sök
Sony KDL-52W4000

Sony KDL-52W4000

Mycket tv för pengarna

2008-09-02

Sony KDL-52W4000 är en 52-tums lcd-tv som får mycket beröm. Såväl bild som utseende gör intryck på testarna som anser att man får mycket tv för, relativt, lite pengar.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 “Produces brilliant big-screen images”
Good gear guide 3,5/5 “Great quality picture”
Les numériques 5/5 “Digne successeur du W3000”

Vad tycker testarna?

Två av testarna delar ut toppbetyg och anser att tv:n är lätt att installera, är snygg, har god svärta och bra kontrastnivåer. En testare tycker dock att den inte presterar optimalt när det gäller lågupplöst material och anser att bilden blir suddig. Det är också negativt att den inte har stöd för 100 Hz. Alla är överens om att hd-källor hanteras väldigt bra och att färgerna återges naturligt. Prislappen är låg, vilket gör att den blir extra attraktiv.

What hifi

“Produces brilliant big-screen images”

What hifi tycker att det är lätt att installera tv:n och att den ger ett smart och stilfullt intryck. Tv-bilderna är behagliga och lågupplöst dvd görs rättvisa. Mörka scener återges fint med bra kontrastnivåer. Rörelserna uppfattas också som mjuka och bilden är ren och klar. Med hd-material blir allt snäppet bättre. Bilderna beskrivs som knivskarpa och detaljrika med starka och naturliga färger. När testaren ser till prislappen konstateras att det finns få brister att peka på hos produkten.

Källa: What hifi (GB) september 2008

Good gear guide

“Great quality picture”

Good gear guide tycker att tv:n presterar bra med hd-material då det både bjuds på skarp bild och livliga färger. Den är även bra när det både gäller kontrast och ljusstyrka. Testaren tycker dock att det blir aningen sämre bild med lågupplöst material. Avsaknad av 100 Hz-teknologi drar också ner på betyget. Good gear guide tycker ändå att man får mycket kvalitet för en låg prislapp och KDL-52W4000 rekommenderas extra mycket om man föredrar hd-material.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Les numériques

“Digne successeur du W3000”

Franska Les numériques tycker att Sony kdl-52W4000 är en riktig liten pärla och en värdig uppföljare till tidigare Sonymodeller. Tv:n erbjuder god bildkvalitet med utmärkt kontrast. Bildens djupa svärta uppskattas och andra finesser som får beröm är tv-mottagaren som kan ta emot hd, att tv:n är vridbar samt att det är möjligt att se på bilder via usb. Les numériques tycker även att priset är överkomligt. Toppbetyg delas ut och det enda negativa som nämns är att ljusstyrkan ibland kan variera.

Källa: www.lesnumeriques.com (FR)

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta: KDL-52W4000 är en 52-tums lcd-tv med full hd-upplösning. Den har en dynamisk kontrast på 33000:1. Betraktningsvinklarna är 178 grader både vertikalt och horisontellt. Bland anslutningarna finns bland annat optisk ljudutgång, 3xhdmi, datoringång, komponentingång, kompositvideoingång, ingång för hörlurar, pcmcia-plats och 2xscart. Det finns även inbyggd analog och digital mottagare för dvb-t samt dvb-c och mottagare för vissa hd-sändningar. Måtten är 1262(b)x829(h)x119(d) mm utan stativ och vikten ligger på 32 kg utan stativ.

Tillverkare: Sony