Sök
Sony KDL-52HX900

Sony KDL-52HX900

Louise Pettersson: "En sensationell upplevelse"

2010-09-22

Sony lanserar sin nya 52 tums led-tv och blir en av de första aktörerna i Sverige med kombinerad 3d och led-teknologi. Det är en slimmad och designmässigt läcker apparat, med mycket mer funktion än man kan tro. Frågan är om den är värd sitt pris.

Modell Betyg Pris Kommentar
Sony KDL-52HX900 19/25 40000 Stundtals sensationell

Upplevelse
Med sina 52 tum kan man lätt bli få intrycket av att det är en stor apparat det handlar om, men för att vara den så kallade ultimata bioupplevelsen, känns den ändå liten och ljudet i sig självt snålt. Sony är dock bra på design och det är en slimmad produkt med ett snyggt tillhörande bordsstativ som hamnar hemma framför tv-soffan. Första intrycket av den enorma led-skärmen är fantastiskt och bilden är kristallklar, även i dagsljus.

KDL-52HX900-1

Användning
Man har tänkt till en aning den här gången, jämfört med motsvarande konkurrenter på marknaden. I denna nya produkt hittar du allt från ett imponerade stöd för trådlöst nätverk till sensationellt djup och i många fantastiska sportupplevelser. Apparaten passar perfekt för bildvisning och har ett inställningsläge som bidrar till att du kan producera egna slideshows på bestämd tid. Personligen uppskattar jag den kontrastrika fylligheten i bilderna, men skulle helst se att färgerna var en aning dovare. Det som imponerar mest på mig är hur man valt att lägga upp menysystemet, där allt är mycket logiskt och rent. Tilläggas skall också att det även är en utmärkt hdtv, även om du väljer att inte använda 3D-funktionerna.

Investering
Runt 40000 kronor kostar den. Det skulle kunna vara ett bra pris med tanke på att det går att få ut mer av denna tv än bara 3d, snygg design och fantastisk led-teknologi. Däremot bleknar detta en aning, då Sonys specialdesignade 3d-glasögon går loss på cirka en tusenlapp styck och alla tillbehör, som till exempel trådlös 3d-mottagare och nätverksadapter, ligger i samma prisklass. För att inte tala om senaste blu ray- och 3d-spelaren BDP-S470 som krävs för uppspelning.

KDL-52HX900-2

Sammanfattning
Sony har levererat någonting bra, men med tanke på teknologins utveckling kommer denna produkt förmodligen inte vara klassledande särskilt länge med tanke på sitt höga pris. Skärmen är högblank och får väldigt lätt flottiga fingeravtryck. För att vara en av de första produkterna av liknande slag i Sverige är den enligt min mening inte värd pengarna. Men om du vill ha en annorlunda vardagsupplevelse eller imponera på grannarna med en riktigt snygg och bra tv, är det definitivt värt en titt. Här vinner dock helt enkelt Sony på sin förmåga att leverera en snyggt slimmad och sensationell upplevelse.


Bildkvalitet 5
Ljudkvalitet 3
Design 5
Prisvärde 2
Funktion 4

Totalt 19/25

Testad av Louise Pettersson

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: