Sök
Sony KDL-46X3500

Sony KDL-46X3500

En tv utöver det vanliga

2008-07-29

Sony KDL-46X3500 får toppbetyg från samtliga testare. Bland de utmärkande dragen märks mottagare för hd-tv.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/5 “Ny LCD-konge”
What hifi 5/5 “Simply the best”
Dingz 6/6 “For deg som vil ha det beste”
Home theater “Certainly a breakthrough”

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras av det mesta hos KDL-46X3500. Tv:n ger ett exklusivt intryck och det finns många finesser. Bilden får beröm för både färgåtergivning, ljusstyrka och svärta. En testare anser att den inte är så ljusstark som den borde. Menysystemet är användarvänligt och anslutningsmöjligheterna beröms. En riktig succé i form av bild, kvalitet och storlek.

Hjemmekino

“Ny LCD-konge”

Sony KDL-46X3500.jpg 1Hjemmekino tycker att skärmens design är tilltalande och sticker ut i mängden. Fjärrkontrollen har bra knappar men designen är inte lika snygg som tv:n. Menysystemet är dock mycket användarvänligt. Det finns många inställningsmöjligheter, vilket kan ge ett rörigt intryck. Anslutningarna är många och allt som kan behövas finns. Bildkvaliteten är strålande med hög upplösning bra skärpa och hög ljusstyrka. Det kan dock krävas en del kalibreringsarbete innan man får optimal färgåtergivning.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2007

What hifi

“Simply the best”

What hifi imponeras av skärmens specifikationer. Bilden beskrivs vara mjuk och följsam att titta på. Ljusstyrkan är strålande liksom kontrast och färgåtergivning. Den fungerar bra med både tv och film. Färgerna är verklighetstrogna och djupa, svärtan är också bra. Det blir i princip inga eftersläpningar. Testaren skriver att köparen får enormt mycket skärm för pengarna. What hifi testar sammanlagt sju stycken skärmar där testade Sony blir testvinnare.

Källa: What hifi (GB) januari 2008

Dingz

“For deg som vil ha det beste”

Sony KDL-46X3500.jpg 2Enligt Dingz känns KDL-46X3500 exklusiv och lyxig. Det finns många användbara finesser och bra anslutningsmöjligheter. Bildkvaliteten är mycket fin, men beror också på källans originalkvalitet. En dålig tv-sändning förstör kvaliteten, medan en bra tv-sändning visar skärmens hela potential. Menysystemet är lättförståeligt och smidigt att använda. Färgåtergivningen är strålande med naturliga färger och djup. Detaljer framkommer mycket bra, även i mörkare partier, vilket är sällsynt. De enda nackdelarna som skärmen har är att stativet inte är svängbart, att fjärrkontrollen känns plastig och att priset är relativt högt. I övrigt är allt i det närmaste perfekt och enligt testaren förmodligen den bästa lcd-tv:n som någonsin gjorts.

Källa: http://www.dingz.no (NO)

Home theater

“Certainly a breakthrough”

Sony KDL-46X3500.jpg 3Home theater anser att Sony KDL-46X3500 har en attraktiv design. Testaren menar att tv:n i första hand är avsedd att stå på sitt stativ. Detta eftersom vissa anslutningar på baksidan blir svåra att nå vid väggmontering. Fjärrkontrollen har bra knappar men den känns något lång och klumpig. Menysystemet är lätt att förstå. Betraktningsvinkeln är mycket bra men ljusstyrkan kunde imponera mer. Färgåtergivningen är korrekt och färgerna behagliga att titta på. Som helhet anses modellen vara ett bra val.

Källa: http://www.hometheaterhifi.com (US)

Cirkapris: 32000 kronor

Produktfakta: Sony KDL-46X3500 är en 46 tum stor lcd-tv med upplösningen 1920x1080 bildpunkter. Bland anslutningarna finns tre hdmi, optisk ljudutgång, två komponentingångar, två scart. Skärmkontrasten är angiven till 2200:1 (dynamisk kontrast 18000:1) och ljusstyrkan till 500 cd/m2. Svarstiden är 8 ms och betraktningsvinkeln 178 grader. Måtten är 1262x764x123 mm och vikten utan stativ är 33 kg.

Tillverkare: Sony