Sök
Sony KDL-46WE5

Sony KDL-46WE5

Energisparandet i fokus

2009-06-12

Sony KDL-46WE5 imponerar, dels för att den producerar riktigt bra bild men även för att den erbjuder riktigt bra strömsparande funktioner såsom närvarosensorn.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Eco-friendly innovation"
Digital versus 5/5 "A true false W5500"
Cnet "Geringer Energieverbrauch"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket positivt inställda till Sony KDL-46WE5, den uppvisar en imponerande skarp och klar bild samtidigt som färgåtergivningen är riktigt bra. Dessutom hanteras rörelse på ett mycket bra sätt. Man har också tillgång till ett brett urval av anslutningsmöjligheter vilket är bra. Testarna är imponerade över den låga strömförbrukningen. Man tycker att funktionen där skärmen stänger av sig själv om den inte känner av kroppsvärme alternativt rörelse inom en viss tid är riktigt smart. En testare tycker dock att tv: är lite väl dyr. Dessutom sitter lan-anslutningen på ena sidan vilket lätt blir klumpigt.

What hifi

"Eco-friendly innovation"

What hifi menar att den här modellen i allra högsta grad är framtidssäkrad tack vare många anslutningar och hög bildupplösning. Bildkvaliteten är utmärkt, bilden beskrivs som imponerande klar och skarp samtidigt som färgåtergivningen är riktigt bra. Rörelse hanteras även den på ett bra sätt. Ljudkvaliteten är till belåtelse, ljudet är rent samtidigt som det har en skaplig tyngd. Testaren uppmärksammar energisparläget på tv:n som slår av tv:n om ingen tittar på den.

Källa: What hifi (GB) jun 2009

Digital versus

"A true false W5500"

Digital versus uppmärksammar de energisparande funktionerna hos KDL-46WE5. Vid en jämförelse med modellen 46W5500 drar WE5 107 watt (mot 128 watt) vilket gör att prisskillnaden modellerna emellan kommer att ätas upp av en mindre elräkning på sikt. Som en jämförelse skriver testaren att tv:n drar lika mycket ström som en två år gammal 32-tummare. Den automatiska avstängningen fungerar också, om än lite för bra då den vid ett tillfälle slog av tv:n trots att 10 personer var närvarande. Bildmässigt likställs tv:n med W5500 men betraktningsvinkeln är bättre. Ljudmässigt får tv:n bra betyg, men ett separat ljud rekommenderas. Testaren skriver att tv:n inte fungerar optimalt med tv-spelande på grund av viss bildlagg. På det hela taget gör dock bildkvaliteten och energisparfunktionerna att KDL-46WE5 kammar hem full pott.

Källa: www.digitalversus.com (GB)

Cnet

"Geringer Energieverbrauch"

Cnet tycker att en stor fördel att tv:n drar ungefär hälften så mycket ström som föregångaren. Dessutom uppskattar testaren att tv:n stänger av bilden om inte rörelse eller kroppsvärme uppfattas framför tv:n inom en viss tid. Bildkvaliteten är utmärkt, kontrastförhållandet högt och betraktningsvinklarna mycket bra. En nackdel är priset. Dessutom gillar testaren inte att lan-anslutningen sitter på sidan av tv:n, det blir en aning klumpigt.

Källa: www.cnet.de (DE)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 46 tum
Maximal upplösning: 1920x1080 pixlar
Betraktningsvinkel: 178 grader
Kontrast: 100000:1 (dynamisk)
Anslutningar (urval): 4xhdmi, usb 2.0, digital ljudutgång, 3,5 mm uttag för hörlurar, 2xscart
Elförbrukning: 98 watt vid användning, 0,17 watt vid standby
Övrigt: Närvaro- och ljussensor
Mått: 1123x772x330 mm (med stativ)
Vikt: 27,5 kg (med stativ)

Tillverkare: Sony