Sök
Sony KDL-46W4500

Sony KDL-46W4500

Inte bara för hd

2008-11-07

Sony KDL-46W4500 har utmärkta multimediaegenskaper samtidigt som den lämpar sig utmärkt för hd-material. Film i standardlösning gör sig också mycket bra så länge det rör sig om digitala källor.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 80/100 "Gutem Fernseh- und HDTV-Bild"
Video 80/100 "Sehr schöne Detailschärfe"
Trusted reviews 6/10 "Picture-ruining light pooling problem"
What hifi 5/5 "Exceptional sharpness and detail"

Vad tycker testarna?

Av de fyra testarna som granskar Sony KDL-46W4500 så menar tre att teven lyckas producera en mycket bra bild med blu-ray. Samma tre testare skriver att standardupplöst material hanteras mycket bra men främst från digitala källor även om också analoga källor är mer än dugliga att titta på. Den fjärde testaren upplever dock att skärmen har problem med ljusläckage i delar av bilden och detta stör så pass mycket att det blir svårt att njuta av bilden. Det blir genomgående beröm för skärmens goda anslutningsmöjligheter, multimedia- och nätverksegenskaper samt den lättnavigerade menyn.

Audiovision

"Gutem Fernseh- und HDTV-Bild"

Sony KDL-46W4500 1Audiovision gillar att detta är en tv som har flera olika mottagare och att den dessutom kommer med nätverks- och multimediafärdigheter. Att den dessutom lånat XMB-menyn från Playstation 3 gör att det blir överskådligt och lätt att göra eventuella inställningar. Bildkvaliteten med standardsignaler uppges hålla höga mått oavsett om det rör sig om analoga eller digitala sändningar. Detaljer uppges framträda mycket bra och hudtoner återges trovärdigt samtidigt som kantdefinitionerna är tydliga. Snabba panoreringar hanteras mycket bra och ger inte upphov till artefakter. Med hd-signaler så återges en bild med rena färger, ett ordentligt djup tack vare hög kontrast och ordentlig svärta. 24p återges flytande och utan jidder. Videoprocessorn gör också om 1080i till 1080p utan att störningar uppkommer. Testaren skriver att tv:n uppvisar en ordentlig skärpa som tar fram även de finaste detaljerna i bilden. Sony KDL-46W4500 är en lättanvänd och välpresterande 46 tummare, summerar Audiovision.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2008

Video

"Sehr schöne Detailschärfe"

Tyska Video skriver att Sony KDL-46W4500 är en lcd-tv med bildegenskaper som framför allt övertygar med hd-signaler. Det blir en återgivning med skarpa detaljer, ordentligt djup och kraftigt strålande färger. Med standardupplöst material från digitala källor ger produkten också ett bra intryck även om lite lättare "ryckningar" förekommer. Med analoga källor övertygar inte tv:n. Ljudet från högtalarna ger upphov till tydliga dialoger och en klar diskant men basen är i svagaste laget. För en platt-tv anses ljudet ändå vara godkänt. Testaren gillar att teven förutom dubbla digitala mottagare också har goda anslutningsmöjligheter och multimediafärdigheter samt lättnavigerade menyer. Sony KDL-46W4500 ger en stor bild och ordentlig kvalitet till ett mycket överkomligt pris, avrundar Video som tipsar om att tv:n trivs väldigt bra med ett Playstation 3.

Källa: Video (DE) nr 10 2008

Trusted reviews

"Picture-ruining light pooling problem"

Sony KDL-46W4500 2Trusted reviews berömmer produkten för sitt utseende och de goda anslutningsmöjligheterna även om testaren gärna hade sett fyra hdmi-ingångar istället för bara de tre som finns. Men avsaknad av den fjärde anses gottgöras mer än väl av skärmens multimediaingångar. Panelens specifikationer är imponerande på pappret men när testaren testar skärmens bildkvalitet så uppges den lida av ljusläckage. Detta visar sig främst i delar av mörka scener och uppges leda till att de känns urtvättade och saknar såväl djup som detalj. Det går att komma tillrätta med genom att dra ned på kontrasten men då blir hela återgivningen istället mer livlös. Har man väl sett problemet är det svårt att undvika att fokusera på bristen. I de delar av bilden som inte påverkas så blir dock reproduktionen mycket bra med starka färger och imponerande detaljåtergivning.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What hifi

"Exceptional sharpness and detail"

Det bästa hos Sony KDL-46W4500 är enligt What hifi den imponerande kontrastnivån. Den gör att tv:n kan producera både djup svärta och starka vita färger. Men det finns annat gott också och testaren uppger att produkten har en utmärkt skärpa, hög detaljåtergivning, ett realistiskt djup och hanterar rörelser utan jidder. Allt detta ger en eggande tittarupplevelse med blu-ray. Men även dvd hanteras med bravur. What hifi skriver att tv:n ger en naturlig, detaljerad och stabil återgivning också med det standardupplösta formatet. Tv-sändningar via den inbyggda digitalmottagaren blir bra men lite brus förekommer. Inget annat är dock att förvänta med en tv i den här storleken. Ljudet är kanske inte det bästa i prisklassen men ändå klart och detaljerat. Summerat så är detta dock en mäkta imponerande tv.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Sony KDL-46W4500 är 46 tums lcd-tv i bredbildsutförande med full hd-upplösning. Den har dynamisk kontrast på 50000:1, responstiden 8 ms och betraktningsvinkeln 178 grader. Tv:n har dlna-certifierad nätverksutgång och usb 2.0 för återgivning av bild, musik och video. Utrustad med teknikerna Bravia Engine 2, Motionflow 100 Hz och Advanced Contrast Enhancer. Bland anslutningarna finns bland annat tre hdmi, komponentingång, kompositingång, scart, vga och digital optisk ljudutgång. Det finns analog mottagare samt digital mottagare för både det fria marknätet (dvb-t) och för kabelnät (dvb-c) och för vissa operatörer av hd-sändningar. Vikten är 26,5 kg och måtten är 1120x782x307 mm.

Tillverkare: Sony