Sök
Sony kdl-46w3000

Sony kdl-46w3000

Lysande färger

2008-05-07

En snygg 46 tummare med full hd-upplösning som har otroligt bra färgåtergivning med kontrastrika bilder, högupplöst material rekommenderas.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 6/6 “Meget god skjerm”
Home cinema choice 3/5 “Excellent colour response”
Cnet - “More resolution”
Hdtv org 88/100 “Short step away from greatness.”
Prylportalen 4,5/5 “Ett bra val”

Vad tycker testarna?

Tre testare är lyriska när det kommer till Sonys nya lcd-tv i W-serien medan två testare är mindre imponerade. Det som lyfts fram är de fantastiska färgtonerna där återgivningen är klar och naturtrogen. Det är främst via hd-källor som bildkvaliteten är riktigt bra. I standardformat kan bilden bli aningen irriterande med taggiga linjer och brus. Det som flera testare pekar på som negativt är att snabba rörelser inte flyter smidigt utan tenderar att bli lite ryckiga. Några testare har förväntat sig mer och tycker att det finns konkurrenter som kan prestera bättre till ett lägre pris.

Hjemmekino

“Meget god skjerm”

På papperet har den många likheter med sin släkting X3500, menar Hjemmekino. Deras intryck av skärmen och menyerna är att dessa är väldigt bra strukturerade. Det finns bra justeringsmöjligheter för såväl basinställningar som skärminställningar. Bildens färger är flotta men kan bli lite överdrivna på vissa filmer. I blu-ray-format är bildkvaliteten som allra bäst och bildbehandlingen fungerar utmärkt. Tv:n är kort och gott mycket bra med en fin kombination av snygg design och goda bildmässiga egenskaper, skriver Hjemmekino.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 10 2007

Home cinema choice

“Excellent colour response”

Home cinema choice anser att tv:n har ett snyggt utseende och presterar bra i vissa lägen men att den inte lever upp till förväntningarna. Enligt dennes åsikt så är ändå flexibiliteten och färgprestationen i klass med Philips apparater vilket är ett bra betyg. Färginställningarna kräver lite justering men blir sen nästan perfekta med sina naturtrogna toner och bra svärta. Problemen uppkommer istället när det gäller rörelser på bilden, såväl snabba som ganska långsamma. Kontrasten är okej men inte så bra som utlovats. Via vanliga tv-kanaler och genom hd-källor så är bildkvaliteten och färgåtergivningen bäst. Skillnaden mellan hd och standardupplöst är dock för marginell, menar testaren vilket kan göra hd-fantaster besvikna. När det kommer till kritan så hänger helhetsintrycket av tv:n på bildkvaliteten och Sonys kdl- 46w3000 räcker inte hela vägen.

Källa: Home cinema choice (GB) maj 2008

Cnet

“More resolution”

Cnet får ett ganska mediokert intryck av de uppdateringar som tillkommit sedan kdl-S3000. Kdl-W3000 är snäppet dyrare och för den extra kostnaden får du mer upplösning vilken inte märks av om man sitter på normalt avstånd från tv:n, skriver testaren. De andra uppdateringarna utlovar mer på pappret än vad de presterar i praktiken. Tv:n rymmer till exempel hela 80 procent mer färger men denna förbättring märks endast genom hd-källor som är kapabla att hantera de utökade färgerna.

Källa: http://reviews.cnet.com (US)

Hdtv org

“Short step away from greatness.”

Hdtv org anser att tv:n är välbyggd och stilfull. Det är bra skärpa på bilden samt en smidigare övergång från färg till färg, tycker testaren. Överlag presterar tv:n bra vad gäller färgåtergivning och svärta men via sd-källor kan bilden bli lite spräcklig. Skuggdetaljerna är excellenta vilket gör att man kan titta på mörkare filmer utan problem. Det som drar ner betyget något är att snabba rörelser kan bli lite för ryckiga, skriver Hdtv org.

Källa: http://www.hdtvorg.co.uk (GB)

Prylportalen

“Ett bra val”

Prylportalen har jämfört Sony kdl-46W300 med Samsung LE46F86BD och även om Sony står som vinnare är det en jämn match. Designen är kantig och har en maskulin framtoning enligt testaren. Anslutningarna är bra och ljudkvaliteten är klar och distinkt och har en fyllig och angenäm klang. Menyerna är välfyllda och för den som är insatt kan det locka med olika justeringar på allt från vitbalans till kantförbättring. För den som inte har tid för justeringar så är förinställningarna ändå tillräckligt bra. Bilden har ett stort dynamiskt omfång vilket gör att kontrastrika partier sticker ut och är skarpa. Testaren tycker att bilden är otroligt bra med högupplöst signal men via sdtv, lågupplöst bild, bör man sitta en bit ifrån för att inte störas av taggiga linjer och brus.

Källa: http://prylportalen.se (SE)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Sony kdl-46w3000 är en lcd-tv på 46 tum med full hd-upplösning. Den har en upplösning på 1920x1080 pixlar och en dynamisk kontrast på 33000:1, ljusstyrkan är 500 cd/m2. Responstiden är 8 ms. Betraktningsvinklarna är 178 grader h/v. Det finns tre hdmi-ingångar samt digital ljudutgång. Två komponentingångar, pcmcia-plats samt två scart. Högtalarna har en styrka på 11+11 watt. Måtten är 1135x734x122 millimeter och den väger 29 kilo utan stativ.

Tillverkare: Sony