Sök
Sony KDL-46W2000

Sony KDL-46W2000

Trivs bäst med 1080p

2007-03-12

En 46 tums lcd-tv som klarar 1080p och som får beröm för bland annat god svärta och stort kontrastomfång. Bilden blir enligt testarna utmärkt med full-hd men videouppskalningen får kritik.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio 6/10 "Mår som bäst med blu-ray"
M3 8/10 "Grym bild från hd-källor"
Audiovision 70/100 "Einen überzeugenden LCD-Fernseher"

Vad tycker testarna?

Detta är enligt testarna en lcd-tv som ska användas med en signal som drar nytta av dess fulla potential. Resultatet med 1080p uppges vara nästintill perfekt och skärmen får mycket beröm för sitt kontrastomfång och den stora färgrymden. Tv och dvd upplevs ge en bra bild men all eventuell uppskalning eller linjedubblering ska enligt testarna skötas utanför teven då den inte hanterar det vidare bra. Allra värst anses det vara med en 1080i-signal som dels överskannas och dels brusar när det rör sig på skärmen. En testare testar med dator och märker att signalen då identifieras som just 1080i vilket gör det hela lite problematiskt. Trots dessa svårigheter så tycker två av testarna att det är en kompetent lcd-skärm medan den tredje är mer kritisk.

Hemmabio

"Mår som bäst med blu-ray"

Utseendemässigt så beskrivs Sony KDL-46W2000 som en tidlös tv-apparat hos Hemmabio. Testaren skriver att anslutningarna har en smart placering och testaren gillar att både analog och digital mottagare finns inbyggt. Oavsett vilken mottagare som används upplevs tv-bilden vara okej om än med en något grov karaktär. Testaren ratar dock bilden när signaler matas in via komposit och s-video. Då blir bilden både grynig och oskarp på en och samma gång. Även med rgb-scart så är det på gränsen till underkänt. Med dvd-material via komponent blir det mycket bättre tack vare progressiva signaler. Detta trots att konturer upplevs som alltför pixliga. När en hd-tv signal överförs blir resultatet utmärkt med 1080p men 1080i ger inte samma upplösning då skärmen överskannar signalen. Hemmabio tittar på ytterligare fem 46 tummare som alla har 1920x1080 pixlar och utser Sharp LC-46XD1E till bästa produkt.

Källa: Hemmabio (SE) december 2006

M3

"Grym bild från hd-källor"

Även M3 tycker att Sony KDL-46W2000 är en snygg apparat, som dessutom levererar en ljusstark och skarp bild oavsett bildkälla. Testaren poängterar dessutom att svärtan är exceptionell för att komma från en lcd-panel. Även kontrastomfånget anses vara imponerande. Tv-sändningar från den inbyggda mottagaren anses vara helt okej och återgivning av dvd-skivor likaså. Det är med 1080p som produkten verkligen visar vad den kan, med en, enligt testaren, grym bildåtergivning. Det enda som bör undvikas är att köra uppskalning eller linjedubblering direkt i skärmen. Så länge som en dvd-spelare klarar av att sköta detta så är man säker. Av just denna anledning fungerar det enligt testaren inte vidare bra att ansluta en pc eftersom skärmen identifierar signalen från datorn som 1080i och försöker göra om den till 1080p innan den visas. Resultatet blir låg uppdateringsfrekvens och bildstörningar när rörelser förekommer.

Källa: M3 (SE) nr 1 2007

Audiovision

"Einen überzeugenden LCD-Fernseher"

Av tre testade skärmar placerar Audiovision Sony KDL-46W2000 bara en poäng efter testvinnaren Sharp LC-52XD1E. Med i testet var också Samsung LE46F71. Sony anses ge en bra användarupplevelse med sin välutformade fjärrkontroll och snabbsvarande menyer. Att titta på tv fungerar bra då bilden blir ren med tydliga detaljer och väldigt lite brus. Vid sportsändningar kan däremot skärmen ibland ha svårt att hänga med om den analoga mottagaren används. Dvd-återgivning blir väldigt bra och mörka scener drar nytta av panelens stora kontrastomfång då inga detaljer går förlorade. Även här skriver dock testaren att i den mån det är möjligt bör man överlåta uppskalningen av bilden till själva dvd-spelaren. Med full hd-material från blu-ray blir bilden inget annat än utav toppklass. Audiovision lyckas med att övertyga.

Källa: Audiovision (DE) nr 3 2007

Cirkapris: 35000 kronor

Produktfakta: Sony KDL-46W2000 är en 46 tums lcd-tv med upplösningen 1920x1080 pixlar som klarar av att återge 1080p. Den har ett dynamiskt kontrastomfång på 8000:1, ljusstyrka på 450 cd/m2 och 8 ms responstid. Betraktningsvinkeln är angiven till 178 grader. Skärmen har både analog och digital tv-mottagare där den senare även har kortplats för betalkanaler. Anslutningar omfattar dubbla hdmi, dubbla rgb-scart, komponent, komposit, s-video samt vga. Modellen väger 30 kg och har dimensionerna 1120x755x118 mm exklusive ställ.

Tillverkare: Sony