Sök
Sony KDL-46V5500

Sony KDL-46V5500

Stor bild för den lilla plånboken

2010-03-18

Testarna menar att Sony KDL-46V5500 är ett utmärkt köp för den som vill ha bra bild och ljud men som samtidigt har en strikt budget att hålla sig inom.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 77/100 "Eine ordentliche Schärfe"
Bild & ljud hemma 5/6 "Kräver viss kalibrering"
Digital versus 4/5 "Great image with solid contrast"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Sony KDL-46V5500 har riktigt snygg design. Fjärrkontrollen är snygg och har så mycket knappar och funktioner att erbjuda att det tar ett tag att sätta sig in i den. Bildkvaliteten är bra direkt när man plockar upp tv:n ur kartongen. Det är bland annat skärpa och kontrast som är riktigt bra. En testare rekommenderar dock att man bör justera ljusstyrkan själv medan en annan tycker att kontrasten kan dras ned något för att få en så bra bild som möjligt. Skärmen får mycket beröm för ljudet som visserligen inte kan mäta sig med de allra skarpaste konkurrenterna, men det ligger klart över genomsnittet.

Video

"Eine ordentliche Schärfe"

SONY KDL_1Video menar att utseendet är mycket elegant. Ett generöst utbud av anslutningsmöjligheter i form av bland annat fyra hdmi-anslutningar gör skärmen mycket flexibel. Bland annat kan man koppla skärmen till sin pc och läsa in såväl foton som filmer och musik. Mycket smidigt i jämförelse med att bränna ner media på skivor och spela upp via en dvd-spelare. De inbyggda högtalarna fungerar hyfsat, dock saknar basen en del tryck vilket blir påtagligt när man spelar exempelvis filmmusik. Testaren är förhållandevis nöjd med denna tv och menar att den uppvisar såväl god kontrast som bra skärpa

Källa: Video (DE) nr 11 2009

Bild & ljud hemma

"Kräver viss kalibrering"

SONY KDL_2Bild & ljud hemma anser att Sony KDL-46V5500 har i stort sett alla egenskaper man kan önska sig. Den har en snygg design och bra anslutningsmöjligheter. Fjärrkontrollen erbjuder så många knappar och funktioner att den nästan är lite för avancerad. Bilden uppvisar en skärpa av allra högsta klass, även kontraståtergivning imponerar. Testaren rekommenderar att ställa in ljusstyrkan manuellt för bästa effekt. Negativt är dock att tv:n har en relativt begränsad betraktningsvinkel, helst bör man sitta rakt framför bilden. Dessutom kan bilden flimra en del vid rörelser, detta kan dock åtgärdas genom att sänka kontrasten något. I huvudsak tycker dock testaren att denna tv är utmärkt och att den absolut kan rekommenderas.

Källa: http://bildochljud.custompublish.com (SE)

Digital versus

"Great image with solid contrast"

SONY KDL_4Digital versus menar att det man inte saknar mycket rent funktionsmässigt. Med tillgång till bland annat usb-port så kan man ansluta i sort sett vad man behöver. I testarens fall så vill usb-porten dock endast föra över mp3-filer och jpeg-bilder, videofiler fungerade inte alls. Bildkvaliteten är bra, någon ljusläcka upptäcktes inte och betraktningsvinkeln är också till belåtenhet. Ljudkvaliteten kan inte mäta sig med de allra bästa konkurrenterna, men den är definitivt bättre än genomsnittet. Testaren tycker att denna modell är ett utmärkt alternativ för den som vill ha en platt-tv men som ändå har en budget att hålla.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Typ: Lcd
Storlek: 46 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 60000:1
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (urval): 4xhdmi, komponentingång, kompositvideoingång, 3,5 mm uttag för hörlurar, pcmcia-kortfack
Elförbrukning: 162 watt (vid användning)/0,17 watt (standby)
Mått: 1123x771x330 mm (med stativ)
Vikt: 27 kg (med stativ)