Sök
Sony KDL-46HX800

Sony KDL-46HX800

Bra 3d men bättre 2d

2010-10-14

Sony KDL-46HX800 är en tv med riktigt bra bildkvalitet och intressanta mediafunktioner. För den som är beredd att betala får man en kompetent tv med möjligheter till 3d.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Magazine 4/5 ”Does a good job”
Flatpanels HD - ”Exciting media functionality”
Television Info - ”Very good 2d tv”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Sony KDL-46HX800 är en riktigt bra tv med praktiska, lättnavigerade mediafunktioner och riktigt bra bildkvalitet. De är speciellt imponerade av svärtan, som är bättre än på många andra apparater i klassen. Vad gäller 3d-film påpekar de dock att tekniken inte är färdigutvecklad och att det krävs dyra tillbehör för att överhuvudtaget kunna se 3d-film på denna tv. De tycker också att Sony KDL-46HX800 har betydligt bättre 2d-bild än 3d-bild, även om den får godkänt.

PC Magazine

”Does a good job”

KDL-46HX800

PC Magazine säger att Sony KDL-46HX800 är en snygg tv med mycket av den senaste tekniken. Det finns flera inbyggda internetkällor och bildkvaliteten är överlag god. Testaren är nöjd med svärta och färgåtergivning. Det som skiljer Sony KDL-46HX800 från modeller i samma prisklass är möjligheten att se på 3d-film. Tvn är dyr, särskilt med tanke på att 3d-funktionerna kräver att man köper till en separat sändare och 3d-glasögon. Den tredimensionella bilden är en aning ljussvag men riktigt bra, i synnerhet när man ser på sportprogram. Snabba rörelser tröttar dock ut ögonen, och allt som ser bra ut i 3d ser ännu bättre ut i 2d. 3d-glasögonen är stora nog att rymma de flesta vanliga glasögonbågar, men lider tyvärr av att de är tunga. Testaren menar att 3d-tekniken är i sin linda och kommer att förbättras, men Sony KDL-46HX800 är ett bra alternativ för den som vill ha 3d hemma redan nu.

Källa: http://www.pcmag.com/ (US)

Flatpanels HD

”Exciting media functionality”

KDL-46HX800 2010

Flatpanels HD anser att Sony KDL-46HX800 har riktigt bra, lättanvända mediafunktioner, men tillägger att det har även Sonys billigare modeller. Bildkvaliteten är bra men färgerna når inte ända fram, inte ens när tvn kalibrerats manuellt. Svärtan är dock god och responstiden tillräcklig. Det blir en del störande reflektioner från skärmen och den blanka ramen, något som särskilt märks när man tittar på 3d-material. Testaren säger att urvalet in- och utgångar är bra, men att fler portar borde ha suttit i sidan av skärmen i stället för bakåt, med tanke på att många vill hänga tvn på väggen. Betraktningsvinkeln är inte så bra, men högtalarna får godkänt. Flatpanels HD tycker att Sony KDL-46HX800 har en av de bästa 3d-bilderna på marknaden, även om mer utveckling behövs.

Källa:

http://www.flatpanelshd.com/ (DK)

Television Info

”Very good 2d tv”

KDL-46HX800_1

Överlag är Sony KDL-46HX800 en riktigt bra tv. Bildkvaliteten är mycket god, och färgåtergivning, svärta och kontrast får alla tummen upp av Television info. Internetkällorna fungerar utmärkt och tvn har bra anslutningsmöjligheter. Det är lätt att hitta i menyerna och tvn är enkel att hantera. Motionflow fungerar bra, men det finns störande reflektioner i skärmen och betraktningsvinkeln är riktigt dålig. Television Info anser att det ännu inte finns någon bra 3d-tv på marknaden och säger att Sony KDL-46HX800 inte alls är i klass med dyrare 3d-varianter, i synnerhet inte med tanke på allt som måste köpas till för att 3d-funktionerna ska gå att använda. Det finns bättre 3d-tv för den som absolut vill ha det, och lika bra 2d-apparater till ett betydligt bättre pris än Sony KDL-46HX800.

Källa:

http://www.televisioninfo.com/ (US)

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 46 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: -
Ljusstyrka: -
Betraktningsvinkel: Iu
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, vga, 2xkomponent, audio, usb
Övrigt: Bluetooth, dvb-t, 200 Hz, 3D-ready
Elförbrukning: 88 watt (standby 0,20 watt)
Mått: 95,2 x 58,1 x 7,4 mm (utan stativ)
Vikt: 16,4 kg (med stativ)