Sök
Sony KDL-46EX1

Sony KDL-46EX1

Trådlös pionjär-tv från Sony

2009-03-25

Det är huvudenheten med anslutningarna liksom möjligheten till trådlös överföring till skärmen som gör att Sony KDL-46EX1 har något unikt att erbjuda.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 7/10 “Rena konstverket”
Hjemmekino 5/5 “Hvor praktisk dette er”
M3 7/10 “Vi gillar tanken bakom”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Sony KDL-46EX1 är fantastiskt snygg, tunn och användarvänlig. Huvudenheten är även den snygg och smidig. Den nya teknologin som innebär färre sladdar och trassel beröms från samliga testare även om det är synd att det inte fungerar med 1080p. Samtidigt har skärmen mycket att erbjuda och testarna tycker att bildkvaliteten blir klart godkänd. Testarna konstaterar att 46EX1 visserligen är den första modellen på marknaden med den trådlösa teknologin, men att det kommer många fler.

Pc för alla

“Rena konstverket”

Pc för alla menar att det är något alldeles speciellt med den tunna skärmen från Sony. Den känns unik och genomtänkt. Huvudenheten har allt som behövs i form av anslutningar. Bilden beskrivs som skarp och klar. Överhuvudtaget känns tv:n väldigt användarvänlig där menysystemet är smidigt och fjärrkontrollen bra. En nackdel är att den inte fungerar med den kommande standarden för trådlös hd-överföring som ska klara 1080p. Priset är högt men skärmen är otroligt snygg. Sammantaget saknas vissa teknologiska förutsättningar och testaren tycker att man ska vänta då det kommer komma fler liknande modeller på marknaden, även om det kan vara svårt.

Källa: Pc för alla (SE) mars 2009

Hjemmekino

“Hvor praktisk dette er”

Hjemmekino berömmer de trådlösa egenskaperna. Själva skärmdelen beskrivs som läcker, stilren och passar perfekt på väggen då den är väldigt tunn. Det är just tack vare att anslutningar och inställningar är separerade från själva skärmen som gör detta möjligt. Räckvidden är överraskande bra och den trådlösa lösningen är praktisk då man slipper alla sladdar. Menysystemet är bra och det går lätt att göra inställningar. Bildkvaliteten beröms då färgerna är fina och djupet härligt. Bortsett från att priset är högt anses detta vara ett mycket bra köp.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2009

M3

“Vi gillar tanken bakom”

Enligt M3 är Sony KDL-46EX1 ett steg framåt i utvecklingen med en separat huvudenhet och trådlös överföring. Rent utseendemässigt anses tv:n vara snygg och stilren. Bilden blir klar och bra med ett härligt djup. Uppskalning på ett utmärkt sätt. Den trådlösa överföringen har sina brister men fungerar på de flesta upplösningar även om snabba rörelser inte alltid blir riktigt korrekta. Teknologin är ett stort steg framåt och även om testaren inte tycker att skärmen riktigt lyckas hela vägen så kommer det komma ut liknande produkter framöver.

Källa: M3 (SE) nr 1 2009

Cirkapris: 29000 kronor

Produktfakta:

Sony KDL-46EX1
Typ: Lcd
Storlek: 46 tum
Upplösning: 1920x1080 bildpunkter
Kontrast: 33000:1
Ljusstyrka: Uppgift saknas
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar, urval: 4xhdmi, komponent, komposit, s-video, usb, scart
Övrigt: Trådlös överföring från huvudenheten, 100 Hz, hd-, sd-mottagare
Mått: 1156x709x57 mm (utan stativ)
Vikt: 19 kilo

Tillverkare: Sony