Sök
Sony KDL-40Z4500

Sony KDL-40Z4500

Uppdatera tv:n

2008-11-21

Sony KDL-40Z4500 är en 40 tums-tv med bilduppdatering på 200 Hz, dlna-stöd och full hd-upplösning som producerar utmärkt kontrast, djup svärta och fina färger. Hybridmottagaren fungerar för såväl dvb-t, dvb-c som en del hd-sändningar.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino - "En bildemessig drøm av en TV"
Audiovision 82/100 "Sehr gute Bewegungsschärfe bei Videomaterial"
Good gear guide 4,5/5 "Definitely looks the part"

Vad tycker testarna?

Med dubbla digitalmottagare, dlna-certifierad nätverksingång och en meny som är snygg, lättanvänd och som erbjuder många inställningsmöjligheter så menar testarna att Sony KDL-40Z4500 är en mycket välutrustad lcd-tv. Men det som imponerar mest är den kontrast och svärta som panelen lyckas producera. Alla tre testare berömmer också färgåtergivningen, detaljåtergivningen och hur pass väl den hanterar rörelser. Både hd- och sd-källor ger bra bild.

Hjemmekino

"En bildemessig drøm av en TV"

Hjemmekino konstaterar att Xross Media Bar som används till menyerna är färggrannare, mer högupplösta och mer innehållsrika jämfört med tidigare menyer. Testaren uppskattar de omfattande inställningsmöjligheterna och att det finns förklarande texter för varje val. När det gäller bildkvaliteten så imponerar den djupa svärta. Ljusutbytet anses dessutom vara riktigt bra vilket ger bilden ordentligt med dynamik. Med blu-ray så levererar skärmen en fantastisk bild som testaren menar måste upplevas i praktiken för att det ska gå att förstå hur pass bra den är. Bravia Engine 2 Pro tillsammans med Motionflow 200 Hz och andra bildkretsar gör ett utmärkt jobb med att skala upp och förbättra återgivningen av standardupplösta bildkällor. Brushanteringen är utmärkt och eftersläpningar lyser med sin frånvaro. Skärmen är dock inte lika bra på snabba panoreringar där lite rörelseoskärpa kan noteras. Men det hålls på en minimal nivå och stör sällan. Testaren uppskattar att pc-ingången inte lider av overscan och att skärmen har ethernetingång för streaming av bilder och musik. KDL-40Z4500 är en fantastiskt bra tv, kanske den hittills bästa lcd-teven och det är därför lite tråkigt att den är relativt dyr, avslutar Hjemmekino.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 10 2008

Audiovision

"Sehr gute Bewegungsschärfe bei Videomaterial"

Audiovision menar att Sony KDL-40Z4500 är en välutrustad lcd-tv och uppskattar bland annat de dubbla digitala mottagarna samt nätverksfärdigheterna. Menysystemet uppges vara lätthanterligt men ibland reagerar det något långsamt och vissa inställningar går inte att hitta. Men installationen är smärtfri och teven fungerar dessutom utmärkt som datorskärm utan att krångla oavsett om datorn ansluts via vga eller hdmi. Bilden via den inbyggda hybridmottagaren uppges bli mycket ren och testaren skriver att skärmen har koll på bruset samtidigt som detaljer och hudtoner blir mycket bra. Ansluts en extern standardkälla såsom dvd-spelare så gör skärmen ett hyfsat arbete med att skala upp bilden som dock störs något av kantflimmer om även linjedubblingen ska skötas av tv:n. Hudtoner blir även här trovärdiga även om ett lätt rödstick kan förekomma. Med blu-ray så levereras en bild som däremot inte går av för hackor. Testaren skriver att återgivningen blir briljant med utmärkt skärpa, fin detaljåtergivning och neutrala färger samtidigt som kontrasten är av bästa klass. Skärmen hanterar dessutom rörelser med bravur tack vare 200 Hz-tekniken som effektivt eliminerar utsmetningar, flackningar och dubbelkonturer som kan förekomma vid hastiga panoreringar.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2008

Good gear guide

"Definitely looks the part"

Svärta och kontrast är panelens starkaste sidor, det skriver Good gear guide som anser att Sony KDL-40Z4500 producerar svart som bara de bästa lcd-apparaterna kan. Svart blir nämligen tjockt och djupt utan den gråa ton som är vanlig med lcd-tv samtidigt som detaljer behålls i de mörkare områdena vilket i sin tur anses bidra till en naturlig djupkänsla. Färgerna blir också prima då hudtoner återges precist och primärkulörerna känns levande men inte överdrivna. Bilden blir också mycket skarp och väldetaljerad men då kanterna inte är lika markerade som hos andra produkter så ger panelen ett något mjukt intryck. Testaren berömmer också hur skärmen hanterar rörelser och skriver att den lämpar sig mycket väl för sport och spel då ingen rörelseoskärpa eller eftersläpningar förekommer. Uppskalning fungerar mycket bra och produkten lyckas få fram sin goda svärta och utmärkta kontrast även med standardsignaler vilket testaren menar är riktigt imponerande. Men det är inte bara bilden som gör intryck på Good gear guide. Även anslutningarna, och då främst nätverksanslutningen med dlna-certifieringen och det stilrena utseendet plockar poäng.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Sony KDL-40Z4500 är en 40 tums lcd-tv med led-teknik och upplösning om 1920x1080 pixlar.Den har dynamisk kontrast på 80000:1 och betraktningsvinklarna 178 grader. Skärmen är utrustad med teknikerna Bravia Engine 2, Advanced Contrast Enhancer och Motionflow 200 Hz. Har dlna-certifierad nätverksingång och usb-port för återgivning av musik och foton. Det finns mottagare för analog tv, dvb-t och dvb-c med stöd för mpeg4. Anslutningsmässigt finns bland annat tre hdmi-ingångar, komponent, komposit, dubbla scart, s-video, datoringång och optisk utgång för ljud. Mått och vikt utan bordsstativ är 1005x666x128 mm respektive 22 kg.

Tillverkare: Sony