Sök
Sony kdl-40x3500

Sony kdl-40x3500

Mycket tv för mycket pengar

2008-05-27

Sonys kdl-40x3500 presterar utomordentligt fin svärta och skarpa skuggdetaljer. Färgerna är intensiva och som bäst via hd-källor.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 5/6 “Späckad med finesser”
What hifi 5/5 “Impresses enough”
Hdtvtest - “Exquisite HD detail”
Hdtv org 92/100 “Absolutely stunning”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar designen och någon menar att den skiljer sig från andra lcd-modeller i detta avseende. Bilden har en imponerande svärta och visar skuggdetaljer bra. Färgerna beskrivs som livliga och intensiva, speciellt om bilden kommer från ett hd-format. En testare tycker dock att full-hd är överflödigt på en 40-tumsskärm. I förhållande till plasmamodeller anses x3500 prestera bättre vid spel och som pc-monitor. En del testare tycker att den är prisvärd medan andra säger att den är för dyr då det finns billigare modeller med likvärdiga funktioner.

Bild & ljud hemma

“Späckad med finesser”

I jämförelse med Sony kdl-40d3000 så anser Bild & ljud hemma att x3500 är snäppet bättre. Designen skiljer sig klart från mängden av plattskärmar och den genomskinliga ramen gör att tv:n ser större ut. Prestationsmässigt kan den stoltsera med det senaste inom bildbehandling och bildkvaliteten är mycket bra, enligt testaren. Full hd är något som känns överflödigt på en 40-tummare och så är fallet med x3500, skriver Bild & ljud hemma. Testaren menar att priset på tv:n är högt men konstaterar också att det är vad en tv med denna kaliber kostar.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 11 2007

What hifi

“Impresses enough”

Brittiska What hifi förväntar sig mycket av denna dyra lcd-tv och får de flesta förväntningarna infriade. Betyget blir över godkänt då den presterar otroligt bra i bildkvalitet med skarpa detaljer och djup svärta. Kontrasten är fantastisk och färgerna beskrivs som intensiva. Menyerna är lättnavigerade och fjärrkontrollen logisk. Det är en bra allround lcd-tv som håller måttet för det högt satta priset, menar What hifi.

Källa: What hifi (GB) maj 2008

Hdtvtest

“Exquisite HD detail”

Hdtvtest gillar utseendet på kdl-40x3500 och anser att den har en sofistikerad design. Bildkvaliteten ses som god med kanonfin svärta och schyssta skuggdetaljer. Färgerna känns exakta och bilden enastående i hd-format. I testarens ögon är detta den idag, rent bildmässigt, bästa lcd-tv:n på marknaden. Det krävs dock att man justerar inställningarna vid byte av bildkälla om man vill få optimal bild. Videobehandlingen är medelmåttig vilket påverkar testarens intryck negativt. Tv:n är dyr och testaren menar att andra tillverkare erbjuder billigare modeller med likvärdiga specifikationer.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Hdtv org

“Absolutely stunning”

Vid första anblick tycker Hdtv org att tv:n känns lite kuvad med sin enkla gråmetalliska yta men efter ett tag växer den och känns, designmässigt, överlägsen marknadens övriga plattskärmar. Svärtan är det som imponerar mest och skuggdetaljeringen gör det till en fröjd att se på ”mörkare” filmer. Färgerna beskrivs som överväldigande och levande. På den punkten anses enbart de bästa plasmaapparaterna från Pioneer och Panasonic vara något snäpp vassare. Prestationen i standardupplösning ses som en besvikelse eftersom tv:n presterar så fantastiskt bra inom de andra områdena.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta: Sony kdl-40x3500 är en 40-tums full hd-lcd med stöd för 1080p och 24p-ingång. Bland anslutningarna märks bland annat tre hdmi-ingångar, digital ljudutgång, datoringång, två komponent och två scart. Det finns mottagare för såväl analog som markbunden- och kabelbaserad digital-tv. Ljudet har en uteffekt på 2x11 watt. Måtten utan bordsstativ är 1111x657x123 mm och vikten är 26 kg.

Tillverkare: Sony