Sök
Sony KDL-40W5500

Sony KDL-40W5500

Uppe bland molnen

2009-06-04

Testarna tycker om det mesta hos Sony KDL-40W5500 men många testaren reagerar på att tv:n har problem med bakgrundsbelysningen, så kallad "clouding".
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Can't make that fifth star"
Audiovision 83/100 "Ein würdiger Testsieger zum bezahlbaren Preis"
Hdtvtest "One of the best picture qualities we have seen this year"
Hdtv org 94/100 "Joins an elite group of top performing mid range LCD TV's"

Vad tycker testarna?

Testarna har en positiv grundinställning till Sony KDL-40W5500, men fokus ligger på lite olika delar i recensionerna. Dock är de flesta överens om att designen är snygg. Inkluderandet av specialfunktioner som Applicast och dlna går också hem hos testarna. När det kommer till bildprestation får modellen relativt goda betyg för sd-läget och mycket bra dito för hd. Kontrasten och färgerna är bra, men mest av allt övertygar svärtan. Bland funktionerna och prestationen finner de olika testarna olika mindre fel, men flera är överens om att fläckbildning av ojämn bakgrundsbelysning är den största svagheten.

What hifi

"Can't make that fifth star"

What hifi tycker att designen på 40W5500 är snygg med ett diskret och harmoniskt utseende. Installationen är enkel och menysystemet både logiskt och snyggt. Mottagningskvaliteten vid tv-sändningar har förbättrats sedan föregångaren och är nu fullt godkänd, men inte mer. 1080p-bilderna ser dock mycket bra ut, både färgrika och naturliga. Kontrasten, bristen på störningar och ljudet övertygar. Med blu-ray ser det mycket bra ut, framför allt rörelser. Fjärrkontrollen är enkel att förstå och lättanvänd, men väldigt stor. Det finns ett stort problem och det är att tv:n lider av allvarliga problem med clouding, det vill säga ojämn fördelning av bakgrundsbelysningen, vilket orsakar "fläckar" i bilden.

Källa: What hifi (GB) may 2009

Audiovision

"Ein würdiger Testsieger zum bezahlbaren Preis"

Audiovision tycker om att 40W5500 är välutrustad i fråga om formatstöd, anslutningar och funktioner. Bilden är naturlig och kontrastrik. Skärpan överträffas dock av vissa konkurrenter. Uppspelningen i olika lägen fungerar överlag bra. Den digitala mottagningen och multimediakapaciteten får beröm. Testaren upplever dock visst strul med hd-signaler. Förutom detta är de största problemen att bildinställningarna och vissa andra menylistor är svåröversiktliga.

Källa: Audiovision (DE) nr 6 2009

Hdtvtest

"One of the best picture qualities we have seen this year"

Hdtvtest tycker att det finns en hel del både på plus- och minuskontot för 40W5500. Det positiva överväger dock. Svärtan imponerar och rörelsestörningarna reduceras effektivt. Testaren uppskattar inställningsmöjligheterna för vitbalansen och gammakontrollen. Uppskalningen vid standardupplösning är mycket bra. Mer negativt är de röda störande färgsticken samt den ojämna bakgrundsbelysningen. Betraktningsvinklarna är dock relativt bra för en lcd-tv. Det faktum att det finns Applicast, usb-uppspelning och dlna-streaming är mycket positivt men avslutningsvis varnar testaren för att man vid tv-spel kan notera en viss bildfördröjning.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Hdtv org

"Joins an elite group of top performing mid range LCD TV's"

Hdtv org tycker att utseendet hos 40W5500 är en välgjord mix av snygg design och mer än godkänd byggkvalitet. Funktionsmässigt lyfts Applicast fram, en kompensation för att det inte finns någon fullskalig internetuppkoppling. Dlna-streaming av material från datorer uppskattas också. Bildmässigt ger bildbehandlingen bra resultat med sd och väldigt bra bild med hd-material. Färgerna är djärva och skarpa och svärtan djup. Hanteringen av snabba sekvenser är fullt godkänd, även om vissa störningar finns. Testaren noterar dock en del problem med bakgrundsbelysningen, då den inte är helt jämn.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 40 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 100000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar, urval: 4xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, komponent, usb, pc-ingång, audio
Övrigt: Dlna, 100 Hz
Elförbrukning: 131 watt (0,17 watt standby)
Mått: 987x638x93 mm
Vikt: 18 kg

Tillverkare: Sony