Sök
Sony KDL-40W4500

Sony KDL-40W4500

Superb hd-återgivning

2008-10-28

Sony KDL-40W4500 är utmärkt för hd-material, men äldre vanliga dvd-filmer återges inte lika bra. Testarna är lite oense huruvida den då är värd sina pengar.
Testkälla Betyg Kommentar
Din teknik 3/5 "Inte riktigt så fulländat som man skulle kunna önska"
M3 7/10 "Nätverksstödet är fullt av barnsjukdomar"
Prylportalen 5/6 "Sonys toppmodell har flyt"
Digitalversus 5/5 "An excellent value TV"

Vad tycker testarna?

Testarna är lite kluvna om en tv kan klassas som utmärkt ifall den inte klarar av mindre moderna källor. Det är inget snack om att KDL-40W4500 är i toppklass gällande hd-bild men den imponerar inte på någon när det gäller vanliga dvd:er. Det finns också olika åsikter om nätverksstödet är en användbar funktion med nuvarande brister, eller om den bara är onödig. Designen är stilren och anslutningarna i övrigt bra. Frågan är hur prisvärd den är i jämförelse med konkurrensen menar vissa. Den får dock genomgående goda betyg.

Din teknik

"Inte riktigt så fulländat som man skulle kunna önska"

Testaren från Din teknik är inte imponerad över namnet och inte heller att Sony försöker snärja en med kluriga funktioner i överdåd. Visst fungerar bilden bra med fin skärpa och snygga färger så länge du använder hd-material, blu-ray eller nya spelkonsoler, men så fort det kommer till att skala upp gamla hederliga dvd-filmer så får den problem. Testaren är inte heller speciellt förtjust i det ljudet, det upplevs som en aning tunt. En extern ljudlösning rekommenderas. En positiv del är det fina överflödet av kontakter och portar, däribland nätverksmöjligheten. Slutsatsen är att KDL-40W4500 klarar det moderna galant, men behöver även kunna klara det omoderna.

Källa: Din teknik (SE) nr 10 2008

M3

"Nätverksstödet är fullt av barnsjukdomar"

Nätverksstöd är den stora nyheten i höst menar M3:s testare. Denna modell har utnyttjat detta som marknadsföring. Utseendet är stilrent och snyggt men så fort man går in till menyerna blir det väldigt rörigt. Bilden imponerar, både skärpa och rörelseskärpa är otroligt bra. Färgerna är bra från början och såväl svärta som kontrast gör testaren nöjd. Detta är en bra modell om du skall kolla uteslutande på hd-material men om du vill kunna njuta av lågupplöst, finns det bättre alternativ. Uppskalningen är definitivt tv:ns svagaste punkt. Det finns även synpunkter på nätverksanslutningen och filstödet vid mediauppspelning. Slutsatsen är att konkurrensen på området är lite för hög för att man skall välja Sonys variant.

Källa: M3 (SE) nr 9 november 2008

Prylportalen

"Sonys toppmodell har flyt"

Prylportalen är riktigt såld på denna modell. Testaren anser att man har tagit en bra tv och gjort den ännu bättre. Här försöker man inte locka kunder med hjälp av priset utan med kvalitet. Designen är snygg förutom en malplacerad knappsats på ovansidan av skärmen. Fjärrkontrollen funkar bra, men nätverksstödet kunde ha varit bättre. Filstödet är dåligt och gränssnittet är tråkigt. Tanken är god men räcker inte hela vägen. Hd-bilden är dock bra intill perfektion och det är ju denna modells huvudtanke. Bygger man sedan in ett bra mediacenter finns inget att klaga på.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Digitalversus

"An excellent value TV"

Digitalversus gillar funktionerna hos denna modell, de fungerar väl och bidrar till att göra detta till en tv som är värd sina pengar, även om den är snäppet dyrare än föregångaren. Ett bra exempel är Motionflow 100 Hz som anses vara en mycket prisvärd funktion. Färghanteringen beskrivs som excellent och kontrasten är riktigt bra. Nätverksstödet har vissa brister, men å andra sidan finns inga modeller på marknaden just nu som gör ett bättre jobb. Svagheterna inkluderar ett ljud som inte gör bildkvaliteten rättvisa och en lite snäv betraktningsvinkel i vissa situationer.

Källa: www.digitalversus.com (US)

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Sony KDL-40W4500 är en 40 tums lcd-skärm med upplösning 1920x1080 och formatet 16x9. Den dynamiska kontrasten är 50000:1 och betraktningsvinkeln är 178 grader. Ljudformat som stöds är till exempel dolby digital och dolby digital plus. Tv:n är dlna-märkt och utrustad med tekniken Motionflow 100 Hz. Bland anslutningarna finns bland annat 3xhdmi, digital optisk ljudutgång, komponentingång, kompositvideoingång, usb 2.0, rca-ljudutgång och scart-kontakter (rgb). Måtten är 986x646x110 mm utan bordsstativ och vikten är 19,5 kg.

Tillverkare: Sony