Sök
Sony KDL-40W3000

Sony KDL-40W3000

Färgrik återgivning

2008-03-31

En 40-tummare med full hd-upplösning som har inbyggd dekoder för både marksänd och kabelbaserad digital-tv. Testarna menar att bildkvaliteten är mycket bra, bland det bäst hittills hos en lcd-tv.
Testkälla Betyg Kommentar
Hdtvtest - "Mind-blowing array of options"
Pc world 73/100 "A very good set"
Hdtv org 89/100 "Shadow detailing is excellent"
Hdtv lounge 5/5 "Great black levels and color variations"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket nöjda med bilden och skriver att tv:n har utmärkt färgåtergivning. Även svärtan får beröm och flera testare skriver att det är bland det bästa som setts hos en lcd-tv. Blu-ray filmer är ett utmärkt sällskap till teven, men standardsändningar är det flera som verkar ha problem med. En testare menar att det beror på produktens inbyggda bilduppskalning och att det därför är bäst att låta en extern box sköta sådant. Produkten får beröm för design och anslutningsmöjligheter. Menysystemet är en blandad upplevelse, vissa imponeras över hur många inställningar som finns att tillgå medan andra klagar på att det inte är tillräckligt intuitivt.

Hdtvtest

"Mind-blowing array of options"

Hdtvtest skriver att menysystemet bjuder på imponerande inställningsmöjligheter och berömmer även den inbyggda epg:n som anses vara långt bättre än tillverkarens tidigare lösningar. Bilden imponerar med sin färgåtergivning och svärta. Testaren skriver att KDL-40W3000 har den bästa färgåtergivningen hittills hos en lcd. Blu-ray-filmer återges därmed mycket bra men skärmen hanterar också snabba rörelser mycket bra. Standarsändningar håller bra kvalitet, även om testaren inte är helt nöjd med produktens uppskalning av bilden.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Pc world

"A very good set"

En bra tv som skulle bli ännu bättre om Sony gör något åt priset, så skriver Pc World som tycker att KDL-40W3000 är något dyr. Bildkvaliteten är genomgående bra och testaren skriver att Sony har kommit på en häftig freeze funktion där bilden fryses men fortsätter spelas upp i en liten ruta, lite som bild-i-bild. Att knapparna sitter upptill på skärmen och att de flesta anslutningar pekar ut åt sidan anses vara bekvämt. Menysystemet kunde ha varit lite mer logiskt upplagt istället för att fokuserats på att se häftigt ut. Vissa val kräver många knapptryckningar. Fjärrkontrollen är dessutom onödigt lång men å andra sidan bakgrundsbelyst vilket inte är alltför vanligt.

Källa: www.pcworld.com (US)

Hdtv org

"Shadow detailing is excellent"

Hdtvorg berömmer KDL-W3000 för utmärkt färgåtergivning. Detta är enligt testaren den första lcd-tv som det faktiskt är behagligt att se på en film som har mycket mörka scener. Med hd-material så blir bilden bland de bäst i klassen. Standardupplöst material återges också väldigt bra även om kanter kan bli lite hackiga. Avsaknaden av 100 Hz-teknik gör enligt testaren skillnad, den är inte enorm men 100 Hz anses göra det lilla extra för sportsändningar och actionfilmer. På det stora hela anses detta vara en mycket bra skärm även om det inte är den perfekta plattskärmen, summerar Hdtv org.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Hdtv lounge

"Great black levels and color variations"

Hdtv lounge rekommenderar Sony KDL-40W3000 och skriver att det är en lcd med mycket bra bildegenskaper. Även här så berömmer den utmärkta färgåtergivningen. Svärtan är bland de bästa från en lcd-apparat och detaljer i mörka partier återges väldigt bra. Att skärmen har x.v.colour och 24p anses göra den ett extra bra val för filmälskare. Anslutningar är väl ombesörjda och dessutom är teven snygg, skriver Hdtv lounge.

Källa: www.hdtvlounge.net (US)

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: Son KDL-40W3000 är en 40 tums lcd-tv med upplösningen 1920x180 pixlar. Bildformatet är 16:9 och den dynamiska kontrasten ligger på 16000:1. Ljusstyrkan är angiven till 500 cd/m2. Det finns tre hdmi-ingångar, dubbla scart, dubbla komponent, s-video, vga och komposit. En optisk ljudutgång finns också. Bland funktionerna kan nämnas inbyggd digitalmottagare för både dvb-t och dvb-c, 10 bitars färgdjup med x.v.colour och återgivning med 24p. Högtalarna är på 2x11 watt. Bordstativ medföljer. Mått och vikt utan bordsstativ är 992x643x122 millimeter, respektive 22 kg.

Tillverkare: Sony