Sök
Sony KDL-40W2000

Sony KDL-40W2000

Plasmakonkurrent

2007-01-19

Sony KDL-40W2000 är en lcd-tv på 40 tum med full hd-upplösning. Testarna menar att bilden och designen är av toppkvalitet. Tittarupplevelsen blir som allra bäst med högupplöst material.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Sets new standards"
Dingz 5/6 "Fungerer kjempefint som filmTV"
Pc world 75/100 "Farvegengivelsen er endog rigtig flot"

Vad tycker testarna?

Överlag menar testarna att Sony KDL-40W2000 erbjuder en bild utöver vad som är vanligt för lcd-skärmar. Två testare menar att detta är den första lcd:n som slår sina plasmakonkurrenter i bildkvalitet. En testare hittar dock en viss brusighet när man tittar på riktigt nära håll. Vid högupplöst material är ändå tv:n svårslagen. Sony visar som vanligt prov på bra användarvänlighet och designen lyfts också fram med goda omdömen.

What hifi

"Sets new standards"

What hifi är imponerade av Sony KDL-40W2000. Testaren menar att den sätter en ny standard för lcd-tv i sin klass. Designen bedöms som kompakt och stilsäker. Innehållet i tv:n lever också upp till det fina yttre. Den analoga tv-mottagaren ger ett bra intryck då den representerar en solid och klar bild. Bilden har även god stabilitet och levande färger, och den digitala bilden är ännu bättre. När man jämförde denna lcd med en femstjärnig plasma-tv kommer man fram till att Sony har bättre kontrast och bättre svärta än plasman. Testaren hittar inga tendenser till att bilden ska bli smetig eller brista i verklighetskänsla.

Källa: What hifi (GB) november 2006

Dingz

"Fungerer kjempefint som filmTV"

Dingz tycker att tv:n rent designmässigt påminner om 32V2000 som man testat tidigare. I detta test tar man emot tv-signalerna från Canal Digital och man tycker att bilden är mer grovkorning än hos Samsung M71B och Philips 9731D. Man säger också att skärmen brister i fokus på element som visas snabbt i bilden. Testaren tycker emellertid att den goda fragmenteringen lyfter upp lite av intrycket. Eftersom man testat på digitala signaler tror man att tv:n kommer att ha än större problem med de analoga. Man bör också vara vaksam på vilken sorts dvd-spelare man kopplar in till tv:n. I detta test fungerade det bra med Philips DVP5900 och sämre med Samsung DVD-HD860. Sammantaget tycker man att tv:n gör sig bra för film. Dingz säger att det är för högupplösta signaler som tv:n är byggd och att bilden blir strålande med Xbox 360.

Källa: www.dingz.no (NO)

Pc world

"Farvegengivelsen er endog rigtig flot"

Pc world tycker att Sony KDL-40W2000 är en bra designat enhet och att Sony som vanligt visar prov på god användarvänlighet. Med en panelupplösning på 1920x1080 tror Pc world att den kommer att ta ut sin fulla rätt när formaten blue-ray och hd-dvd blir mer utbrett. Tittar man riktigt noga kan man dock se lite brus i bilden. Detta tror man beror på att en del material måste skalas till en högre upplösning. Pc world tycker att färgåtergivelsen är riktigt bra, men att man bör hålla igen i sin inställning till ljus och kontrast. Testaren tycker också att tv:n trots sina 40 tum inte ser särskilt stor ut. Utav sammanlagt sex testade modeller blev Sony utvald till bra köp medan Philips 32PF9631 blev bäst i test.

Källa: www.pcworld.dk (DK)

Cirkapris: 27000 kronor

Produktfakta: Sony KDL-40W2000 är en 40-tums lcd-tv med full hd-upplösning 1920x1080 pixlar. Kontrasten ligger på 1800:1 och ljusstyrkan 450 cd/m2. Modellen har både analog och digital mottagare. Responstiden är 8 ms och betraktningsvinkeln är 178 grader. Måtten är 998(b)x105(d)x665(h) mm vikten är 23 kg exklusive stativ. Bland anslutningarna märks bland annat s-video, komposit och komponent, tre scart, hdmi och av-ingång.

Tillverkare: Sanyo