Sök
Sony KDL-40V5500

Sony KDL-40V5500

Enastående bild, men bristfälligt bakljus

2009-05-19

Sony KDL-40V5500 är en prisvärd tv med exemplarisk bild och trots mindre kritik får den i överlag bra betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 "Delivers exceptional detailing"
Hdtv org 92/100 "Sony performs remarkably well"
Trusted reviews 8/10 "Terrific TV"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är överens om att bilden hos Sony KDL-40V5500 är extremt bra och den får genomgående höga betyg vad gäller färgkontrast, skärpa och flyt i bilden. Vad gäller ljudet så saknas lite bas men i övrigt ges ett bra betyg. Via internetanslutningen går det endast att komma åt Sonys egen nöjesportal vilket dessvärre får samtliga testare att rynka på näsan då portalens utbud är tämligen begränsat. Sony KDL-40V5500 har inte heller stöd för trådlösa enheter som ansluts via usb vilket en av testarna stör sig på. Ett större problem som samtliga testare påpekar är inkonsekvenser i bakgrundsbelysning vilket drar ner helhetsintyget. Sammanfattat ses dock Sony KDL-40V5500 som ett väldigt prisvärt alternativ.

What video

"Delivers exceptional detailing"

Bilden hos Sony KDL-40V5500 är enligt What video helt spektakulär. Skärpan är exceptionell och kontrasten bland de bästa som testaren har upplevt. Tv:n hanterar rörelser utmärkt. Fjärrkontrollen har genomtänkt knapplacering och ljudet uppfattas som bra trots att lite bas saknas. Testaren stör sig på den begränsade internetanslutningen där man endast har tillgång till Sonys egen portal. Ett större problem som testaren dock upplever hos Sony KDL-40V5500 är att bakgrundsbelysningen ibland är inkonsekvent och att vissa delar av bilden ser gråare ut än andra i mörka scener.

Källa: www.techradar.com (GB)

Hdtv org

"Sony performs remarkably well"

Testaren är även här hänförd av skärpan i bilden hos Sony KDL-40V5500 och är speciellt imponerad av färgkontrasten. Testaren är även positivt överraskad av generositeten i antalet hdmi-portar, men internetfunktionerna imponerar inte. Bakgrundsbelysningen är inte heljämn och detta märks främst i mörkare scener. Man kan visserligen minimera problemet genom att dra ner bakgrundsbelysningen men det upplevs ändå som frustrerande. Avsaknad av bas kan märkas i ljudet men anses inte sämre än genomsnittet hos lcd-tv-apparater. Sony KDL-40V5500 uppfattas av testaren som en av de bästa modellerna i sin klass och rekommenderas starkt trots ett par små fel.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Trusted reviews

"Terrific TV"

Även hos Trusted reviews anses bilden på Sony KDL-40V5500 vara helt enastående. Tv:n har praktiskt taget inga problem att visa rörelser i sportevenemang och färgkontrasten är uppskattad. Ljudet är bra men testaren önskar lite mer bas. Vad gäller övriga utföranden så gillar testarna att det finns många hdmi-anslutningar och att det finns eco-funktioner såsom sparläge och skärmsläckare. Testaren stör sig dock på Sonys begränsade internet-tillgång och att det inte går att ansluta trådlösa enheter via usb. Det som frustrerar testaren mest är dock inkonsekvensen i bakgrundsbelysningen där mörka scener kan bli upplysta och uppfattas därför som väldigt irriterande.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta:

Namn: Sony KDL-40V5500
Typ: Lcd
Storlek: 40 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 60000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar, urval: 4xhdmi, komponent, 2xscart, dlna ethernet, optisk ljudutgång
Elförbrukning: 137 watt (hemmaläge), 0,17 watt (standby)
Övrigt: -
Mått: 987x636x93 mm
Vikt: 17,5 kg

Tillverkare: Sony