Sök
Sony KDL-40V4000

Sony KDL-40V4000

Utan knussel

2009-02-06

Att Sony KDL-40V4000 har en snygg design och bra bildkvalitet är testarna överens om. Bilden beskrivs som skarp, klar med fina färger och mycket fin svärta. Mer avancerade bildinställningar saknas dock.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 “A real bargain”
Hdtvtest “Very pleasing image”
Hdtvorg 90/100 “Classy conservative styling”
Hemmabio 7/10 “Ett pålitligt köp”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Sony KDL-40V4000 har ett överkomligt pris och fin kvalitet. Bilden är skarp och klar med fin svärta. Någon anmärker på betraktningsvinkeln som är alltför begränsad. Överlag är testarna mycket positiva till skärmen även om den saknar mer avancerade inställningsmöjligheter. Skärmen anses passa bra till att titta på tv, film och att spela spel. Högtalare och fjärrkontroll får också positiva omdömen.

What hifi

“A real bargain”

What hifi skriver att Sony KDL-40V4000 är ett bra köp då kvaliteten är imponerande och priset lågt. Designen är stilren och tilltalande. Skärmen är användarvänlig och lätt att installera. Bilden beskrivs som skarp, mjuk och med livliga färger. Detaljrikedomen imponerar liksom att skärmen klarar av svärta på ett föredömligt sätt. Högtalarna håller godkänd kvalitet och det finns gott om användbara inställningar. Skärmen har allt som krävs men saknar någon extra funktion eller finess som skulle gjort att den stack ut från mängden lite mer. I övrigt får skärmen högsta betyg.

Källa: http://www.whathifi.com (GB)

Hdtvtest

“Very pleasing image”

Hdtvtest anser att Sony KDL-40V4000 har en tilltalande design och att den känns välbyggd. Alla anslutningar som kan behövas finns att tillgå. Menysystemet anses vara smidigt och snyggt. Användaren har möjlighet till god kontroll över bilden även om testaren saknar mer kontrollmöjligheter av vitbalans och kalibrering av gråskala. Fjärrkontrollen är logiskt upplagd och bilden bedöms hålla hög kvalitet med korrekta färger. Testaren imponeras speciellt av svärtan som anses vara ett tydligt tecken på lcd-teknologins utveckling. Ljusstyrkan är god och skärmen kan hantera rörelser på ett förträffligt sätt. En fin och bra skärm som passar för tv, film och spelande. Priset är lågt.

Källa: http://www.hdtvtest.co.uk (GB)

Hdtvorg

“Classy conservative styling”

Enligt Hdtvorg håller tv-modellen hög prestanda rakt igenom. Framför allt berömmer testaren svärtan. Designen anses vara snygg utan att sticka ut. Skärmen har inga extrafunktioner som skiljer sig från mängden men inställningsmöjligheterna är många och tillgången till anslutningar bra. Rörelsehanteringen beröms. Priset anses vara i högsta laget, men samtidigt är skärmen snygg och har mycket att erbjuda i form av kvalitet och upplevelse.

Källa: http://www.hdtvorg.co.uk (GB)

Hemmabio

“Ett pålitligt köp”

 Hemmabio tycker att Sony KDL-40V4000 har en genomtänkt design och god prestanda. Det finns en del inställningsmöjligheter men testaren hade gärna sett ännu fler avancerade justermöjligheter. Negativt är att mpeg4-mottagare saknas samt att betraktningsvinkeln är alltför begränsad vilket gör bilden blek och tråkig. Bilden är fin med en god detaljrikedom och skärpa. Skärmen passar utmärkt att titta på tv, film eller spela spel på. Det är en enkel men framgångsrik modell, spår testarna. Hemmabio testar även Samsung LE40A656 och Panasonic TH-42PX8 där Samsung blev testvinnare.

Källa: Hemmabio (SE) december 2008

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Sony KDL-40V4000
Typ: Lcd
Storlek: 40 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 33000:1 (dynamisk)
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (exempel): 3xhdmi, 2xscart, komponent, datoringång, digital ljudutgång
Övrigt: Dvb-t, dvb-c
Mått: 986x646x110 mm
Vikt: 18,5 kg

Tillverkare: Sony