Sök
Sony KDL-40V3000

Sony KDL-40V3000

Funktionsrik och prisvärd

2008-02-06

En 40 tums lcd-tv med hög bildkvalitet till ett bra pris. Även designen uppskattas men vissa funktioner som återfinns på mer avancerade modeller lyser med sin frånvaro.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 74/100 "Scharf, detailfreudig, farbnatürlich"
Audiovision 79/100 "Beherrscht Standard-Fernsehen genauso gut wie die 24p-Darstellung bei HDTV"
M3 7/10 "Grym färgåtergivning som alltid"
Hdtv org 87/100 "An excellent mid-range performer"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag ense om att konstruktionen och utseendet är bra, även om vissa tycker att den ser lite väl anonym ut. Denna modell anses vara av stabil mellanklass. Färgåtergivningen är en höjdpunkt, men även svärta och detaljåtergivning nämns som bra. Man saknar dock lite bas i ljudsystemet och det förekommer lite eftersläpningar i vanliga tv-sändningar. Detta gör att man inte bör välja denna modell om man främst vill titta på tv istället för film.

Video

"Scharf, detailfreudig, farbnatürlich"

Video  tycker att skärpa, djup och färgåtergivning funkar bra, men att den inte riktigt lever upp till konkurrensen alla gånger. Dock är bilden via analog signal alldeles utmärkt. KDL-40V3000 ger också en mycket bra filmupplevelse, där 24p-inställningen gör ett mycket naturtroget intryck. Detaljrikedom och svärta kommer till sin rätt vid full hd, här visar Sonyn sin rätta klass. Däremot hade testaren gärna sett lite mer bas i ljudet, där det brister i kvaliteten. Den har mycket att erbjuda, inte minst de välutbyggda inställningsmöjligheterna för att förbättra bilden.

Källa: Video (DE) nr 12 2007

Audiovision

"Beherrscht Standard-Fernsehen genauso gut wie die 24p-Darstellung bei HDTV"

Audiovision gillar de många anslutningsmöjligheter med till exempel 3x hdmi-ingångar och rgb scart. Den klarar tre tv-typer; analog, dvb-t och dvb-c. Menyer och inställningar är många till antalet samt att det är enkelt att växla mellan dem, man kan till exempel göra listor över favoritprogram. Den digitala bilden är betydligt bättre än den analoga och den är i sin helhet mycket prisvärd, då den till en rimlig summa både erbjuder standard-tv och hdtv. Testaren rekommenderar den, en stabil skärm med mycket att ge.

Källa: Audiovision (DE) nr 2 2008

M3

"Grym färgåtergivning som alltid"

M3 finner att utseendet är rent och snyggt men lite väl anonymt, inga utmärkande detaljer. Färgåtergivningen är väldigt bra, även över de analoga ingångarna, men tyvärr kommer inte de riktigt mörka områdena till sin rätt. Om man främst vill titta på tv kanske inte detta är rätt modell, då det förekommer en del släpningar i bilden. I övrigt håller bilden mycket hög klass och utmärkt skärpa samt kontrast. Tack vare det rimliga priset är detta ett bra alternativ till andra skärmar, om man inte uteslutande tittar på tv-sändningar.

Källa: M3 (SE) nr 11 2007

Hdtv org

"An excellent mid-range performer"

Hdtv org gillar skärmens utseende, även om den är lite anonym så är det ingen tvekan om att den superba konstruktionen är ett vinnande komponent. På grund av priset har vissa funktioner skalats bort, men de som finns gör ett mycket gott intryck och en naturtrogen filmupplevelse. Sony anses vara bra på att sätta prislappar på sina produkter. Skärs några funktioner bort, dras priset ner i samma takt. Trots att denna modell inte tillhör de dyraste, är färghanteringen superb och även svärtan anses vara förbättrad från tidigare modeller. Detaljåtergivningen förhöjer nöjet med att se "mörkare" filmer på en lcd-skärm. Den presterar mycket bra i förhållande till priset.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: Sony KDL-40V3000 är en 40 tums lcd-skärm i pianosvart med full hd-upplösning, stöd för signaler upp till 1080p. Betraktningsvinkeln är 178 grader och svarstiden 8 ms. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och skärmkontrast 1800:1 (dynamisk kontrast 16000:1). Den har funktioner som Bravia Theatre Sync, S-Force Front surroundteknik och 24p True Cinema. Digitalmottagaren kan även ta emot kabelbaserad digital-tv. Bland anslutningarna finns 3x hdmi, komponent samt 2x rgb scart. Måtten är 992x643x122 mm och vikten är 20 kg utan stativ.

Tillverkare: Sony