Sök
Sony KDL-40NX700

Sony KDL-40NX700

Snygg, stilig och kompetent

2010-05-21

Både designen och specifikationerna är uppseendeväckande. Med denna tv visar Sony att de kan kombinera kvalitet med snygg design.
Testkälla Betyg Kommentar
Flatpanels - “Very elegant”
HDTV Solutions 4,5/5 “Combines excellent HD performance with a host of high-end features”
Televisionsinfo - “A slender TV that has enough bells and whistles to grab your attention”
Cnet 8,6/10 “It’s the finest Bravia yet”

Vad tycker testarna?

Designen väcker uppmärksamhet, NX700 är en snygg tv som påminner lite om Bang & Olufsen. tv:n är dessutom fullspäckad med funktionalitet med allt från trådlös uppkoppling, till direktanslutning för exempelvis Youtube och Twitter. Meningarna går isär vad gäller färgåtergivning och reflektion, men överlag är testarna överens om att NX700 levererar bra bildkvalitet. Prislappen är hög, men du får en riktigt bra tv.

Flatpanels

“Very elegant”

NX700_1
En elegant tv med influenser från Bang & Olufsen. Snygg aluminiumfot och anslutningarna smart placerade på sidan, idealiskt för väggupphängning. Du kan välja mellan trådlös Internetanslutning eller via kabel. Väl uppkopplad har du tillgång till en mängd webbaserade funktioner, bland annat Youtube, Twitter, Flickr, Weather osv. Energiförbrukningen är på samma nivå som de flesta lcd-tv, testaren anmärker dock att förbrukningen ofta blir lägre efter kalibrering. Detaljåtergivning i bilden är bra, men färgerna är knepiga att ställa in, och skärmen reflekterar solljus mer än andra lcd-tv på grund av glasfronten. Hd imponerar med bra detaljer och kontrastrikedom.

Källa: www.flatpanelshd.com (DK)

HDTV Solutions

“Combines excellent HD performance with a host of high-end features”

NX700_2
En kombination av utmärkt hd-kvalitet och funktionalitet, det har KDL-40NX700. Den har generöst med anslutningsmöjligheter, inbyggd Wi-fi och en uppsjö av webbapplikationer. Du installerar och kalibrerar på under fem minuter, sen är den redo att använda. Bilden som levereras är av mycket hög kvalitet, och även ljudkvaliteten är riktigt bra, även om den inte kan ersätta ett externt högtalarsystem. En hög prislapp må avskräcka en del köpare, och visst finns det billigare 40-tummare på marknaden, avgörandet för hur prisvärd teven är ligger kanske i nödvändigheten av de många funktionerna.

Källa: www.hdtvsolutions.com (US)

Televisionsinfo

“A slender TV that has enough bells and whistles to grab your attention”

NX700_3
Televisionsinfo konstaterar att det här är en riktigt bra tv. Men i samma mening frågar de sig hur mycket du som köpare är beredd att betala extra för trådlös uppkopplingsmöjlighet och de många extrafunktionerna. Den presterar bra och är tveklöst attraktiv. Bildkvaliteten kan sammanfattas med bra färgåtergivning och bra kontrastförhållanden. Den lider inte av problem med reflektion, däremot är betraktningsvinklarna snålt tilltagna. Ljudkvaliteten från de inbyggda högtalarna är undermålig.

Källa: www.televisioninfo.com (US)

Cnet

“It’s the finest Bravia yet”

NX700_5
Med NX700 visar Sony att de är kapabla att kombinera sin tveklöst bästa design med riktigt bra prestanda. Enligt Cnet är har Sony traditionellt satsat mer på design än kvalitet, men den här gången har de lyckats med båda aspekterna. NX700 är deras bästa Bravia hittills. Bildkvaliteten är extremt levande med fantastisk detaljeringsnivå. Utbudet av funktioner är bland det bästa du kan hitta idag. Tv:n är dessutom väldigt enkel att använda. Nackdelar finns såklart också, bland annat nämns mycket reflektion och att stativet inte ingår i priset.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Typ: Lcd Storlek: 40 tum Upplösning: 1920x1080 pixlar Kontrast: Iu Ljusstyrka: Iu Betraktningsvinkel: 178/178 Anslutningar (exempel): VGA, DVI, audio, scart, s-video, komposit, komponent-in, 4xHdmi, Övrigt: Trådlös Internetanslutning, LED bakgrundsbelysning Mått: 71,6x112,7x6,4 cm Vikt: 24 kg (utan stativ)