Sök
Sony KDL-40E4000

Sony KDL-40E4000

40 tum fotoram

2009-04-23

Sony KDL-40E4000 är en lcd-tv på 40 tum som när den inte används kan fungera som en fotoram i massivt utförande. Återgivningen av rörliga bilder får beröm oavsett om det är vanlig tv eller blu-ray som visas.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 "Nå kan alle ha en Van Gogh på veggen"
Hd review 4/5 "A uniquely stylish HDTV"
Pocket-lint 7/10 "It's hardly unique"
Cnet 8,7/10 "The photo frame design is excellent"

Vad tycker testarna?

När det gäller utformningen hos Sony KDL-40E4000 är testarna överlag mycket positiva även om vissa menar att Sony tar ut en extra slant för just designen. Möjligheten att återge stillbilder uppskattas rakt igenom och skärmen uppges göra ett mycket bra jobb med just den funktionen. När det gäller rörliga bilder blir det beröm med allt från vanliga tv-sändningar till blu-ray. Betraktningsvinkeln uppges vara något snäv vilket främst påverkar svärtan som faller bort ju mer åt sidan man kommer. För den som vill ha samma funktion men ett mer neutralt utförande rekommenderas KDL-40W4000 som uppges vara identisk med produkten frånsett att den är svart.

Hjemmekino

"Nå kan alle ha en Van Gogh på veggen"

Hjemmekino skriver att Sony lyckats få till en produkt som kombinerar modern tv-teknik med ett knippe konst. Detta då den omgivande, vita ramen tillsammans med stillbildsvisningen gör sig mycket väl i vardagsrummet. Förutom det rent estetiska blir det också beröm för de omfattande anslutningsmöjligheterna och den PS3-inspirerade menyn. Bildinställningarna kunde vara något mer omfattande även om fabriksinställningarna är mycket bra. Det blir genast beröm för den goda färgåtergivningen och svärtan som uppges få fram en hel del detalj även i de mörkaste delarna av bilden. Med dvd så visar tv:n att den gör ett bra med linjedubbling och uppskalning. Att ansluta en dator via hdmi eller spelkonsol över hdmi ger klockrent resultat på direkten. Detta är helt enkelt en mycket bra tv som också pryder väggen även i avslaget läge, summerar Hjemmekino.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2008

Hd review

"A uniquely stylish HDTV"

Även Hd review berömmer KDL-40E4000 för sin stillbildsfunktion och menar att detta tillsammans med den välutformade ramen ger illusionen av att det faktiskt är en tavla som hänger på väggen och inte en tv. Den utmärkta utformningen syns också på insidan tack vare att Sony använt sig av sin xmb-menyn som förutom att den är snygg också förenklar användandet. Bildkvaliteten från blu-ray blir riktigt bra med detaljer och färgåtergivning som är oklanderlig. Tv-sändningar blir också mycket bra även om lite brus förekommer. På minuskontot hamnar betraktningsvinkeln som är något snäv och högtalarna som gör ett dugligt jobb men inte mycket mer. Hd review skriver avslutningsvis att även om detta är en snygg och bra tv så går det att få samma prestanda för en mindre summa.

Källa: Hd review (GB) nr 18

Pocket-lint

"It's hardly unique"

Pocket-lint uppskattar att man kan få tv:n i olika färgutföranden och att den också dubblerar som en fotoram i jätteutförande. Att det går att visa bilder samtidigt som man lyssnar på radio via den inbyggda tv-mottagaren är fiffigt. Med blu-ray visar produkten att den hanterar rörliga bilder suveränt. Återgivningen beskrivs som ljusstark, detaljerad, ren, fräck och självsäker. Även dvd hanteras mycket bra. Att 100 Hz-teknik saknas är inget som märks av då eftersläpningar är obefintliga. Det enda riktigt negativa uppges vara att betraktningsvinkeln är något begränsad vilket främst märks på att svärtan avtar successivt från sidan. En mycket bra tv som dock, frånsett utförandet, inte är unik. Prissättningen är dessutom något hög med tanke på att Sonys egen KDL-40W4000 erbjuder identisk funktionalitet till ett mycket lägre pris. Men så kommer KDL-40W4000 också bara i svart utförande, skriver Pocket-Lint.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Cnet

"The photo frame design is excellent"

Det som gör Sony KDL-40E4000 till en ovanlig produkt är enligt brittiska grenen av Cnet helt enkelt den vita ramen som omger panelen. För på insidan så uppges teven vara identisk med KDL-40W4000. KDL-40E4000 anses vara en vackert utformad skärm som också prioriterar ett enkelt användande med sin avskalade (färgmatchade) fjärrkontroll och sina xmb-menyer. Anslutningsmässigt är allt ok, men fyra hdmi-ingångar hade varit önskvärt. Testaren gillar att man kan se bilder via usb-ingången och att Sony optimerat bildbehandlingen för detta. Rörligt material hanteras också riktigt bra. Cnet skriver att tv-sändningar återges med bravur vad gäller färg och ljusstyrka. Detaljåtergivningen är inte alltid optimal men det beror främst på kvaliteten hos signalkällan. Dvd-film kan uppvisa en del artefakter men det samlade intrycket är mycket positivt. Med blu-ray visar tv:n vad den kan. Bilden beskrivs som djärv och inspirerande. Det enda negativa är enligt Cnet att betraktningsvinkeln inte är den bästa och att svärtan lakas ut när bilden betraktas från sidan.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta:

Sony KDL-40E4000
Typ: Lcd
Storlek: 40 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 33000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (exempel): 3xhdmi, komposit, 2xscart, vga, usb, optisk ljudutgång
Elförbrukning: 176 watt (standby 0,19 watt)
Övrigt: 24p, dvb-t, dvb-c med mpeg4, bildspelsvisning
Mått: 1006x695x283 mm
Vikt: 22 kg (med stativ)

Tillverkare: Sony