Sök
Sony KDL-37V4000

Sony KDL-37V4000

Mycket tv för pengarna

2009-04-22

Sony KDL-37V4000 anses vara en kvalitets-tv i budgetsegmentet som bland annat är utrustad med tre hdmi-ingångar. Samtliga testare utdelar höga betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 9/10 "Remarkably cheap for a Sony TV"
What hifi 4/5 "Looks smart"
Home cinema choice 4/5 "Generally very nice pictures"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är överens om att Sonys KDL-37V4000 är en bra tv som dessutom har ett mycket förmånligt pris. Två av testarna anser dock att bildkvaliteten kunde varit bättre medan den tredje testaren blir imponerad av bilden. Tv:n anses vara enkel att använda och pluspoäng utdelas för tre hdmi-ingångar. Även designen faller testarna i smaken.

Trusted reviews

"Remarkably cheap for a Sony TV"

Trusted reviews konstaterar att Sony KDL-37V4000 är en billig tv för att komma från tillverkaren. Testaren plussar för utseendet med den svarta pianolacken. Anslutningsmässigt finns ingenting att klaga på, de tre hdmi-ingångarna får extra beröm. Färghanteringen är riktigt bra men bilden får kritik för bristande svärta. Skillnaden i bildkvalitet är dock inte så stor jämfört med dyrare modeller från tillverkaren. Menyerna är dock i enklaste laget.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

What hifi

"Looks smart"

What hifi anser att Sony KDL-37V4000 är en bra produkt, men anser även att den har sina brister. Framförallt reagerar testaren på att man måste justera bilden manuellt för att få ut maximalt från blu-ray. Även ljudet skulle kunna vara renare än vad det är, anser What hifi. På plussidan hamnar användargränssnittet, testaren konstaterar att Sonys tv-apparater som vanligt är enkla att använda med lättnavigerade menyer.

Källa: whathifi.com (GB)

Home cinema choice

"Generally very nice pictures"

Home cinema choice reagerar på att tv:n inte har full hd-upplösning. Detta till trots erbjuds en bra bild med god färgåtergivning. Testaren finner att tv:n inte är utrustad med den nyare tekniken Bravia Engine 2 vilket är synd. Home cinema choice delar ut positiv kritik för snygg design och vacker mix av svart och grå metallic. I ett test med fem jämbördiga modeller hamnar Sony på andra plats.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 167 2009

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 37 tum
Upplösning: 1366x768 pixlar
Kontrast: 22000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 450 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar, urval: 3xhdmi, komponent, vga, scart
Övrigt: Dvb-t, dvb-c
Elförbrukning: 123 watt (standby 0,6 watt)
Mått: 920x649x279 mm
Vikt: 20,5 kg (med stativ)

Tillverkare: Sony