Sök
Sony KDL-32W4000

Sony KDL-32W4000

Hög upplösning på liten yta

2008-08-08

Sony KDL-32W4000 imponerar med bildåtergivning i full hd. Svärtan beskrivs vara i "plasmaklass". Plus för de dubbla digitala mottagarna och stödet för högupplöst tv.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 77/100 "Sehr natürlicher Farbatmosphäre"
What video 5/5 "A full HD wonder"
Hdtv org 90/100 "Fine picture performance"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att KDL-32W4000 är en snygg lcd-tv som är generöst utrustad. Den får beröm för menysystemet som hämtats från PSP och Playstation 3 samt möjligheten att kunna använda jpeg-bilder som skärmsläckare. Analoga sändningar ger upphov till brus enligt alla testare. Med full hd-material så visar sig skärmen från sin bästa sida och bjuder på utmärkt svärta och naturtrogna färger. Ljudet håller hög klass, även om en testare tycker att basen är något oprecis och en annan påpekar att den stundtals kan kännas något tunt.

Video

"Sehr natürlicher Farbatmosphäre"

32w4000-1.jpgAtt Sony KDL-32W4000 har dubbla digitala tv-mottagare är något som tyska Video gillar. Att titta på hd-kanaler via kabelnätet uppges fungera utmärkt med överskådlig elektronisk program guide. Testaren uppskattar alla hdmi-ingångar, samt att man kan visa bilder via usb. Att det går att använda jpeg-bilder som skärmsläckare är en rolig funktion, men drar så klart mer ström än om tv:n är avstängd. Analoga sändningar ger ett bildresultat med påtagligt brus. Återgivningen av hd-material från blu-ray via hdmi eller komponent är riktigt bra vad gäller kontrast och färgåtergivning. Dessutom så förekommer i princip inga rörelseartefakter. Ljudet håller också en bra klass, där de övre frekvenserna återges klart och med ordentlig rymd. Enheten går riktigt djupt ner i basen men de lägsta tonerna återges något oprecist. Video kikar på ytterligare två modeller i samma prisklass, Grundig Monaco 8 och Toshiba 32R3500 och menar att Sony och Grundig är jämnstarka. Toshiba hamnar något efter.

Källa: Video (DE) nr 6 2008

What video

"A full HD wonder"

32w4000-remote.jpgEnligt brittiska What video så har Sony KDL-32W4000 en iögonfallande och djärv design. Det som lockar mest är upplösningen och 24p-läget. Testaren uppmärksammar även de tre hdmi-portarna samt usb-ingången. Den största förbättringen gentemot tidigare versioner uppges vara den nya bildbehandlingen som förbättrar kontrasten. Teven är enkel att använda tack vare XMB (Xross Media Bar)-menyerna som hämtats från Sony PSP och Playstation 3. Det är ett intuitivt system som bara tar minuter att lära sig. Bilden via digitalmottagaren är inte jätteimponerande, skärmen uppvisar problem med brus och mpeg-artefakter. Resultatet är det omvända med material i full hd. Där blir återgivning med bra flyt, utmärkta färger och detaljåtergivning. Men bilden skulle enligt testaren ha blivit ännu bättre med 100 Hz. Dialoger återges tydligt och detaljerat och det finns tillräckligt med kraft i de inbyggda högtalarna.

Källa: What video (DE) nr 335 2008

Hdtv org

"Fine picture performance"

Brittiska Hdtv.org skriver att när det gäller svärta så är Sony klassledande och KDL-32W4000 är inget undantag. Den utmärkta svärtan bidrar till att även färgåtergivningen blir mycket bra. Uppdateringen av bilden är i topp, det finns inga tecken till eftersläpningar, inte ens vid sportsändningar. Med material i full hd så blir detaljrikedomen som förväntat hög och färgerna mycket naturliga men djupkänslan är inte riktigt så bra som den kan vara. Konsekvensen blir att bilden får ett konstgjort uttryck. Med standardsändningar har skärmen problem med brus, men vid ett normalt betraktningsavstånd så är det inget som man direkt noterar. Ljudet håller bra kvalitet men det kan stundtals upplevas som något tunt.

Källa: www.hdtv.org (GB)

Cirkapris: 11500 kronor

Produktfakta: Sony KDL-32W4000 är en lcd-tv med full hd upplösning på 32 tum. Den har en dynamisk kontrast på 33000:1, pixelresponstid på 8 ms och ljusstyrkan 500 cd/m2. Anslutningsmässigt finns bland annat tre hdmi-ingångar, komponent, komposit, dubbla scart, datoringång, usb och optisk utgång för ljud. Det finns mottagare för analog tv, dvb-t och dvb-c med stöd för mpeg4. KDL-32W4000 väger 13 kg och har måtten 794x540x99 mm.

Tillverkare: Sony