Sök
Sony KDL-32V4500

Sony KDL-32V4500

En allsidig tv-upplevelse

2009-04-21

Sony KDL-32V4500 är en lcd-tv på 32 tum som trots att det är en budgetskärm imponerar med snygga menyer, snygg design och mycket bra bildkvalitet med allt från vanlig tv till blu-ray.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 "En perfekt hytte-tv"
Bild & ljud hemma 5/6 "En brutal bildskärpa"
Chip 4/5 "Tolles Bild zum günstigen Preis"

Vad tycker testarna?

Testarna är genomgående positiva till Sony KDL-32V4500 och menar att det är en tv som har mycket att erbjuda till ett lågt pris. Pluspoäng plockas för att den inbyggda digitalmottagaren hanterar mpeg4, xmb-menyerna men framförallt för den ovanligt höga kontrasten. Det senare gör att också färger och djup i bilden blir mycket bra. I kombination med att skärpa och brushantering är mycket bra gör detta till en tv med många användningsområden.

Hjemmekino

"En perfekt hytte-tv"

Med inbyggd avkodare för tv-sändningar i mpeg4, snygg design och medelstor skärmyta så spår Hjemmekino att Sony KDL-32V4500 kan bli riktigt populär. Den överskådliga menyn och god fabrikskalibrering kommer enligt testaren att kunna locka potentiella konsumenter. Det som är i särklass viktigast uppges vara bildprestationen där tv:n främst får beröm för den goda svärtan men också för färgpaletten. Brusnivåerna är mycket låga och tv:n uppges vara mycket bra på att skala upp signaler till 720p. Själva linjedubbleringen kan däremot bitvis ge upphov till hack. Att full hd-upplösning saknas menar testaren inte är ett problem då skillnaden när det gäller detaljering är marginell i jämförelse med 32-tummare med upplösningen. Testaren tittar på ytterligare fem tv-apparater och även om Samsung LE32A676 är ensam om att få full pott så är det ändå Sony KDL-32V4500 som rekommenderas tack vare det lägre priset och prestationen i förhållande till detta.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2009

Bild & ljud hemma

"En brutal bildskärpa"

Även om KDL-32V4500 är en enklare tv från Sony så uppskattar Bild & ljud hemma att tillverkaren valt att inkludera en digital tv-mottagare som hanterar mpeg4 och de ps3-inspirerade xmb-menyerna. Kontrasten som anses vara långt bättre än hos någon annan av fem andra skärmar som testaren också tittar på. Den gör att graderingar mellan svart och vitt blir mycket exakta samt att svärtan blir fri från gråaktigheter. Färgerna upplevs som naturliga och skärpan är bra redan vid vanligt tv-tittande. Med blu-ray så imponerar detaljnivån och skärpan beskrivs som brutal och långt bättre än konkurrenterna. Kombinationen av utmärkt skärpa och kontrast gör att detta är en skärm för alla filmälskare, skriver Bild & ljud hemma som utser Sony KDL-32V4500 till testvinnare.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 10 2008

Chip

"Tolles Bild zum günstigen Preis"

Sony KDL-32V4500 är en tv som ger mycket bild för pengarna. Det skriver tyska Chip som menar att bilden från den inbyggda tv-mottagaren blir mycket bra med skarpa kanter och linjer. Samtidigt så övertygar återgivning av film på dvd med en ren, färgfylld och skarp bild. Speciellt imponerande är hur mycket findetaljer som presenteras också i mörka scener utan att störas av brus i någon form. Skärmen uppges också lämpa sig mycket väl för blu-ray trots sin reducerade upplösning. Detaljförlusten på grund av upplösning är inte nämnvärt påtagliga vid 32 tum och bilden imponerar med såväl skärpa som kontrast. Det uppges också fungera utmärkt att spela på teven trots att responstiden är angiven till enbart åtta millisekunder. De fina bildkvaliteterna ackompanjeras av ett klart, fylligt och kraftigt ljud och bra anslutningsmöjligheter samt ett mycket användarvänligt menysystem. Allt detta tillsammans med det låga priset gör att Chip stämplar KDL-32V4500 med utmärkelsen "Kauftipp".

Källa: www.chip.de (DE)

Cirkapris: 7600 kronor

Produktfakta:

Sony KDL-32V4500
Typ: Lcd
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1366x768 pixlar
Kontrast: 33000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (urval): 3xhdmi, komponent, komposit, optisk ljudutgång, usb
Elförbrukning: 111 watt (standby 0,19 watt)
Övrigt: Dvb-t, dvb-c med mpeg4, 24p, XrossMediaBar-meny (XMB)
Mått: 794x540x99 mm
Vikt: 15,5 kg (med stativ)

Tillverkare: Sony