Sök
Sony KDL-32S2530

Sony KDL-32S2530

Bra bildkvalitet

2007-06-29

En lcd-tv på 32 tum som har fått bättre svärta än föregångarna. Designen tilltalar dock inte testarna som menar att priset gör den till ett alternativ i budgetklassen.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Färgåtergivningen är riktigt bra"
What video 4/5 "Improved picture quality"
Hdtv org 84/100 "Wonderfully sharp vibrant pictures"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att bildkvaliteten överlag är mycket bra, men det finns tendenser till att hudtoner kan se onaturliga ut vid mörka scener. En testare menar att apparaten har vissa problem att hänga med vid snabba rörelser. Det råder dock inte någon tvekan om att detta är en förbättring i jämförelse med de andra s-modellerna. Speciellt svärtan omnämns och flera tester säger att det skett en märkbar förbättring. Designmässigt hamnar den ganska långt ner och ett test menar att fjärrkontrollen är den fulaste av alla i deras jämförande test. Sony KDL-32S2530 får dock goda betyg överlag och i ett grupptest hamnar den på delad förstaplats.

M3

"Färgåtergivningen är riktigt bra"

M3 har gjort ett test med 11 modeller där Sony kommer på en delad förstaplats tillsammans med Samsung LE32R73BD. Bildkvaliteten över vga-ingången är testets bästa trots att den har vissa problem med beskärning av bilden efter det att autojusteringarna har gjort sitt. Hdmi-anslutningen ger en relativt hård bild som har vissa problem att hänga med i svängarna, oavsett om man använder hd-dvd eller dvd som bildkälla. Bilden är dock fint uppbyggd. Komponentingången fungerar riktigt bra, även om den har problem med en del brus. Med hd-dvd som bildkälla skiljer den lite sämre på färgnyanser. Scartingången ger lite för skarp bild, men får ändå godkänt. Färgåtergivningen är, utöver hd-dvd över komponent, riktigt bra. Designmässigt tycker man att modellen känns överdrivet förenklad och trist och fjärrkontrollen är bland den fulaste i testet. Man saknar också en kortplats.

Källa: M3 (SE) nr 3 2007

What video

"Improved picture quality"

What video har testat fem apparater, där Sony hamnar på en delad andraplats tillsammans med Samsung LE32R87BD och Goodmans LD3260HDTV. Om Sony säger man att det skett tre stora förbättringar i jämförelse med S2000. Dels finns dubbla hdmi och svärtan är avsevärt förbättrad. Den dynamiska kontrasten och tekniken för att förbättra färgtoner omnämns också. Bilden med högupplöst signal bedöms ha en fenomenal skärpa. Vissa problem uppenbarar sig dock, och hudtoner i mörka scener kan se märkliga ut. Vissa problem upptäcks också när det är mycket rörelse i bilden.

Källa: What video (GB) nr 321

Hdtv org

"Wonderfully sharp vibrant pictures"

Hdtv org tycker att detta är en väldigt stilren tv. Man säger att det inte råder någon tvekan om att denna modell är en klar förbättring mot de tidigare s-modellerna. Även denna testare berömmer svärtan. Detta medför en mer autentisk känsla när man tittar på mörka scener. Bilden bedöms vara både skarp och klar och så gott som helt fri från videobrus. Med högupplöst bild imponerar tv:n, men med standardupplösning finns det en del övrigt att önska. Här börjar videobrus dyka upp och det förekommer även en del utsmetningar i bilden vid snabba actionscener. Men det drar inte till sig allt för stor uppmärksamhet från helhetsupplevelsen.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Sony KDL-32S2530 är en lcd-tv på 32 tum med en upplösning på 1366x768 pixlar. Ljusstyrkan är på 500 cd/m2 och kontrasten är 5000:1 Den har två högtalare på 2x10 watt. Bland anslutningarna märks vga, dubbla scart, komposit, komponent och dubbla hdmi. Stöder 1080i och 720p. Den har både analog och digital tv-mottagare. Responstiden är på 8 ms och betraktningsvinkeln är 178 grader. Måtten är 792(b)x546(h)x99(d) mm och vikt med stativ är 17 kg.

Tillverkare: Sony