Sök
Sony KDL-32E4000

Sony KDL-32E4000

En bra tv med rolig design

2008-12-17

Intrycken från taveldesignen är tudelade. Sony KDL-32E4000 anses dock prestera jämnstarkt i de flesta hänseenden och får därför fina omdömen i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Gadgetspeak - "You get a very nice TV Guide"
Digitalversus 4/5 "Amazing contrast"
Hemmabio 8/10 "Testets jämnstarkaste apparat"

Vad tycker testarna?

Designen är i fokus, men alla är inte tudelat positiva till den. Flera testare lyfter dock fram hur välkonstruerat menysystemet är. Både den analoga och digitala tv-mottagaren presenterar naturliga bilder. Bildkvaliteten håller överlag en mycket god kvalitet men en testare har synpunkter på kantskärpan vid högupplöst material.

Gadgetspeak

"You get a very nice TV Guide"

Brittiska Gadgetspeak gillar tv-guiden som finns i Sony KDL-32E4000 och där finns många användbara och smarta funktioner. Testaren tycker även att tv:n är enkel att installera och den söker smidigt upp alla tillgängliga kanaler och lägger dem i ordning. Även designen får gott omdöme och testaren menar att man efter ett tag enbart lägger märke till skärmen och inte den vitsvarta ramen. Fjärrkontrollen anses vara bra utformad och det mesta går att sköta via den. Gadgetspeak tycker att tv:n ger en naturlig återgivning och bildkvaliteten håller hög kvalitet både med analoga och digitala källor.

Källa: www.gadgetspeak.com (GB)

Digitalversus

"Amazing contrast"

Digitalversus är besviken på tv:ns utseende och menar att ramen runt skärmen känns alldeles för plastig och mörk. Designen har även sina fördelar och testaren menar att ramen får en kul effekt när den agerar fotoram vid visning av bilder på tv:n. Vidare tycker testaren att menyerna, som är inspirerade av de hos Playstation 3, håller högre klass än konkurrenterna. De beskrivs som snygga, moderna och praktiska. Tv:n får pluspoäng för sin goda kontrast, dess djupa svärta samt att det finns en hd-kompatibel digitalmottagare. Testaren tycker även att tv:n gör ett bra jobb när det gäller uppskalning av standardkällor.

Källa: www.digitalversus.com (US)

Hemmabio

"Testets jämnstarkaste apparat"

Hemmabio har testat fem 32 tummare i ett jämförande test. Lägst betyg får LG 32LG6000, på delad andra plats ligger Panasonic TX-32L2D85, Philips 32PFL9603 och Samsung LE-32A656. Bäst i test blir Sony KDL-32E4000. Testaren tycker att Sonymodellen har en läcker design. Via såväl digital som analog tv-mottagare blir bilden utmärkt och ljudet beskrivs som klart och tydligt. Blu-ray och annat hd-material ger också väldigt bra resultat men skärpan omkring kanterna kan ge ett intryck av att bilden blir "fastfrusen". Kantskärpan förstärker också brus och grynighet i bilden vilket blir tydligt på nära håll. Flytet i bilderna är lite ojämnt men det blir aldrig ryckigt i bilderna skriver testaren.

Källa: Hemmabio (SE) nr 10 2008

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Sony KDL-32E4000 är 32-tum stor lcd-tv med full hd-upplösning. Den har en kontrast på 33000:1, betraktningsvinkel på 178 grader samt både analog och digital mottagare. Bland anslutningarna finns digital ljudutgång, tre hdmi, datoringång, komponentingång, kompositvideoingång, usb 2.0-ingång, miniuttag för hörlurar och två scartkontakter. Högtalarna har en uteffekt på 20 watt. Tv:n mäter 814(b)x540(h)x104(d) mm utan bordstativ och väger 13 kg.

Tillverkare: Sony