Sök
Sony KDF-E50A11E

Sony KDF-E50A11E

Rejäl och prisvärd hemmabio

2006-09-15

Söker man så många tum som möjligt för pengarna är Sony KDF-E50A11E definitivt värd en extra titt. 50 tums projektions-tv med lcd-teknik.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 70/100 "Gute Schwarzdarstellung"
Dingz 4/6 "Mange tommer for pengene"
Hjemmekino 6/6 "Det er ikke mulig å unngå å bli imponert"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att denna tv är enkel att installera och hantera, en testare menar dock att det beror på att inställningsmöjligheterna är begränsade. Omdömena om bildkvaliteten skiljer sig åt, en testare menar att bilderna är imponerande medan en annan anser att de är bleka i färgen. Dock påpekar samtliga att nivån av svärta är imponerande, något som gör att bilden får ett bra djup. En så stor skärm som denna är beroende av bildmaterialets kvalitet, och kommer därför bäst till sin rätt om man får sändningar via parabolmottagare eller kabel-tv. Hdtv-material ger dock utmärkt resultat.

Video

"Gute Schwarzdarstellung"

Sony KDF-E50A11 sidanVideo jämför Sony KDF-E50A11E med Samsung SP-50L6H, en jämförelse där Sony avgår med testsegern. Skärmen uppvisar en riktigt bra nivå av svärta, vilket ger bilderna ordentligt djup. Testaren påpekar att man inte bör justera skärpan högre än till 8, något som gör att bilden i och för sig blir något vek men å andra sidan mycket mer harmonisk än vad som annars är fallet. Färgåtergivningen är inte riktigt lika naturlig som hos Samsung, men å andra sidan uppvisar Sony bilder som är mindre plastiga. Använder man sig dessutom av hdtv-material är det uppenbart att Sony KDF-E50A11E producerar bilder av riktigt bra kvalitet. Den tillhörande fjärrkontrollen är dessutom väldesignad, vilket underlättar användningen.

Källa: Video (DE) nr 1 2006

Dingz

"Mange tommer for pengene"

Sony KDF-E50A11 i ställDingz menar att skärmen har en imponerande storlek med tanke på priset. Den är dock i tjockaste laget, vilket man bör tänka på vid placeringen. Fjärrkontrollen är bra, men det centrerade hjulet känns ganska löst och är ibland något irriterande att arbeta med. Menysystemet är okej, men inställningsmöjligheterna känns begränsade jämfört med dyrare produkter. Testaren påpekar dessutom att en skärm av denna storlek är känslig med avseende på signalkvaliteten, därför är det bäst om man tar emot signaler via kabel-tv eller parabolmottagare. Färgerna är inte alltför starka, vilket betyder att skärmen kanske inte passar i ett rum som är relativt bra upplyst, men desto bättre i ett mörkt källarrum. Även kontrasten hade kunnat vara större. Testaren tycker att skärmen är riktigt prisvärd eftersom den erbjuder en hel del för förhållandevis lite pengar.

Källa: Till Dingz (NO)

Hjemmekino

"Det er ikke mulig å unngå å bli imponert"

Hjemmekino jämför Sony KDF-E50A11E med JVC HD-56G70B, även detta ett test där Sony får testsegern. Skärmen är överraskande kompakt, vilket gör den lättplacerad. Installationen är inte helt automatisk, men ändå mycket enkel. Bakgrundsbelysningen är riktigt bra och betraktningsvinklarna är dessutom helt okej. Bildens färgåtergivning är imponerande god, men det som imponerar mest är nivån av svärta som också bidrar till oerhört hög kontrast. Detaljåtergivningen är mycket bra. Sitter man placerad för nära skärmen blir pixlarna tydliga, något som gör att man bör hålla ett större avstånd än till en vanlig lcd-tv. En riktigt bra plasma-tv vinner i längden med avseende på dvd- eller tv-sändningar, men använder man hdtv-material är vinsten inte lika självklar menar Hjemmekino.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 6 2006

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: Sony KDF-E50A11E är en hd-ready 50-tums 3lcd-bakprojektions-tv vars upplösning är 1280x720 pixlar. Anslutningarna inkluderar pc-kortfack, 2 x scart (RGB), s-video, hdmi, komponentvideo samt vga-ingång för dator. Lampgaranti 200 timmar. Högtalarna ger 2x10 watt. Måtten är 1180(B)x830(H)x408(D) mm och vikten är 32,5 kg. Effektförbrukningen är 175 watt.

Tillverkare: Sony