Sök
Sony Bravia KDL-40WE5

Sony Bravia KDL-40WE5

Miljövänlig 40-tummare

2009-07-10

Sony KDL-40WE5 är en 40-tums lcd-tv med ny bakljusbelysning och innovativa funktioner som håller nere elförbrukningen. Testarna hyllar miljötänkandet men imponeras även i andra avseenden.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted Reviews 9/10 "Energy efficiencies with performance"
Cnet 7,9/10 "A good all-rounder"
Tech Radar 5/5 "Bravo, Bravia"
Hjemmekino 5/6 "En høyaktuell modell"

Vad tycker testarna?

Miljövänligheten och den låga strömförbrukningen från Sonys nyintroducerade HCFL-bakljus är en av de största fördelarna hos modellen, enligt samtliga testare. Anslutningsmöjligheterna får återkommande goda omdömen, även bildkvaliteten får höga betyg. Flera testare imponeras av att Sony trots miljöaspekten inte gjort eftergifter vad gäller prestanda. Blandad kritik förekommer dock som att bildkvaliteten försämras när man befinner sig vid sidan av skärmen.

Trusted Reviews

"Energy efficiencies with performance"

Trusted Reviews menar att Sonys påstående om att Bravia KDL-40WE5 är en av de mest miljövänliga tv-mottagarna är välgrundat. Den låga strömförbrukningen är enastående med tanke på storleken. Det är dock inte endast ur miljösynpunkt som Sony imponerar. Anslutningsmässigt är WE5 rikt utrustad och det har inte kompromissats med bildkvaliteten. Sony bjuder på skarpa kontraster, naturliga färger samt smidig rörelsehantering. Det negativa är att kontrasten blir lidande ifall man tittar från vid vinkel, vilket är ett problem för många lcd-apparater. Priset är högt, men då får man ha åtanke att driftkostnaderna är extremt låga.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

"A good all-rounder"

Även Cnets recension av WE5 kretsar mycket kring TV:ns miljövänliga aspekter. Vad gäller bildkvaliteten är testaren starkt kritisk till Sonys onaturliga färgåtergivning, något som kunde korrigeras via inställningsmenyn. Förutom detta får bildkvaliteten godkänt med mindre anmärkningar. Nätverksfunktionerna fungerade tillfredställande, men testaren anser dock att såväl Samsungs som LG:s modeller är mer användarvänliga med smidigare operativsystem i detta avseende. En allsidig modell med avancerade funktioner till hyfsat pris, men Samsungs nya 7-serie kan komma att överträffa Sony vad gäller både prestation och miljövänlighet.

Källa: www.cnet.com.au

Tech Radar

"Bravo, Bravia"

Tech Radar ägnar mycket av sin recension åt att hylla Sonys innovativa miljövänliga teknik. HCFL-teknologin som används för bakljuset och närvarosensorn bidrar till att KDL-40WE5 har otroligt låg strömförbrukning. Med dessa energisparande funktioner hade man kunnat förvänta sig eftergifter i prestation, men testaren finner att WE5 närapå erbjuder Sonys bästa bildkvalitet för lcd-TV hittills. Särskilt svärta och färgåtergivning imponerar liksom ett kraftfullt ljudsystem, det enda negativa testaren har att anmärka på är att färg och kontrast blir lidande när man tittar på skärmen långt från sidan.

Källa: www.techradar.com (GB)

Hjemmekino

"En høyaktuell modell"

Precis som övriga är Hjemmekino positiva till energisparande funktioner och miljövänligheten hos Bravia WE5. Även bildkvaliteten får beröm då färgåtergivning liksom brusreducering och kontrast imponerar. Vidare hanteras svärta på ett sätt som få lcd-apparater kan matcha. Övriga användningsområden erbjuds genom Ethernet-anslutning och modellen fungerar utmärkt som datorskärm. Sony Bravia WE5 är trots priset ett utmärkt val för miljömedvetna konsumenter. I annat fall kan man gott nöja sig med att köpa Sony W5500, menar testaren.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 6 2009

Cirkapris: 15500 kronor

Produktfakta:

Sony Bravia KDL-40WE5
Typ: LcdStorlek: 40 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 100000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar: 4xhdmi, komposit, s-video, usb 2.0, 2xscart (RGB), optisk ljudutgång, d-sub, vga
Övrigt: Dlna ethernet (video/musik/foto), HCFL-bakljus
Elförbrukning: 88 watt (0,17 watt standby)
Mått: 98,7x63,8x10,4 mm (utan stativ)
Vikt: 18 kg (utan stativ)

Tillverkare: Sony