Sök
Sharp LC32AD5

Sharp LC32AD5

Stay away from the dark side

2008-05-23

Denna tv får godkänt även om det finns vissa problem med snäv betraktningsvinkel och återgivning av mörka scener.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 72/100 "Tolle Zeichnung in dunklen Passagen"
What video 4/5 "Ugly onscreen menus"
What hifi 3/5 "Some instability to image"
Home cinema choice 3/5 "Pictures can look excellent"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att tv:n har en snygg utsida, menysystemet är dock inte lika fräscht och skulle må bra av en uppdatering. Bildkvaliteten är överlag bra i ljusa scener, men den uppvisar ibland ändå en del brister. I mörka scener är inte färgåtergivningen riktigt så bra som önskat och även kontrasten sviker. Betraktningsvinkeln är relativt snål, man behöver inte sitta särskilt långt åt sidan för att bilden skall tappa kontrast och färgåtergivning. Testarna menar att bilden är ok men det finns konkurrenter som uppvisar bättre bildkvalitet. Ljudkvaliteten är å andra sidan fullt godkänd.

Video

"Tolle Zeichnung in dunklen Passagen"

Video testar förutom Sharp LC32AD5 även Philips 32PFL9632, Grundig Vision+ 32LXW82-9740 samt Panasonic TX-32LMD70F. Testaren ger Sharp benämningen "Kauftipp". Tv:n anses vara prisvärd då den uppvisar solid prestanda utan större brister. Skärpan och djupet i bilderna är inte riktigt lika bra som hos konkurrenterna från Philips och Panasonic, men man kan justera skärpan ganska bra på egen hand. Ett visst blåstick förekommer, men inte så mycket att det stör. Detaljåtergivningen är bra även i mörka områden i bilden. Bildkvaliteten är också överlag bra. Testaren tycker dock att menysystemet skulle må bra av en uppdatering.

Källa: Video (DE) nr 9 2007

What video

"Ugly onscreen menus"

What video testar förutom Sharp LC32AD5 även JVC LT-32DA8BJ, Sanyo CE32LD81-B, Panasonic TX-32LXD700 samt LG 32LC46. Testvinnare är Panasonic TX-32LXD700 medan Sharp LC32AD5 hamnar på en delad andraplats tillsammans med LG 32LC46. Testaren menar att Sharps utseende sticker ut bland konkurrenterna i samma prisklass. Modellen dras dock med en del problem. I mörka scener är inte färgerna korrekt återgivna. Dessutom är betraktningsvinkeln mycket begränsad vilket innebär att svärtan avtar markant om man sitter 30 grader eller mer vid sidan om axeln. När skärmen kommer direkt ur förpackningen imponerar inte svärtan men detta går att ställa in genom att ändra bakgrundsbelysningen till -4 eller -5. Man förlorar då en del detaljer i mörka områden men testaren tycker att det är värt det. Högtalarna är överraskande kraftfulla och ljudet är klart godkänt.

Källa: What video (GB) nr 329

What hifi

"Some instability to image"

What hifi testar totalt åtta modeller. Testvinnare är Panasonic TX-32LMD70 samt Sony KDL-32P3020 medan Sharp LC32AD5 hamnar på en delad tredje och sistaplats tillsammans med Hitachi L32H01. Menysystemet imponerar inte utan ser ganska omodernt ut. Ljudet är klart och fullt av detaljer, vilket är bra. Bilderna å sin sida är också rena och skarpa samtidigt som detaljåtergivningen är bra. Snabba rörelser hanteras utan problem, men mörka scener brister i både kontrast och detaljåtergivning. Testaren tycker att skärmen i det stora hela inte uppvisar några större fel, men den tillhandahåller en del irritationsmoment som drar ned helhetsintrycket.

Källa: What hifi (GB) mar 2008

Home cinema choice

"Pictures can look excellent"

Home cinema choice testar även Philips 32PFL7762D, Panasonic TX-32LZD80, LG 32LC46 samt JVC LC-32DA8BJ. Philips vinner testet och Sharp hamnar på fjärde plats. Testaren finner att skärmen saknar ett dynamiskt kontrastsystem som gör det möjligt att reducera bakgrundsbelysningen vid mörka scener. Detta gör att kontrasten reduceras till 250:1.Designen sticker ut på ett positivt sätt. Färgerna beskrivs som vibranta och bra vid ljusa scener men vid mörka scener ser de inte riktigt lika naturliga ut. Betraktningsvinkeln är ganska snål, bilden tappar snabbt en hel del kontrast och även färg om man ser bilden från sidan.

Källa: Home cinema choice (GB) awards 2008

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Sharp LC32AD5 är en 32 tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar. Ljusstyrkan är 450 cd/m2 och kontrasten är 1200:1. Dimensionerna är 797(b)x583(h)x243(d) mm och vikten är 16 kg (med stativ). Tv:n är försedd med digital mottagare (dvb-t). Bland anslutningarna återfinns två hdmi, s-video/video och komponent via vga-adapter. Betraktningsvinkeln är 176 grader både horisontellt och vertikalt. I Sverige har modellen beteckningen "S" på slutet.

Tillverkare: Sharp