Sök
Sharp LC-52X20

Sharp LC-52X20

Justare efter justering

2008-08-13

Anslutningsmöjligheterna och den tunna designen beröms av samtliga testare men för att Sharp LC-52X20 ska leverera en bra bild krävs en hel del finjusteringar av färgerna.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 “Occaionally spectacular”
Av review “Carefully calibrated to look its best”
Home cinema choice 4/5 “Good pictures”
What hifi 3/5 “Does the basics right”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om det mesta. Anslutningarna är ok, betraktningsvinkeln uppges vara något begränsad. Men framförallt är det bildkvaliteten som diskuteras. När tv:n startas efter installation är färgåtergivningen dålig och svärtan otillräcklig. Efter kalibrering och en del finjusteringar blir dock bilden riktigt bra, även om det fortfarande saknas dynamik och djup i bilden. Testarna uppskattar den tunna designen.

What video

“Occaionally spectacular”

Bild-1-LC52X20E.jpgWhat video skriver att bilden är bra och att den tunna designen är tilltalande. Anslutningsmöjligheterna är många. Upplösning och kontrast får beröm men betraktningsvinklarna är begränsade. Menysystemet är lätt att förstå och det finns många finjusteringsmöjligheter. Om man lyckas ställa in tv:n blir bilden bra, exempelvis kräver färger och svärta en kalibrering för att ge mer djup åt bilden. Tv:n har vissa problem med rörelsehantering, och det går inte att justera bort. Ljudet är svagt och tunt. What video testar även JVC HD65DS8, Toshiba 52S3030, Sony KDL-46W3000 och Samsung PS-50P96FD där Samsung blir testvinnare. Sharp hamnar på delad andraplats tillsammans med två andra.

Källa: What video (GB) nr 332 2008

Av review

“Carefully calibrated to look its best”

Bild-2-LC52X20E.jpgAv review tycker att LC-52X20 har en stilren design som smälter in bra i vardagsrumsmiljö. Anslutningarna imponerar även om det finns modeller med fler anslutningar och funktioner. Testaren upplever att färgerna är allt för mättade och svärtan för gråaktig. Efter kalibrering blir färgerna mer naturliga, svärtan mycket bättre och bilden skarp. Bilden beskrivs som väldigt stabil och trevlig att titta på. Objekt som rör sig snabbt över skärmen förlorar dock skärpa och betraktningsvinkeln upplevs som begränsad. Tv:n har kort sagt både sina för och nackdelar. Testas gör även Toshiba 52Z3030, Samsung LE52F96B och Philips 52PFL9632D. Philips blir testvinnare och Sharp hamnar på en tredjeplats.

Källa: http://www.avreview.co.uk (GB)

Home cinema choice

“Good pictures”

Home cinema choice säger att tv:n är en av de tunnaste de sett i storleksklassen. Designen är snygg och tilltalande och alla nödvändiga anslutningar finns. Innan kalibrering är testaren missnöjd med färger och svärta men efter en stunds justeringar blir bilden mycket bättre, men inte så dynamisk eller med så mycket bildljud som förväntat. Testaren ifrågasätter varför bilden är så dåligt inställd från början. Detaljrikedomen är bra. Ett problem testaren upplever är att den del linjer uppstår i exempelvis filmscener med mycket gråa toner. Home cinema choice testar även LG 52LG5000, Philips 52PFL9632D och Toshiba 52Z3030 där LG blir testvinnare.

Källa: Home cinema choice (GB) juli 2008

What hifi

“Does the basics right”

Bild-3-LC52X20E.jpgEnligt What hifi har tv:n bra upplösning och de anslutningar som behövs. Tv:n är förhållandevis lätt och tunn och passar utmärkt för väggmontering. Bildkvaliteten är godkänd med fina färger och bra detaljåtergivning. Bilden känns naturlig men något mjuk. Tv:n har vissa problem med svärta och testaren hade önskat bättre skärpa och mer djup i bilden. Ljudet är tunt och utan bas. En medelmåttig prestanda rakt igenom. What hifi testar sammanlagt sju stycken lcd-modeller där Pioneer PDP-LX5090 blir testvinnare.

Källa: What hifi (GB) september 2008

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta: Sharp LC-52X20 är en 52 tum lcd-tv med full hd-upplösning. Tv:n har en responstid på 4 ms och dynamiskt kontrastförhållande 10000:1 (panelkontrast 2000:1), ljusstyrkan är 450 cd/m2. Bland anslutningarna finns tre hdmi-anslutningar och två scart. Betraktningsvinkeln uppges till 176 grader. Tv:n har inbyggd mottagare för det digitala marknätet. Vikten är 33,5 kilo och måtten 1237x836x325 mm inklusive stativet.

Tillverkare: Sharp