Sök
Sharp LC-46XL2

Sharp LC-46XL2

Utmärkt HD

2008-07-30

Testarna är helt ense om att detta är en utmärkt skärm om man i huvudsak kollar på hd-material. För vanliga tv-sändningar finns det bättre alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 "Lacks black definition"
What video 4/5 "Classy 1080p screen ideal for hardcore home cinephiles"
Cnet 7,3/10 "It's a little too expensive compared to other screens"
Trusted reviews 8/10 "Quite superb as an HD monitor, but only solid as a standard-def TV"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag imponerade över Sharp LC-46XL2. Den beskrivs som en elegant tv, med bra fjärrkontroll och fina anslutningsmöjligheter. Testarna blir positivt överraskade av 100 Hz-tekniken som fungerar bättre än på tidigare modeller. Bildkvaliteten anses överlag vara bra men åsikterna om svärtan varierar. Testarna är dock ense om att bilden varierar stort beroende på om du ser på hd eller vanlig tv. Som hd-skärm finns knappt något att klaga på, men för vanliga tv-sändningar blir det inte lika bra.

What hifi

"Lacks black definition"

bild_1-lc_46xl2e.jpgWhat hifi konstaterar att 46XL2 är lik sina konkurrenter, om man bara ser till specifikationerna. Jämfört med föregångarna ger modellen ett mer slimmat och skarpt intryck. Ljudet är inte bättre än medel, ett externt högtalarsystem rekommenderas. Bilden har fina färger, men den stora nackdelen är den bristande svärtan. Ljusare färger återges också mindre bra. Trots lovande specifikationer är detta inget helhjärtat rekommenderat köp.

Källa: What hifi (GB) januari 2008

What video

"Classy 1080p screen ideal for hardcore home cinephiles"

What video finner att specifikationen är lovande och hoppas att Sharp fått ordning på 100 Hz-tekniken. Anslutningsmässigt ser det mycket bra ut. Användningen får höga betyg och hd-bilden anses vara "makalös". Spökbilderna från föregående modeller är borta och detaljrikedomen är njutbar. Ljudet är tyvärr inte lika bra. Om du endast vill se hd är detta ett bra köp, annars är det mer tveksamt.

Källa: What video (GB) nr 335 2008

Cnet

"It's a little too expensive compared to other screens"

Bild_2-lc-46xl2e.jpgCnet gillar att Sharp tagit ett steg framåt gällande designen. Att fjärrkontrollen nu också är bakgrundsbelyst ger plus, även om det irriterar att man inte kan se alla knappar. Anslutningsmässigt har tv:n tagit ett steg framåt. Ljudet skötte sig bra, dialogen är tydlig även vid lägre volymer. Bilden anses också vara bra, men man kan emellanåt notera problem med bilder som har mycket rörelser. Återgivningen av svärta uppvisade små brister och skärpan kräver en del finjustering.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

"Quite superb as an HD monitor, but only solid as a standard-def TV"

bild_3-lc-46xl2e.jpgTrusted reviews blir imponerade av denna modell. Både gällande utseende och anslutningar. Testaren är speciellt förtjust i förinställningen för spel. Bildkvaliteten blir vad man gör den till och är beroende av vilken bildkälla man använder. 100 Hz-tekniken fungerar bra, vilket glädjer testaren. Även svärtan beskrivs som bra, till skillnad från föregående modellers mer blåaktiga svärta. Slutsatsen är att 46XL2 är ett fynd för hd-material, men inte för vanlig tv.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Sharp LC-46XL2 är en 46 tums lcd-tv med full hd-upplösning, 1920x1080 pixlar och 100 Hz bilduppdateringsfrekvens. Ljusstyrkan är 450 cd/m² och kontrasten är 2000:1. Ljudeffekten är 15+15 watt och betraktningsvinkeln är 176 grader både horisontellt och vertikalt. Svarstiden är 4 ms. Bland anslutningarna finns 3x hdmi, 2x scart och vga (komponent via vga-adapter). Måtten är 1101x760x325 mm med stativ och vikten är 30,5 kg.

Tillverkare: Sharp