Sök
Sharp LC-46XD1E

Sharp LC-46XD1E

Lättmanövrerad storbild

2007-01-18

En lcd-tv på 46 tum med full hd-upplösning. Skärmen är lätthanterlig och har bra bild, men jämfört med de bästa konkurrenterna uppvisar den en del svagheter.
Testkälla Kommentar
Ljud & bild "Menyerna är föredömligt lättskötta"
Hemmabio "Mycket bra bildkvalitet"
Video "Guter Kontrast"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att skärmen är snygg men att den inte är så praktiskt utformad som man skulle önska. Testarna hade gärna sett anslutningar fram eller på sidan. Att alla anslutningar nu sitter på baksidan gör dem ganska svåra att komma åt. Bildkvaliteten är överlag god oavsett om man tittar på analoga tv-sändningar eller en dvd-film. En testar dock att skärpan inte är tillräckligt bra. Dessutom försvinner en del detaljer i mörka områden. Inställningsmöjligheterna beskrivs som enkla och okomplicerade.

Ljud & bild

"Menyerna är föredömligt lättskötta"

Ljud & bild menar att skärmen är riktigt bra även om det finns konkurrenter som är ännu bättre. Detaljer i skuggade områden blir relativt svaga och detta gäller oavsett hur man än ställer in kontrast och ljus. Skärpan är bra men även när den är som bäst är den för grov jämfört med många andra. I hdtv-läge borde också skärpan vara bättre än den är i standardläge. Färgåtergivningen är dock bra och menyerna likaså. De beskrivs vara enkla att navigera i och mycket logiskt uppbyggda. Testaren menar att skärmen är bra, men jämfört med konkurrenterna uppvisar den för många brister för att verkligen rekommenderas.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 12 2006

Hemmabio

"Mycket bra bildkvalitet"

Hemmabio testar förutom Sharp LC-46XD1E även JVC LT-46Z70, Toshiba 47WLG66, Sony KDL-46W2000, Samsung LE-46F71 och LG 47LB2RF. Testvinnare är Sharp LC-46XD1E. Testaren menar att skärmen är riktigt snyggt designad men att kontakterna på baksidan sitter lite trångt. Använder man sig av analoga tv-signaler är resultatet förvånansvärt bra. Digitala tv-sändningar är bättre endast när de är i bredbildsformat. Ljudet imponerar inte men räcker bra för tv-tittande eftersom det återger röster och tal på ett okej sätt. Rgb-signal via scart eller komponentvideo ger utmärkt bild och betraktningsvinklarna är också bra.

Källa: Hemmabio (SE) december 2006

Video

"Guter Kontrast"

Video jämför Sharp LC-46XD1E med Samsung LE-46N71B där Samsungs produkt avgår med testsegern. Testaren påpekar att skärmen är utrustad med full hd-upplösning och att LC-46XD1 överlag är välutrustad. Testaren saknar dock lättillgängliga anslutningar på fronten och sidan. Nu sitter samtliga anslutningar på baksidan vilket irriterar. Bildkvaliteten är riktigt bra och framför allt är det skärpan som övertygar, men även kontrasten är utmärkt. Resultatet är bra oberoende av om man använder analoga tv-signaler eller av en dvd-skiva. Inställningsmöjligheterna för bildkvaliteten är många och de mer avancerade inställningarna är dessutom instoppade i en egen undermeny. Detta gör att nybörjare aldrig behöver bekymra sig om det.

Källa: Video (DE) nr 1 2007

Cirkapris: 33000 kronor

Produktfakta: Sharp LC-46XD1E är en lcd-tv på 46 tum vars upplösning är 1920x1080 pixlar. Responstiden är 4 ms och ljusstyrkan är 450 cd/m2. Högtalarna är på av 2x15 watt. Anslutningarna utgörs av scart med komposit in/ut, s-video och rgb, a/v-ingång med komposit och rca-stereoljud in, vga, komponentvideo, dubbla hdmi, rca-anslutning samt ljud in. Dimensionerna är 1127(b)x728(h)x309(d) mm och vikten ligger på 36 kg.

Tillverkare: Sharp